Перманентен грим на очите | Видове нанасяне - VeAn Bulgaria
Перманентен грим на очите
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Перманентен грим
на очите

Перманентен грим на очите е много търсено.

С тази услуга е възможно да се коригират различни несъвършенства на очите: спуснати ъгълчета, тесни очи и т.н.

Перманентната поддръжка ви позволява да направите миглите си визуално по-плътни, а погледът ви - по-изразителен и отворен. Освен това при това третиране не е необходимо ежедневно да се използва козметика за създаване на очила, които могат да се повредят, размажат или разтекат, когато са изложени на повишена влажност.

Количеството на перманентния грим за очи може да варира:

 • Запълване на пространството между клепачите с пигмент - визуално се създават по-плътни косъмчета;
 • Създаване на стрелки по клепачите, двата или горния клепач - с ефект на лайнер;
 • Създаване на стрелки със запълване - визуално наподобява очна линия с молив, симулирайки сенки върху клепачите.Татуирането на очите е подходящо за всички възрасти. За младите момичета тази услуга придава яркост на образа, прави окото привлекателно и изразително. За по-възрастните жени перманентният грим ги поддържа винаги в добра форма, придава яркост и прикрива бръчките около очите. Тази услуга придава свеж вид на всяка възраст.

Перманентен грим на очите

Видове нанасяне на
пигмент за очи

Запълване на пространството между миглите с цвят.

Препоръчва се за редки мигли, като визуално запълва миглите с плътност и цвят. При тази техника няма видимост на грим, всичко изглежда естествено, като естествено лице без козметика.

 • Перманентна линия на миглите - проследява се линията на растеж на миглите, като линията не излиза извън чертите на окото.
 • Перманентните стрелки изглеждат като очна линия с лайнер. Стрелката се рисува в близост до линията на растеж на миглите. Цветът, формата, ширината и дължината могат да бъдат абсолютно различни, всичко зависи от предпочитанията на клиента. Най-популярна е класическата черна стрелка с опашка. Перманентното се нанася както върху горния, така и върху долния клепач. Но също така е добре да се отбележи, че очната линия на долния клепач не е подходяща за всеки. Затова предварително се консултирайте със специалист и изслушайте неговото мнение.
 • Очна линия със засенчващ пигмент. С помощта на пигмента се проследява ясна линия от вътрешния ъгъл на окото, до външния край на линията, която става гладка, преливайки в лека спирала. Този вариант перфектно подчертава очите и ги прави визуално по-големи. Много добре тази техника изглежда и при зряла кожа, в който случай спиралата скрива дребните бръчки на очите.
 • Сенките са много сложна техника, която изисква много преходи от един цвят към друг. Основната цел на майстора е този вид перманент да изглежда естествено върху лицето без използването на козметика. С помощта на тази техника е възможно формата на очите да стане по-кръгла или да ги направите по-дълги. Този перманентен грим прикрива също така бръчките по клепачите и дефекти като белези или рани.
Перманентен грим на очите
Татуиране на очите

Предимства на татуирането
на очите

Предимство на перманентния грим за очи е не само водоустойчивостта, но с подходящата татуировка могат да се коригират много несъвършенства:

 • Тясна линия на стрелка, която се простира леко към външната страна на окото, може да коригира дълбоко разположените очни ябълки;
 • Широка стрелка с избледняващ цвят ще задълбочи изпъкналите очи, тъй като пигментът е в по-тъмни тонове;
 • За по-малки очи се препоръчват цветни стрелки (с изключение на черен пигмент);
 • Дълга стрелка, която излиза извън външния ъгъл на очната ябълка, визуално ще направи кръглите очи по-дълги;
 • За прекалено раздалечените очи ще помогнат стрелки, които подчертават вътрешния ъгъл на окото и са по-тънки към външната страна;
 • За близко разположените очи ще помогнат стрелки, които започват в средата на окото и плавно се преливат в края;
 • За тесни очи създаването на стрелка в средата на клепача се прави с по-дебела линия на стрелката;
 • Спуснатият ъгъл на окото може да се коригира със стрелки, които плавно преминават от тънка към по-дебела линия.
Перманентен грим на очите

Подготовка за сеанса

Преди да отидете на сеанс при майстора на татуиране, е препоръчително да направите предварителна корекция на веждите, защото стрелките трябва да изглеждат хармонично с формата им.

