Татуировки на лицето: модерна мода или смела форма на изразяване - VeAn Bulgaria
Татуировки на лицето
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Татуировки на лицето: модерна мода или смела форма на изразяване

Доскоро само най-запалените и всеотдайни любители на боди арта се осмеляваха да си направят татуировки по лицето.


Това място беше едно от последните избрани за татуировка след ръцете, краката и торса. През последните няколко години тази форма на творческо изразяване придоби популярност сред по-широкото население. Причината за тази тенденция може да са известни личности с рисунки по лицата. Като Риана, Травис Баркър, Пост Малоун, Лил Пийп и др. В допълнение към влиянието на инфлуенсърите важна роля играе желанието за ярко и уникално себеизразяване.

татуировки на лицето
татуировки на лицето
татуировки на лицето

История

Изображенията, изрисувани върху лицето, имат дълга история.


Техните корени водят до традициите на древните култури. Още преди 3600 години инуитите и метисите, местното население на Аляска, са татуирали лицата си. Техните мотиви се състоят предимно от геометрични фигури, орнаменти от точки, както и различни линии. За човек те имаха символично значение, отбелязвайки важни събития като брак, майчинство или дори навлизане в зряла възраст. Доста често странни маркировки показват:

 • Социален статус.
 • Вид дейност.
 • Принадлежност към семейство или клан.
 • Морални насоки и ценности.
 • Вяра.
татуировки на лицето

Какво трябва да се вземе предвид

Преди да вземете решение, важно е да претеглите и обмислите всички възможни рискове.


На първо място, те се отнасят до въздействието върху професионалния живот. Изображенията върху други части на тялото се считат за приемливи от доста време. Въпреки това, ако татуировките са на лицето, това може да повлияе негативно на резултатите от заетостта. Особено когато става въпрос за консервативни индустрии и структури.

За съжаление днес лицевите татуировки все още остават стигматизирана област. За много консерватори това място остава нежелано. Това може да доведе до потенциални конфликти или проблеми в кариерата.

Но не трябва да се отказвате от рисунката на лицето си. Лицето може да бъде впечатляващо и уникално платно за изкусен майстор. Дори обикновен декоративен елемент може да подчертае интересни черти, да запечата история и да съдържа определена идея.

Бодиартът в тази област е сериозно решение, което определено не трябва да се взема прибързано. В крайна сметка премахването на татуировки е болезнен, скъп и отнемащ време процес, който изисква няколко сесии и лечение.

Опитните художници полушеговито казват: „Помислете за идеята за татуировка на лицето си в продължение на шест месеца. И когато вземете решение, дайте си още шест месеца."

Освен това в някои страни и региони лицевите татуировки се свързват с престъпност и улични банди.

татуировки на лицето
татуировки на лицето
татуировки на лицето

Предимства на татуировките по лицето

Въпреки че татуировките по лицето носят определени рискове, те също имат сериозни аргументи в полза.


За мнозина решението да стилизират лицето е мощна формула за себеизразяване, начин да отпразнуват лични постижения, загуба или друго важно събитие в живота. Освен това е чудесен начин да изразите своя уникален стил.

Други възприемат татуировката на лицето като форма на бунт, своеобразен начин за оспорване на общоприетите социални конструкции. Сдържани, динамични, четивни, абстрактни, цветни и черно-бели, всички тези рисунки символизират отхвърлянето на стандартите за красота. Рисунка върху такава крехка област е комплимент към традицията на татуирането и символ на принадлежност към тази култура.

татуировки на лицето
татуировки на лицето
Думи или фрази

Класическо решение, което е много подходящо за лицеви татуировки.


Независимо дали става въпрос за инициали, кратка фраза или цитат, този боди арт ще разкаже за вас. Примери:

 • Цитат от любимо философско, психологическо или художествено произведение.
 • Мотивираща фраза или дума.
 • Инициали на любим човек като уважение и любов към него.
 • Подходящ цитат от любимия ви филм или сериал.
татуировки на лицето
татуировки на лицето
татуировки на лицето
 1. Татуировка във формата на сърце.
  1. Изображението на сърце върху тялото е първото, приложено от моряците. Може да символизира романтичния дух, увлечението, загубата или любовта във всичките й проявления, както и изискана почит към любим човек.
 2. Морска котва.
  1. Образът на котва е подходящ в близост до окото или на върха на носа. Татуировките с котва традиционно символизират безопасност, спасение, стабилност и увереност. Котвата може да бъде и напомняне за важността на това да се спрем навреме. Изображението на котва се основава на темите за пътуването и любовта към океана.
 3. Цифри.
  1. Числата са истинска класика при татуировките върху лицето. Те изглеждат по-добре в близост до слепоочието. Един по-радикален вариант включва рисуване на скици върху бузите. Числата могат да ви напомнят за важни години или за определена възраст. Често се прилагат и късметлийски числа, криптирани съобщения или препратки към любими произведения.
 4. Минималистичен диамант.
  1. Татуирането на най-здравия и един от най-скъпите естествени материали има много значения. Изображението на диамант може да се тълкува като цялост, издръжливост и красота. Символизира нуждата да оцениш себе си.
 5. Племенна татуировка.
  1. Бодиартът на лицето е традиционна практика в много култури по света, включително индианските племена и народите на Самоа. Някои мотиви се отнасят до традициите на Моко и Маори. Техните татуировки могат да разкажат за социалния статус, подробности от живота и постиженията на човека. Съвременните племенни татуировки обаче могат да се интерпретират по-свободно. Този стил включва прилагането на голям брой детайли и модели. И цялостната композиция ще покрие по-голямата част от лицето. Изключителен начин за себеизразяване, изискващ много смелост.
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.