Цветни и монохромни татуировки: какво да изберем? - VeAn Bulgaria
Цветни и монохромни татуировки
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Цветни и монохромни татуировки: какво да изберем?

Днес разнообразието от татуировки е много популярно.


Желанието да станете собственик на стилна и уникална рисунка върху тялото неизбежно поражда много въпроси. Как да изберем скица и място за рисуване? Не по-малко труден може да бъде изборът между цветно и монохромно изображение, направено с черен пигмент. И така, какво да изберем: цветна или черно-бяла татуировка?

Цветни и монохромни татуировки
Цветни и монохромни татуировки
Цветни и монохромни татуировки

Търсене на отправни точки

За да изберете най-добрия тип татуировка и най-важното - никога да не съжалявате за направения избор, е важно да възприемате рисунката на тялото си като един от елементите на образа.


Важно е татуировката да не "влиза в конфликт" с облеклото и избора на бижута, да хармонизира с вътрешния свят, а може би - да позволява на другите да научат за вашите хобита, увлечения или наклонности.

За да се вземе окончателно решение и да се направи избор в полза на черно-бяло или цветно изображение, опитните майстори обикновено препоръчват преди всичко да се определи стилът на татуировката.

В монохромен вариант най-печелившо изглеждат татуировките в стиловете Полинезия, Чикано, Black work, както и - реализъм и минимализъм. Ако такава рисунка се приложи качествено, тя наподобява гравюра. В този случай ненужната пъстрота и многото различни цветове само ще попречат на правилното възприемане на авторовата идея.

Ако ви привличат татуировки в стиловете old-school и new-school, ориенталски и траш-полка, както и рисунки в келтска или японска техника, има смисъл да отдадете предпочитание на цветна татуировка. По правило подобен избор е характерен за ярки, емоционални артистични натури, стремящи се да привлекат вниманието на околните.

За най-обективен избор си струва да се оценят предимствата и недостатъците на цветните и монохромните татуировки.

Цветни и монохромни татуировки
Цветни и монохромни татуировки

Предимства и недостатъци на монохромните татуировки

Някои от най-важните предимства на класическия черно-бял дизайн включват:

 • по-ниска цена в сравнение с многоцветните изображения;
 • възможността да се правят промени, да се допълва картината с нови елементи;
 • вероятността да се получи рисунка с висока яснота и качество на съвсем умерена цена;
 • по-дълъг период, през който картината запазва своя контраст.Недостатъци на монохромните татуировки на практика няма - ако става въпрос за висококачествена и талантлива работа. В същото време такава рисунка може да предизвика депресия и дори да събуди негативни емоции - поради преобладаването на черния пигмент в изображението.

Цветни и монохромни татуировки
Цветни и монохромни татуировки
Цветни и монохромни татуировки

Цветни татуировки: предимства и недостатъци

Цветните татуировки без съмнение са изключително ефектни.


Най-важните им предимства експертите разглеждат:

 • възможността да придадат на изображението повече яркост, да се открояват от тълпата;
 • отлично съчетание с различни стилове облекло;
 • максимално пространство за въплъщаване на творческите идеи на майстора или желанията и предпочитанията на клиента.Разбира се, и цветните татуировки не са лишени от редица проблематични нюанси, за които е важно да научите, преди да вземете окончателно решение.

 • Цветните татуировки са с по-висока цена: цената на услугата се влияе от разходите за пигменти с различни цветове.
 • Извършването на цветни татуировки отнема повече време, отколкото на едноцветните.
 • Цветните татуировки могат с течение на времето постепенно да загубят предишната си яркост. В този случай майсторът извършва корекция на рисунката, като освежава цветовете.
 • Клиентът ще трябва по-внимателно да избере цветовата схема на дрехите, така че татуировката хармонично да се впише в образа.
Цветни и монохромни татуировки
Цветни и монохромни татуировки
Не е ли опасно?

В допълнение към чисто естетическите моменти е важно да се спомене медицинският аспект на цветните и монохромните татуировки.


Черно-бялата класика - отдавна и добре изучена, и затова на практика не води до неочаквани изненади - при условие че сте отишли в студио или салон с безупречна репутация.

За разлика от черния пигмент, цветните бои имат по-сложен състав. Това означава, че:

 • Съществува по-висок риск от алергична реакция.
 • При нанасяне на татуировки с блестящ ефект е важно да знаете: Много по-трудно е да ги премахнете, може да останат неестетични белези.
 • Периодът на възстановяване на кожата при нанасяне на цветна рисунка е по-дълъг и грижите трябва да са особено внимателни.Въпреки това не бива да се плашите. На първо място е важно да разберете, че съставът на цветовете непрекъснато се усъвършенства, а майсторът, който цени репутацията си, никога няма да използва в работата си непроверени или очевидно нискокачествени пигменти. Освен това по време на предварителната и по правило безплатна консултация клиентът задължително бива предупреден за възможните усложнения или негативни последици.

И така, нека направим изводите! Спорът за предимствата на цветните или монохромните татуировки - не повече от въпрос на индивидуални предпочитания и личен вкус. На някого е по-близка безсмъртната класика, а някой винаги се стреми към бунт от емоции, яркост и новост. Важно е да изберете наистина достойно студио за татуировки, което спазва всички изисквания за санитарно третиране на работното място, използва висококачествени лицензирани пигменти и оборудване.

За да направите правилния избор, си струва да проучите отзивите в специализираните форуми, задължително проведете предварителен разговор с майстора, който ще ви предложи интересни и най-атрактивни, цветни или черно-бели скици на татуировки, отговарящи на вашите предпочитания.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.