В случай на перде на миглите, гримът на очите трябва да се направи на два-три дни. Ако носите очила, не забравяйте да ги вземете със себе си. Това е така, защото един и същ грим ще изглежда различно с очила и без очила. Също така е добре да вземете със себе си цялата козметика, която винаги използвате, за да може майсторът по-точно да подбере необходимия пигмент. Опитайте се да си запишете срещи за перманентен грим така, че да можете да прекарате следващите два дни у дома. Препоръчително е да носите слънчеви очила, за да предпазите очите си от вятъра и пряката слънчева светлина.

В случай на попълване на цвета на междумиглите не е необходимо предварително да се създава скица. Ако искате да направите стрелка, първо майсторът рисува скица на стрелката върху клепачите ви. Скицата се коригира, докато клиентът не одобри резултата.

След това се прилага анестезия - обикновено под формата на анестетични кремове или гелове. След това специалистът нанася пигмента. Сеансът трае средно около един час.

Перманентен грим на очите
Татуиране на очите
Болезненост на
процедурата

Нанасянето на пигмент върху кожата на клепачите се извършва само с помощта на анестетични препарати.

Кожата на клепачите е много деликатна, така че анестетичният крем или гел действа бързо и ефективно. Затова сеансите за перманентен грим са безболезнени. Когато пространството между миглите се запълни с цвят, може да се усети леко гъделичкане. Ако анестетикът е подействал, клиентът няма да почувства никаква болка. В този случай майсторът отново нанася упойката върху кожата на клепача.

Заслужава да се отбележи също, че болезнените усещания могат да бъдат не само физически, но и психологически. Ако клиентът е много нервен, може да се вземат успокоителни, но е важно да не се прекалява с дозата.

Перманентен грим на очите
Правила за грижа
за перманента
 • За да направите това, просто накиснете памучен тампон в разтвора и внимателно промийте клепачите.
 • Ако се появи зачервяване или усещане за пясък в очите, използвайте всякакви капки за очи.
 • През първите два дни може да се появи подуване или зачервяване на клепачите. За облекчаване на тези симптоми може да се използва мехлем за очи, като се нанася върху повърхността на клепача. Алтернативно, върху окото може да се постави лед, увит в торбичка. Заслужава да се отбележи, че за студени компреси трябва да се използва само сух и чист материал.
 • През първата седмица след процедурата не трябва да мокрите очите, по-добре е да използвате хлорхексидинов разтвор. През този период върху клепачите не трябва да се нанасят козметични продукти.
 • След процедурата, няколко часа по-късно пигментният нюанс ще бъде по-богат и по-ярък, стрелките ще бъдат малко по-широки от желаната форма. С образуването на коричка цветът на пигмента ще избледнее. Важно е да не докосвате и да не отлепвате коричката, тъй като съществува голям риск от увреждане на пигмента.
 • Не посещавайте сауни, вани или басейни в продължение на две седмици.
 • Ако имате и най-малкото съмнение, че заздравяването напредва зле - не се страхувайте да се консултирате още веднъж с майстора на татуиране.След три седмици татуирането на очите ще придобие желаната яркост и форма, а след този период се консултирайте с вашия специалист. Майсторът ще прецени резултата и необходимостта от извършване на корекция. Татуирането на клепачите се запазва много по-дълго, отколкото на устните или веждите. При правилна грижа и корекция перманентът на очите може да издържи до десет години. Затова е важно да не бързате с избора на стрелки и да сте сто процента сигурни в избора си.

Не забравяйте, че не само опитът и квалификацията на специалиста определят качеството на крайния резултат. Качеството на перманентния грим се определя от Вашите грижи за зоната и от спазването на препоръките, които ще ви даде специалистът. Само в този случай ще се радвате на красотата и качеството на перманентния грим в продължение на много години.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.