Грижа за вежди след перманентен грим: Препоръки - VeAn Bulgaria
Перманентен грим на вежди
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Перманентен грим
на вежди

Всяко момиче или жена мечтае за перфектни вежди, но много малко от тях ги имат още от раждането си.

Доста често се срещат проблеми като асиметрични вежди, ниско разположени вежди, липса на плътност, алопеция и т.н. Момичетата се опитват сами да коригират тези дефекти с помощта на пинсети, бои за вежди, моливи, сенки и други козметични продукти. Но всичко това е само временен резултат и проблемът от тези усилия не се решава. Но не се отчайвайте, винаги има изход от ситуацията! Идеалните вежди за дълги години са лесни - достатъчно е да посетите майстора на татуиране.

Татуирането на вежди е много популярна услуга, която позволява да се решат много дефекти на проблемните вежди. С тази услуга можете да забравите за постоянното харчене на пари за козметика и болезненото ежедневно създаване на идеалната форма. Освен това перманентният грим не се мокри, така че не е нужно да се притеснявате за външния си вид, ако ви застигне дъжд.

грижа за вежди след перманентен грим
грижа за вежди след перманентен грим
грижа за вежди след перманентен грим

Техники за перманентен
грим на вежди

Веждите са много важен елемент, който променя цялостния облик на човека.

Правилно избраната форма и размер на веждите могат да подчертаят красотата ви, да направят погледа ви открит и изразителен. Веждите могат лесно да се направят с молив или спирала, но най-малката влага може наистина да ги развали. Много хора използват специална боя, но след една седмица цветът се отмива и формата не е такава, каквато е била първоначално. Татуирането дава на жените стабилна и постоянна форма, с красива извивка и дизайн. С тази услуга е лесно да спортувате, да посещавате плувни басейни и сауни и да знаете, че веждите ви няма да се размажат или да изплуват в жегата.

Съществуват няколко варианта в техниките за татуиране на вежди, всеки от които е специален и има свои нюанси. Нека разгледаме по-отблизо всеки вариант.

 1. Затъмняване.
  1. Техниката е известна и като засенчване. Перманентният грим не изглежда крещящ; той просто подчертава външния вид и запълва всички пропуски. На пръв поглед изглежда така, сякаш веждите са просто нарисувани със сенки. Такава услуга трае около три години, понякога и повече; всичко зависи от качеството на пигмента, дълбочината на въвеждането му и метаболизма.
 2. Метод на косъмчета.
  1. Изглежда много реалистично, тъй като при въвеждането на пигмента майсторът рисува всеки косъм. Процедурата се извършва със специална игла, която е малка и тънка. Преплетени с истинските вежди, нарисуваните косъмчета се различават много трудно. Тази техника се разделя на два вида: ориенталска и европейска. Втората е по-лесна за изпълнение, тъй като косъмчетата се поставят плоско и едно до друго. При източната техника дължината на всяко косъмче е различна и те се изобразяват преплетени, както при естествения растеж. Майсторът нанася всеки косъм асиметрично, като запълва празнината с тях. Методът на косъмчетата е идеален за тези, които имат празнини във веждите си.
 3. 3D татуиране.
  1. Това е смесена техника, която се състои от метода на косъмчетата и засенчване. Този тип е подходящ, ако е необходимо да се допълни дебелината в началото на веждата или да се запълни нейният връх. Смесената техника позволява също така да се коригира линията на растеж на веждите, да се повдигне или снижи веждата. При създаването майсторът предварително рисува всяко косъмче и след това запълва пространството чрез засенчване на пигмента.
 4. 6D татуировка.
  1. С други думи - микроблейдинг. Днес това е най-модерната и популярна техника за създаване на вежди. Особеността на този метод се състои в това, че всяко косъмче не се очертава със специална машина, а с дръжка с острие в края. Пигментът, използван при тази техника, е по-плътен и по-наситен. Майсторът просто потапя острието в пигмента и рисува косъм.Тази техника има много важен критерий - трябва да изберете опитен и доверен майстор, в чието портфолио вече има такава работа. При микроблейдинга косъмът се рисува само веднъж и не е реалистично да се коригира. Специалистът трябва да избере дълбочината на острието така, че да не остави белег, а пигментът се нанася равномерно, ясно в линия, без размазване. В противен случай външният вид на веждата ще бъде разрушен, а отстраняването ще отнеме много време, тъй като боята е много плътна. Техниката е сравнима с бижутерска работа, така че не бързайте и изберете майстора си сериозно.

