Женски татуировки на гърба: Идеи за дизайн | Значение - VeAn Bulgaria
Женски татуировки на гърба
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Женски татуировки на гърба

Какво предпочитате? Бихте ли предпочели татуировка по протежение на гръбначния стълб или по целия гръб, или може би в долната част на гърба?

Всеки, който харесва големите дизайни и нестандартните акценти, ще хареса това, което ще прочетете.

Нека да направим стъпка по стъпка, има два начина за поставяне на рисунката: изцяло по гърба или само по линията на гръбначния стълб, като последните се различават по това, че имат линейна форма и минават вертикално само по средата.

Гърбът е важно място заради връзката му с гръбначния мозък и нервите. В различните култури той е свещена област със свое уникално значение. Например,

Символично се смята, че гръбначният стълб е източник на цялата ни енергия. В частност това се отнася за лумбалния отдел на гръбначния стълб, т.е. "sacrum" - от латинската дума за "свещен". Това е мястото, където се намира центърът на тежестта на тялото ни, и се смята, особено сред любителите на йога, че е точката на връзката ни със земята, тялото и реалността. Гръбначният стълб се смята за оста на човешкото тяло, а в духовен смисъл - за стълба, свързваща царствата на Небето и Земята. Затова има много значения.

Женски татуировки на гърба
Женски татуировки на гърба

Има няколко фактора, които трябва да се имат предвид
при избора на такава татуировка:

 • Разположение и симетрия. Направената татуировка може да затрудни избора на място за нови рисунки в бъдеще и да създаде ефект на неорганизирано пространство. Като решение изберете дизайн на татуировка, който може да се разшири, ако е необходимо, за да покрие целия гръб или вертикалната половина.
 • Маскиране. Припокриването с други татуировки е доста често срещано явление. Идеята, че татуировката е завинаги, вече не е толкова строга и еднозначна. Винаги можете да добавите или припокриете съществуваща работа с нова. Днес можете да третирате този процес по-лесно.Маскирането е най-успешно, когато оригиналната татуировка е сравнително малка и не съдържа много тъмни зони.
 • Праг на болка. Колкото по-близо е татуировката до костите, толкова по-болезнено може да се почувства процесът на нанасяне, и обратното е вярно. Избирайки области, които са по-защитени от мускули или имат по-дебела кожа, ще почувствате по-малко дискомфорт. Гръбначният стълб е много чувствителна област - гръбначният мозък получава и обработва сигнали и усещания от цялото тяло, така че директното увреждане на кожата в тази област е относително болезнено, може би този факт ще повлияе на избора на мисия и размера на снимката . Просто бъдете подготвени или говорете с майстора - като решение предложете да разделите процеса на няколко сесии.Сега, след като очертахме всички важни характеристики, нека да преминем към стилове и идеи.

На първо място, татуировката на гърба е много необичайна. На първо място, поради голямото количество повърхност, което почти не ограничава избора на размери и тип модел.

Женски татуировки на гърба
Женски татуировки на гърба
Женски татуировки на гърба

Ето някои идеи за татуировки на гърба,
които може да ви заинтересуват:

 • Татуировка в стил Fineline. Тънките черни линии помагат да се създаде леко и ефирно усещане, което лесно следва извивката на гръбнака. Можете да направите всичко, но най-често се изобразяват флорални мотиви. Като правило това са едноцветни или черни цветове, с малко щриховки и детайли.
 • Гръбначен стълб... на гръбначния стълб, защото анатомични рисунки - този дизайн включва прилагане на стилизирано или анатомично правилно изображение на гръбначния стълб в съответната област. Представете си, че начертавате очертанията на всяка кост върху кожата си. Този дизайн обикновено се прави или само като контур, или като реалистична 3D татуировка. Обикновено се прави в черно.
 • Надписи или калиграфия. Деликатните, малки или продълговати татуировки включват поставянето на дълъг ред текст, обикновено черен и разположен по дължина. Това е една от най-популярните женски татуировки на гръбначния стълб, нейното предимство е елегантен дизайн, минимален и смислен. Надписите могат да бъдат на различни езици и стилове.
 • Планети от Слънчевата система. Друг популярен дизайн на татуировка на гръбнака за мъже и жени. Планетите са подредени във вертикална линия и татуирани по средната част на гръбнака. Значението на тази татуировка зависи от индивидуалната интерпретация, въпреки че често се свързва с напомняне за нашето място във Вселената или необятността на света около нас.
 • Стрели, мечове и ками. Те са разположени, като правило, между лопатките, имат различна дебелина на линията и различна дължина. Такива произведения могат да изглеждат романтични и мистериозни поради своята символика.
 • Орнамент и други етнически мотиви. Такива татуировки могат да бъдат с всякаква форма и размер, те лесно се вписват в тънкото, тясно пространство по гръбначния стълб. Някои татуировки са чисто декоративни по природа, докато татуировките, вдъхновени от истински племенни култури, могат да носят много специфично значение и послание.

Гръбначният стълб е центърът на тялото и предлага най-доброто платно за красиви и уникални рисунки, където можете да бъдете ограничени само от собственото си въображение.

Женски татуировки на гърба
Женски татуировки на гърба
Татуировките на гърба могат
да бъдат поставени на места като:
 • Гърбът е като плътно платно. Може би единственото място, където татуировката ще запази оригиналния си вид и няма да бъде изкривена от анатомични особености.
 • По протежение на прешлените. Обикновено подчертава естествените анатомични извивки, което изглежда елегантно и спретнато. От началото на 2000-те години този тип татуировки станаха популярни сред младите жени. Татуировките в долната част на гърба често имат продълговата форма, която повтаря наклона на гърба от двете страни на гръбначния стълб. Друго предимство е, че долната част на гърба е по-малко склонна към разтягане и деформация поради леки колебания в теглото, което предотвратява промяната на формата на татуировката. По-близо до 90-те и 2000-те години такива татуировки бяха истинска тенденция, но по-късно, поради голямото търсене, те започнаха да намаляват в търсенето. Днес татуировката на талията е почти знак за отминала епоха. Въпреки че такъв избор винаги е въпрос на вкус и желание.Надяваме се, че сега имате поне няколко идеи и сте научили повече за женските татуировки по тялото.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.