Татуировките на врата за мъже: 40 + идеи за татуировка - VeAn Bulgaria
Какви са особеностите на мъжките татуировки на шията?
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Какви са особеностите
на мъжките татуировки на шията?

Татуировките на шията са често срещан избор сред мъжете.

Те най-често се възприемат като символ на сила и мъжественост. Татуировките на шията могат да бъдат смели или фини и да варират от прости дизайни до сложни модели. Собствениците им често влагат личен смисъл в тях, което ги прави още по-специални.

Едно от основните предимства на мъжките татуировки на шията е, че те привличат вниманието към областта на врата и се виждат отдалеч. Това означава, че трябва да има внимателен избор на дизайна на татуировката, тъй като тя ще бъде видима за всички, които ще я видят. Мъжете, за разлика от жените, са склонни да предпочитат големи татуировки, което прави тази област, в която мъжете наистина могат да изразят себе си чрез изкуството на тялото.

Татуировките на шията
мъжките татуировки на шията

Татуировки за момчета
на шията със значение

Татуировките на шията са шикозен начин да изразите своята индивидуалност и убеждения, както и да се откроите от тълпата.


Те също така служат като напомняне за важни събития в живота ви или просто като израз на любов към някого или нещо специално. Чрез избора на правилния дизайн и разположение татуировките на шията могат да бъдат едновременно значими и стилни.

 • Крила. Този символ произхожда от Древен Египет. Символиката е била неразделна част от древната египетска култура. Крилата са символ на власт, сила и защита, а рисунката е израз на свобода и преследване на по-високи цели. Освен това те могат да се разглеждат и като метафора за откъсване от светските грижи.
 • Кръст. Кръстчетата около шията имат различни значения в зависимост от това кого питате. Някои могат да го тълкуват като знак за фатализъм, т.е. убеждението, че съдбата вече е предопределена. Келтският кръст означава духовно развитие, а латинският кръст - безсмъртие.
 • Роза. Широко разпространена скица, която често се използва за допълване на други татуировки, е скицата с роза. Татуировките имат различни значения в зависимост от изображенията и тяхното разположение. Хората може да предположат, че татуировката с роза на мъж има за цел да покаже страст, но всъщност тя изобразява тъга с оптимизъм за бъдещето. Освен това тази татуировка обикновено се свързва с опасност.
 • В много култури и религии различни животни имат символично значение. Например слонът се свързва със сила и мъдрост; лъвът символизира смелост и лидерство; бухалът се свързва с интелигентност, интуиция, мъдрост и защита. Тигрите отдавна се асоциират със сила и смелост поради мощното им присъствие в дивата природа. С вълците се свързва дълбока и силна символика. Те символизират безстрашието, уединението и справедливостта. Присъствието на змии върху тялото може да означава вътрешна хармония и душевен мир на носещия ги. В много култури паяците означават смелост, ловкост и упоритост. Това се дължи на способността им да плетат сложни мрежи и на издръжливостта им пред лицето на опасността.
Татуировките на шията
Татуировките на шията
мъжките татуировки на шията

Какви татуировки мога
да си направя на шията?

Татуировките на шията могат да бъдат в различни форми, стилове и размери, което ги прави идеални за всеки индивидуален избор.

Ако търсите минималистичен дизайн или нещо по-сложно, можете да изберете племенен, модерна абстракция и всичко между тях. Тези татуировки могат да бъдат едно от най-видимите и запомнящи се произведения на изкуството на тялото. През последните години те набират популярност сред тези, които искат да изразят себе си с уникален и значим дизайн. Има много форми, размери и стилове - от смели и привличащи погледа цветове до деликатни и сложни модели, които могат да бъдат използвани за всякакви индивидуални предпочитания.

Татуировките на шията
мъжките татуировки на шията

Местоположение на
татуировката на шията

Изборът на място на врата може да варира.

Най-често срещаното място за татуировка е отстрани на шията. Понякога момчетата започват с татуировка зад ухото и след това преминават към цялата повърхност на шията, за да я допълнят.

 1. Татуировки от страната на шията
  1. Татуировките отстрани са оптимален вариант за тези, които искат да се открояват от тълпата, но в същото време "да не крещят за това". Те могат да бъдат поставени от едната страна на врата или от двете страни симетрично.
 2. Татуировки на гърба на шията
  1. Задната част на шията е популярно място за първите татуировки на момчетата, тъй като при необходимост лесно се прикрива. Можете също така да комбинирате татуировка на гърба с татуировка на предната част на гърлото в близост до адамовата ябълка за оригинален външен вид.
 3. Татуировка на гърлото
  1. Мъжките татуировки на шията привличат вниманието с реалистичните си дизайни, създавайки уникален визуален ефект. Обикновено това са масивни дизайни, които стигат до задната част на шията или дори до торса.
Татуировките на шията
мъжките татуировки на шията
Татуировките на шията
Необичайни идеи за малки
мъжки татуировки на шията

Малките татуировки на мъжката шия се срещат по-рядко от по-големите дизайни.

Но един малък надпис или малък символ може да придаде загадъчност на изображението, а самата татуировка ще изглежда хармонично.

Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.