грижа за вежди след перманентен грим

Нюансите на
перманентния грим

Всички сме запознати с предимствата на перманентния грим:

 • Подсилва естествената красота;
 • Коригира недостатъците на лицето;
 • Подчертава силните страни на лицето;
 • Не изисква постоянни разходи;
 • Спестява значително време;
 • Не може да се отмие с вода.Горепосочените критерии несъмнено са основните предимства на тази услуга. Но освен плюсове, татуирането има и своите недостатъци. След няколко години перманентният грим губи своята наситеност. Пигментът, който се използва за създаване на перманентен грим, включва химически елементи, които запазват цвета си през различни интервали от време. Това може да доведе до промяна на цветовия нюанс. Ако веждите са създадени с мастило за татуировки, черните или сивите вежди могат да придобият син оттенък с течение на времето. Ако е използвана кафява боя, тя може да стане червена. Затова е важно предварително да разберете какъв пигмент използва майсторът за създаване на татуирането. Пигментите за татуирането също избледняват, така че с времето е необходимо да се извърши корекция. Най-лесният вариант е пигментът да се премахне първоначално с лазер, а след периода на възстановяване отново да се направи перманентен грим.

Също така, ако сте попаднали при некомпетентен специалист, можете да очаквате неприятни изненади. Например неправилното поставяне на пигмента може да увреди космените фоликули, което да доведе до косопад. Използването на некачествен пигмент може да доведе до бързо изсветляване на веждите или цветът да кърви. Ето защо е важно да изберете наистина добър майстор, който има престижен опит, работи с качествени пигменти и изпълнява работата си отговорно.

Всяка от техниките за татуиране на вежди изисква корекция след определен период от време. Този период е индивидуален за всеки човек, тъй като се вземат предвид качеството на пигментите, опитът на майстора и особеностите на кожата на клиента. Изключение е възможно само когато пигментът е засенчен, при други техники е необходима корекция.

грижа за вежди след перманентен грим
грижа за вежди след перманентен грим

Инструкции за грижа

По време на консултацията майсторът ще ви даде редица препоръки, които трябва да се изпълняват до заздравяването на перманентния грим.

Обикновено не е препоръчително да докосвате веждите непосредствено след процедурата, тъй като областта ще бъде подута и зачервена. На следващата сутрин обаче веждите могат да се почистват внимателно.

 • При миене на лицето е препоръчително да не използвате течаща вода от водопровода, а за предпочитане преварена вода.
 • Не трябва да се използва сапун; той може да се замени със специално сапунено мляко.
 • В случая, ако изпитвате болка във веждите от дълго време, незабавно се обърнете към специалист и не започвайте да се лекувате сами.
 • В продължение на три седмици се опитайте да избягвате посещението на солариум или плаж. Слънчевите бани в този период могат да причинят увреждане.
 • По време на оздравителния период не използвайте никаква козметика за вежди (сенки за очи, моливи, спирала за мигли).
 • Могат да се използват специални фиксатори за цвят, но само ако не сте алергични към тях.
 • Кожата на веждите не трябва да се изсушава и трябва редовно да я третирате с кремове или мехлеми, предписани от специалист.
 • За по-бързо премахване на възпалението могат да се използват регенериращи мехлеми.
 • Забранено е да се чешат или да се лющят образувалите се корички, веднага след като веждите заздравеят.
 • Използвайте слънцезащитен крем, преди да излезете в горещо време.
 • Внезапните температурни колебания могат да имат неблагоприятен ефект върху татуировката, поради което не се препоръчва да вземате гореща вана след студена или студен душ след горещ.Ако се притеснявате за нещо, не се колебайте да се обърнете при майстора.

Перманентният грим на вежди е много популярна услуга и не е новина, че всяка жена иска качествено татуиране, което да я радва всеки ден. За целта е необходимо да се обърнете към доказан специалист, който е квалифициран и има приличен опит в областта. Но освен това е важно да разберете, че качеството на татуирането на веждите зависи не само от специалиста, но и от вас, а именно от постоянната ви грижа за веждите.

Грижата е безпроблемна и не отнема много време; като следвате редовно простите препоръки на специалиста, можете да се наслаждавате на вида на новите си вежди всеки ден.

грижа за вежди след перманентен грим
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.