Правила за грижа за нова татуировка: Какво да правим след татуировка - VeAn Bulgaria
Грижа за татуировката

Грижа за татуировката

Днес индустрията за татуиране е изключително популярна в целия свят.Правилна грижа за татуировката - въпрос, който интересува всеки клиент. Трудно е да се даде точен отговор, защото колкото майстори - толкова и препоръки. Днес има значително количество татуисти, като всеки от майсторите за работа използва инструмент, индивидуални препарати и материали. За изрисуването на картинка майсторите използват различни машини, пигменти и други консумативи за татуировки. В тази връзка при много майстори има различни препоръки за грижата. Не се притеснявайте, майсторът ще ви даде подробни съвети за грижата за прясната ви татуировка след приключване на работата.

Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка

Защита на прясна
татуировка

И така, мечтата се сбъдна, дългоочакваната татуировка е направена.

Сега важното е да защитите татуировката правилно през първите 4-5 часа след нанасянето. Съществуват два ефективни варианта за защита на нова татуировка: специално фолио и превръзка със специализиран агент за заздравяване на татуировки.


Специално фолио


Това е заздравяващо фолио, което е създадено специално за грижа за татуировки. С помощта на това фолио татуировката заздравява възможно най-бързо, удобно е да се къпете и да не се притеснявате за образа на тялото, лесно можете да носите любимите си дрехи, а фолиото ви спестява редовните превръзки.

Освен това чудодейното фолио има и много други предимства:

 • То не блокира достъпа на кислород до кожата, което позволява на кожата да заздравее по-бързо;
 • Фолиото е прозрачно, което има положителен ефект върху наблюдението на татуировката;
 • Необходимо е да залепите фолиото само веднъж в продължение на шест дни, като през това време се наблюдава пълно заздравяване на татуировката;
 • Стопроцентова защита от вода;
 • Фолиото е еластично и лесно се залепва към огъващите се части на тялото;Използване на фолиотоПървото нещо, което трябва да направите, е да отрежете фолиото на необходимата дължина. След това отделете фолиото от червените краища и го опънете върху желаната област на тялото. Внимателно притиснете фолиото върху цялата повърхност на татуировката и внимателно го увийте, без резки движения, увреждащи повърхността на кожата. Фолиото трябва да е идеално гладко по цялата повърхност, без най-малките гънки, а краищата на фолиото трябва да излизат на 1-2 см извън ръба на татуировката.

Превръзка със специализиран лечебен агентСлед като сте си направили татуировка, винаги искате да покажете новия си образ на семейството и приятелите си. Но е важно да разберете, че основната ви цел е да предпазите татуировката си от всякакви бактерии. През първите две седмици ще трябва внимателно да се грижите за изображението, така че накрая да се възхищавате на качеството на всекидневната татуировка. Важно е да се придържате стриктно към препоръките за грижа, които ще ви даде майсторът на татуировки. В края на краищата поради небрежно отношение към татуировката рискувате да развалите работата на майстора. В този случай ще се наложи корекция на татуировката или изобщо нейното премахване.

След като приключи работата по татуировката, майсторът покрива изображението със защитно фолио. Необходимо е да се предпази обработената зона на тялото от всякакъв контакт с външния свят. Това се прави, за да се предпази третираната област от всякакъв контакт с външния свят. Бактериите върху прясна татуировка могат да причинят сериозни последици. Веднага след като майсторът постави защитното фолио, грижата за татуировката е във ваши ръце. Важно е да осъзнаете, че от вашите грижи зависи не само качеството на изображението, но и вашето здраве.

Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка

Първо обработване
на татуировка

След като татуировчикът обвие зоната около тялото ви с медицинско фолио, ще ви бъде казано след колко часа е безопасно да премахнете фолиото и да започнете процеса на обработване на татуировката.

Като правило фолиото не трябва да се отстранява през първите четири до пет часа от татуирането, в зависимост от размера на изображението. И така, как правилно да премахнете фолиото и да обработите татуировката.

