Грижа след перманентен грим: грижи преди и след сесията - VeAn Bulgaria
Грижа за перманентния грим

Грижа за
перманентния грим

Татуирането е много популярна услуга, която се радва на голямо търсене сред женския пол.

Тази услуга позволява на жените винаги да изглеждат добре поддържани и красиви без много усилия. Несъмнено всяка жена иска да се обърне само към доказан специалист, който ще извърши висококачествен и изряден грим за дълго време. Много хора смятат, че качеството на татуировката зависи само от майстора, но това мнение е погрешно.

Естествено, качеството на татуировката зависи от опита на специалиста, от използвания пигмент, от качеството на използваното оборудване и от условията, при които се извършва самата процедура. Но освен всичко това има и друг важен фактор, който също влияе върху качеството на услугите - това е грижата на клиента за извършената татуировка.

Грижа след перманентен грим

Процесът на оздравяване

Всеки вид татуировка има свои собствени нюанси на лечение.

Като цяло принципът на лечение е един и същ, но има и разлики, защото всяка област на лицето има свои собствени характеристики. Затова например лечението на устните е различно от лечението на татуировката на веждите. За да се разберат напълно нюансите на всяка зона на лицето, е важно да се вземе предвид индивидуалността на всяко лечение на татуировки.

 • След като пигментът бъде нанесен в зоната на веждите, скоро върху тях се появява коричка. Първоначално нюансът на пигмента върху веждите е с около два нюанса по-ярък, но след възстановяването му цветът ще бъде много по-мек.
 • Подуването на клепачите след процедурата може да продължи до четири дни.
 • Пигментът на устните се държи подобно на този на веждите - при регенериране на дермата цветът ще бъде по-тъмен, отколкото непосредствено след процедурата.В случай на татуиране на устни си струва да се предприеме курс на профилактика срещу херпес, за да се избегнат неприятни последици и усложнения по устните след процедурата.

Грижа след перманентен грим
Грижа след перманентен грим
Грижа след перманентен грим

Правила за
ежедневна грижа

Ежедневната грижа за перманентен грим не изисква особени усилия, а само ежедневно нанасяне на различни антисептични и регенериращи кремове или мехлеми, в което няма нищо сложно.

Кремовете, предписани от майстора на перманентен грим, по правило се използват само онези кремове и мехлеми, които не съдържат в състава си вещества, предизвикващи алергични реакции.

Лечебните препарати се нанасят върху кожата на тънък слой, за да се стимулира поетапно оздравителният процес. Важно е да не оставяте третирания участък да изсъхне, тъй като това може да доведе до по-нататъшни неприятни последици.

Кремовете и мехлемите за възстановяване на кожата имат и противовъзпалителен спектър на действие. Те не трябва да се използват повече от три пъти дневно, но е важно да не се прекалява с тях. Важно е да се използват само тези продукти, препоръчани от специалист.

В периода на заздравяване на татуирането на неговото място се образува коричка, която след пълното възстановяване на кожата изчезва от само себе си. Кората предпазва увредената кожа от заплахите на околната среда: прах, мръсотия и т.н. Не е позволено да се обелва коричката, защото може да се увреди кожата и на нейно място да остане белег, а татуировката да се развали. След като коричката падне, пигментът продължава да се покрива с крем в продължение на една седмица.

Много момичета се чудят за използването на козметични продукти след процедурата по татуиране. В периода на заздравяване на перманентния грим не е желателно да се нанасят върху лицето козметични продукти, тъй като фон дьо тен или сенки, пудра, червило и т.н., могат да предизвикат дразнене на кожата. Също така поради контакта с козметиката върху заздравяващата зона може да започне възпалителен процес.

Особено внимание трябва да се обърне на татуирането през горещите и студените сезони, тъй като в тези пори увредената кожа изисква внимателни грижи. През зимата и студената есен пресният перманентен грим се нуждае от защита от сняг, вятър и дъжд. В същото време резките температурни промени са вредни, затова, ако е възможно, се опитайте да контролирате плавния преход от една температура към друга. В топло време е важно да предпазите татуировката си от слънчевите лъчи, като нанесете слънцезащитен крем преди излизане.

Ако ви предстои пътуване или почивка, процедурата по татуиране трябва да се отложи. Тя изисква редовни грижи, а при пътуване не винаги е възможно да се държи под око увредената зона. Ако не се лекува правилно, съществува риск от нежелани последствия.

Грижа след перманентен грим

Препоръки за
всяка област

Всяка област на лицето, която се подлага на татуиране, има свои собствени нюанси на грижа.

Към тях трябва да се подхожда отговорно, така че оздравителният период да бъде не само съкратен, но и без неприятни последици.

 1. Област на веждите.
  1. След нанасянето на пигмента трябва да мажете веждите със специален почистващ препарат в продължение на два-три дни, като използвате памучен тампон, потопен в почистващ разтвор. От третия ден нататък върху увредената област трябва да се нанесе тънък слой лечебен мехлем.
 2. Област на клепачите.
  1. На първия ден след сеанса майсторът на татуиране предписва специален мехлем за третиране на тази зона. Ако очите са подути, се препоръчват компреси със сух лед. За целта просто сложете лед в торбичка и приложете върху подутата област. Не може да се използва спирала, очна линия или сенки за очи, докато коричката не се изчисти напълно. Заслужава да се отбележи, че въпреки че клепачите са много деликатни, заздравяването в тази област е много по-бързо, отколкото при веждите или при татуирането на устните.
 3. Устни.
  1. Те се нуждаят от специални и редовни грижи, като преди процедурата по татуиране майсторът по правило предписва лекарства срещу херпес . Тези лекарства се приемат и след процедурата за трайна татуировка в продължение на около пет до седем дни. Важно е да се отбележи, че лекарствата срещу херпес трябва да са само на таблетки, не се препоръчва използването на кремове и мехлеми, защото те могат да причинят увреждане на пигмента. Също така е важно да се обръща специално внимание на всичко, което се докосва до устните. По време на оздравителния период е важно да не се пият напитки с висока температура, да се ограничи консумацията на пикантни и прекалено солени храни. Алкохолни и слабоалкохолни напитки също не трябва да се консумират по време на оздравителния период. Когато миете зъбите си, уверете се, че пастата за зъби не попада върху устните ви. Друго нещо, което си струва да се спомене, е, че не трябва да влизате в контакт с устните на партньора си, докато коричката не изчезне напълно. Също така по време на оздравителния период на перманентния грим на устните е важно да не позволявате на устните да изсъхнат.


Важно е да се грижите отговорно за перманентен грим, тъй като от това зависи качеството на работата на майстора. Трябва да се спазва всеки малък детайл от препоръките, защото дори най-малката пропусната подробност може да повлияе на крайния резултат. При правилна и редовна грижа перманентният грим ще ви радва с качеството и красотата си в продължение на много години.

В случай че имате въпроси относно грижите за татуирането, не се колебайте да обезпокоите Вашия майстор, той задължително ще Ви покаже всичко необходимо. Не се самолекувайте, тъй като това може да доведе до сериозни последствия. Важно е да използвате само продукти, които ще ви бъдат предписани от майстора. В случай на възпалителни процеси не се колебайте да се обърнете към специалист, за да предотвратите проблема на ранен етап.

Всички необходими лечебни продукти са на разположение в нашето студио.

Грижа след перманентен грим
Грижа след перманентен грим
Грижа след перманентен грим
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.