Грижа за устни след перманентен грим: Препоръки - VeAn Bulgaria
Перманентен грим на устни
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Перманентен грим
на устни

Почти всяка жена и момиче се сблъсква с постоянния дискомфорт от грима на устните.

Създаването му отнема много време и усилия, защото невинаги е възможно да се нарисува перфектният контур от първия път. Освен това горещото или влажно време може да накара грима да плува или да се размаже, причинявайки голям дискомфорт. След всяко хранене или просто след чаша кафе или чай гримът върху устните винаги трябва да се коригира. Също така, един много често срещан проблем за момичетата, особено тези с дълга коса, по време на ветровито време косата залепва за устните, а при отстраняването им често червилото или гланцът се размазват. Но вие винаги искате да изглеждате красиви. И има решение - татуирането.

Перманентен грим на устни позволява да имате перфектно изрисувани, плътни устни с красив и съвършен контур. С тази услуга вече не е необходимо постоянно да се притеснявате за външния вид на устните, той винаги ще бъде в перфектен вид. Основно предимство е и това, че перманентният грим е водоустойчив. Можете спокойно да пиете любимите си напитки, да посещавате плажове, плувни басейни, сауни и да знаете, че устните ви са все така красиви, с идеално гладък контур.

С перманентния грим за устни е възможно:

 • Да коригирате формата на устните;
 • Да добавите и да премахнете обем;
 • Визуално да коригирате ъглите на устните и заешката устна;
 • Да придадете интензивност на цвета.Палитрата с пигменти е изпълнена с огромен брой цветове в разнообразни нюанси. Ще можете да откриете цвета, който ви подхожда най-добре. Квалифицираният специалист ще ви помогне да откриете подходящия за Вас нюанс и ще изпълни устните ви с нови цветове.

грижа за устни след перманентен грим

Видове татуиране
на устни

Перманентен грим на устните има няколко разновидности, които играят голяма роля за създаването на обем.

 1. Контуриране.
  1. С помощта на контурирането се коригират размитите линии на устните, тъй като контурирането позволява на устните визуално да увеличат размера си. По правило контурирането се извършва с помощта на пигмент, който е в същия тон като естествения цвят на устните или малко по-тъмен. Това се прави, за да не контрастира контурът със самите устни. Много често този вид татуиране се допълва от пигмент за засенчване.

 2. Смесена техника.
  1. Този тип включва контуриране и засенчване на цвета с плавен преход. Пигментът в този случай е избран ярък, но в момента на нанасяне изглежда съвсем естествено. Засенчването на цвета може да бъде частично или пълно. Ако момичето има тънки устни, пълното размазване няма да се получи, тъй като ще се загуби обемът на устните. Със смесената техника е възможно да се коригира линията на устните, формата и обема им и да се придаде наситен цвят на естествения цвят на устните.

 3. 3D татуиране.
  1. Тази техника позволява устните да бъдат визуално обемни с помощта на прецизна игра на тонове. По време на създаването на 3D татуирането, която използва няколко пигмента с различни тонове, с помощта на плавен преход те запълват обема на устните, като правят цвета им по-наситен и сочен.Палитрата от пигменти е толкова разнообразна, че може да се използва за създаване на перфектни нацупени устни с всякакъв цвят и нюанс. Има и пигменти, които създават ефект на лъскави устни.

грижа за устни след перманентен грим
грижа за устни след перманентен грим

Препоръки преди процедурата

Майсторът на татуирането ще направи скица на устните ви според вашите желания с помощта на специален маркер.

Без Вашето предварително одобрение козметикът няма да започне процедурата. Козметикът ще извърши нанасянето само след като клиентът е одобрил избрания дизайн и цветови нюанс на устните.

Устните са много чувствителни, поради което при перманентния грим анестезията е задължителна. В този случай се използва или методът на нанасяне (обезболяващ мехлем, крем), или инжекция. Вторият метод гарантира пълно обезчувствяване на устните, без чувствителност.

Обикновено сеансът за татуиране на устни трае от половин до три часа. Някои от техниките за перманентен грим изискват няколко процедури.

грижа за устни след перманентен грим
грижа за устни след перманентен грим
грижа за устни след перманентен грим

Препоръки за грижи

Оздравителният период след процедурата трае около седем дни.

Подуването продължава около два дни; ако подуването продължи по-дълго, консултирайте се с майстор. След сеанс от два до три дни пигментът е твърде ярък; това ще премине след известно време. По време на оздравителния период е важно да се спазват препоръките на майстора и простите правила за грижа за устните.

 • През първите няколко дни на повърхността на устните може да се появи влага, в този период е необходимо да ги намокрите с памучен тампон, предварително навлажнен в разтвор на хлорхексидин, подходящ е и "Мирамистин". Важно е да правите леки попиващи движения, но не трябва да търкате устните си.
 • Ако се е образувала коричка, тя никога не трябва да се обелва или търка. Коричката служи като бариера, под която татуировката заздравява и след известно време коричката пада сама.
 • Не позволявайте на устните да изсъхнат, те трябва да се смазват със специален крем, който ще назначи специалист. Важно е да се използва крем, а не мехлем.
 • По време на оздравителния период трябва да се избягват прекалено горещите напитки и да се пият студени със сламка.
 • Не използвайте козметика за устни, докато коричката не изчезне напълно.
 • През първата седмица предпазвайте засегнатия участък от силен вятър и от студ.
 • През лятото след сеанса на перманентен грим използвайте слънцезащитен крем, преди да излезете навън.
 • След процедурата избягвайте слънчевите бани, сауната и къпането за около две седмици.
 • Ако се съмнявате в заздравяването на устните, не се колебайте да се консултирате със специалист.След един месец цветът на пигмента ще се възстанови и устните ви ще изглеждат точно в цвета, който сте искали. Ще трябва отново да посетите майстора, за да прецени резултата; в някои случаи е възможно да се коригира цветът.

грижа за устни след перманентен грим
Ограничения на процедурата

Ако имате хронично заболяване, трябва да се консултирате с вашия лекар преди процедурата за перманентен грим.

Татуирането не трябва да се извършва, ако имате следните заболявания:

 • Инсулинозависим захарен диабет - при това състояние всяко увреждане на кожата се лекува много дълго и трудно, татуирането може да има нежелани последици;
 • Остър херпес;
 • ХИВ и СПИН;
 • Хемофилия - сериозно заболяване, при което кръвта не се съсирва добре;
 • Епилепсия;
 • Психични разстройства;
 • Период на бременност;
 • Период на кърмене;
 • Автоимунни заболявания;
 • Бронхиална астма;
 • Алергични реакции към състава на пигмента.За да получите висококачествено и безупречно татуиране на устните, първо трябва да се обърнете към квалифициран, доверен специалист, който има доказан опит в тази област. След това всичко зависи от Вас, от грижите ви за перманентния грим и спазването на препоръките на специалиста. Не забравяйте за корекцията на цвета. Тогава устните ви ще изглеждат красиви всеки ден в продължение на много години.

грижа за устни след перманентен грим
грижа за устни след перманентен грим
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.