 1. Предварително измийте добре ръцете си със сапун и вода.
 2. С чисти ръце внимателно отстранете фолиото от татуировката. Възможно е върху фолиото да има следа от татуировката - това е напълно нормално и няма нужда от паника.
 3. Изплакнете татуировката, като отмиете засъхналата кръв.
 4. Можете да измиете татуировката с чиста вода, като може да добавите течен сапун. Не използвайте продукти, съдържащи алкохол. Не използвайте гъби, дори и най-нежните. Татуировката се измива единствено с дланта на ръката ви, като нежно се отмива кожата от лимфата. Заслужава да се отбележи също, че заедно с лимфата може да изглежда, че се отмива и боята. Не се притеснявайте, боята остава на мястото си, всичко е както трябва.
 5. След изплакването третираният участък не се изтрива.
 6. Можете внимателно да забършете татуировката с памучна гъба, като се движите от средата на татуировката към краищата. Оставете татуировката да изсъхне напълно.
 7. След като татуировката е изсъхнала, нанесете мехлема върху зоната на татуировката.
 8. Майсторът на татуировката ще ви каже какъв мехлем да използвате.
 9. Обработената зона трябва да бъде покрита със защитно фолио.
 10. Можете да използвате специално фолио, препоръчано от майстора, или можете да използвате обикновено хранително фолио. За да се избегне плъзгането на фолиото, краищата трябва да се покрият с лепенка.Тази процедура трябва да се прави три пъти дневно (сутрин, следобед, вечер), в продължение на няколко дни, като всеки път се сменя фолиото с ново.

Правила за грижа за нова татуировка

Правила за грижа
за татуировката през първите
дни след нанасянето

Първият, вторият и третият ден са най-важният период за заздравяване на татуировката.

През тези дни от грижите за татуировката трябва да се обърне специално внимание на стерилността. Докато кожата заздравява и се възстановява, може да почувствате сърбеж, това е нормално. Но в никакъв случай не трябва да драскате татуировката, дори и леко.

По време на възстановяването татуировката ще се отлепи от тънко фолио и е строго забранено да го отлепяте сами.

След тези дни фолиото може да не се използва.

Важно е да третирате татуировката възможно най-често и да не оставяте кожата да изсъхне, в противен случай ще се образува коричка.

Важно е да се спазват прости инструкции за грижа; в противен случай небрежното третиране на татуировката може да доведе до нейното отстраняване.

Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка
Какво да правя, ако
обеля коричка?

Не е необичайно случайно да хванете и да обелите парче коричка.

В такава ситуация няма нужда да изпадате в паника, важно е да третирате увреденото място. За да направите това, трябва внимателно да отстраните лимфата или кръвта и да третирате мястото с лечебен мехлем за татуировки. Най-добре е да покриете засегнатото място с фолио или превръзка. Третирайте засегнатия участък и сменяйте фолиото, докато раната не заздравее напълно. Ако изображението е нарушено, трябва да се свържете с майстора на татуировки. Вероятно ще са необходими корекции.

Правила за грижа за нова татуировка
Процес на заздравяване
на татуировката

Обикновено пълното зарастване на татуировката отнема две седмици, а понякога и малко повече.

Времето за заздравяване на татуировката зависи от мащаба на изображението и гъстотата на боята. По време на процеса на заздравяване на татуировката има няколко препоръки, които трябва да се спазват, за да се избегне увреждане на прясната татуировка:

 • Не ходете на баня, сауна или солариум в продължение на двадесет дни;
 • Въздържайте се от посещение на фитнес зала в продължение на минимум десет дни;
 • Защитете татуировката от всякакъв контакт с външния свят;
 • Не правете слънчеви бани в продължение на поне един месец;
 • Използвайте силен слънцезащитен крем, когато излизате на открито;
 • Не вземайте вана за известно време, а само душ;
 • Преди да вземете душ, е добре да третирате татуировката със защитен крем;
 • Въздържайте се от алкохолни напитки;
 • По възможност не приемайте лекарства за разреждане на кръвта (аспирин);
 • Избягвайте физическа активност;
 • Плуването на закрито също трябва да се избягва.Ако препоръките не се спазват, татуировката може да стане инкрустирана и да се появят нежелани уплътнения в татуировката. Това ще доведе до лошо заздравяване и най-вероятно татуировката ще бъде повредена, което ще доведе до коригиране или премахване на изображението. Важно е да се разбере, че спазването на препоръките е гаранция за качествена татуировка, която ще ви радва цял живот. По време на оздравителния процес не се колебайте да посещавате майстора на татуировки, който наблюдава оздравителния процес. След компетентна грижа за изображението, спазване на всички препоръки, татуировката ще се излекува напълно. И можете спокойно да демонстрирате новата си татуировка на семейството и приятелите си. Спазвайки абсолютно прости правила, в крайния резултат ще притежавате ярка, красива и висококачествена татуировка.

Всички необходими лечебни продукти са на разположение в нашето студио.

Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка
Правила за грижа за нова татуировка
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.