Татуировки на змия - VeAn Bulgaria
Змия

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Змия?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Змия.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировки
на змия

В света има безкрайно много татуировки, които отговарят на най-различни вкусове.Татуировките могат да се разделят на три категории: мъжки, женски и универсални. Мъжките татуировки се характеризират с израз на суровост, агресия, бруталност, ясни линии, остри ъгли и тъмни тонове. Женските татуировки са по-цветни, с плавни извивки, по-деликатни и леки. Универсалните татуировки изглеждат еднакво красиво върху мъжкото и женското тяло. Съществуват много изображения на различни теми, като особено популярни са изображенията на влечуги и особено изображенията на змии. В митологията змията е символ на водата, земята, плодородието и домашния уют. И така, какво означава татуировката на змия?

Татуировки на змия
Татуировки на змия
Татуировки на змия

Описание на
различните култури

Татуировката на змията има няколко наименования, което се дължи на факта, че различните култури описват влечугото по различен начин, давайки му различна интерпретация.


Тъй като външният вид на змията е описан в митологията на много култури, татуировките с изображения на тези влечуги са популярни в много страни. Татуировката на змията е много интересна, тя има необичайна интерпретация. Заедно с това змията означава живот и смърт, добро и зло.

 • Познатото обозначение на змията е знание и мъдрост и това тълкуване има дълбока история. В Древен Египет е създаден мит за огромна змия, която действала като създател на планетите. Името на змията е Уроброс; според мита змията била безсмъртна и през целия си живот ядяла опашката си, която отново израствала. Този образ обикновено се отнася до безкрайността.
 • Древните гърци описват змията в митовете като богиня на Луната. Често змията е била в женска форма, даваща на хората знания. По същия начин митовете често описват историята на бога на изцелението (Асклепий), който станал свидетел на изцелението на змия от друга змия. Днес изображението служи като знак на медицината.
 • В западните страни влечугото често се свързва със съблазняването и властта под женска власт. Тази връзка идвала от историята за Едемската градина. В крайна сметка змията съблазнила Ева, която изкушила и Адам да изяде забранения плод.

Татуировки на змия
Татуировки на змия
 • Жителите на Индия почитали и се покланяли на тези влечуги. Змиите символизирали плодородието, а също така били знак за пророчество.
 • Ацтеките почитали пернатата змия, която представлявала бога на плодородието и времето.
 • Будизмът е религия, която също има легенда за змията. Според тази легенда кобрата предпазвала Буда с качулката си от изгарящите лъчи на слънцето.
 • Змиите често се срещат и в келтските образи, като представляват различни лабиринти и заплитания.

Татуировки на змия
Татуировки на змия
Татуировки на змия

Тълкуване на
татуировка на змия

Въз основа на митологията на различни народи татуировката със змия носи редица обозначения:

 • Мъдрост;
 • Безкрайност;
 • Защита;
 • Плодородие;
 • Изкушение;
 • Женственост;
 • Възраждане.Татуировки на змия
Татуировки на змия

Заслужава да се отбележи също, че змията е зодиакален знак, който описва родения под това съзвездие като мъдър и романтичен човек.

Татуировката със змия е универсална и се радва на еднаква популярност сред мъжете и жените. Особено ефективно змията изглежда върху женското тяло, като подчертава извивките на фигурата и сексуалността на притежателя на татуировката. Змиите се изобразяват в различни стилове и цветови вариации. Тя може да бъде черно-бяло изображение или изпълнена с цветни тонове. Много впечатляващо изглежда татуировка със змия, изпълнена в реалистичен стил, предаваща цялата тайнственост, красота и сила на влечугото. Всеки човек има индивидуални предпочитания. Не се страхувайте да фантазирате, изберете изображение на змия и го допълнете с предпочитани от вас елементи, създавайки за себе си индивидуална скица със специално обозначени

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.