Скици на татуировки със златна рибка - VeAn Bulgaria
Златна рибка

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Златна рибка?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка със Златна рибка.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировки
със златна рибка

Златната рибка ни е позната от древни времена, тя е героиня на много приказки и легенди.

Много от нас поне веднъж в живота си са мечтали да хванат златна рибка, защото, както знаем от приказките, златната рибка сбъдва мечти. Не е изненадващо, че в областта на татуировките чудотворният изпълнител на желания е придобил широка популярност. Виждайки татуировка със златна рибка, първото обозначение, което ни идва наум, е късмет. Татуировката на златна рибка наистина представлява късмет, но освен това изображението ѝ носи няколко дълбоки значения.

Скици на татуировки със златна рибка
Скици на татуировки със златна рибка
Скици на татуировки със златна рибка

Златна рибка в
различни страни

Образът на златната рибка е дошъл при нас от източната култура.

Първите разкази за произхода на златните рибки се появяват в Китай. В някои истории златните рибки са описани като дар от боговете, а в други - като съживени сълзи на красиви момичета. По време на династията Сун тези красиви рибки били поднасяни като подаръци на будистките храмове. Оттогава насам златните рибки са важен елемент от будистката религия, като във всеки храм задължително има басейн с тези чудотворни създания. В източната култура златната рибка носи символа на чистота, разкош, дълголетие, просперитет и защита от всичко лошо.

В Азия златна рибка означава материално богатство, а двойка такива риби е радостен съюз. Заслужава да се отбележи също, че в Азия златните рибки се смятат за знак на хармония на противоречията. Тази концепция идва от факта, че тези риби са свързани едновременно с елементите на огъня и водата.

Скици на татуировки със златна рибка
Скици на татуировки със златна рибка

Сред жителите на Япония златната рибка също се свързва с всички горепосочени наименования, както и с лесно разрушителната красота.

В културите на много народи златна рибка е изобразена с широки разкошни опашки и не по-малко шикозни перки, което означава чар, мекота, изтънченост и лекота.

Рибките са свободни създания, те плуват колкото и където искат. Затова често тяхното обозначение е триумф над земните забавления. И тяхното духовно съвършенство е въплътено в яркия цвят на рибата.

Скици на татуировки със златна рибка
Скици на татуировки със златна рибка
Скици на татуировки със златна рибка

Характеристики на значението
на татуировката със златната рибка

  • По правило дадената татуировка означава късмет, успех във всички начинания, благоденствие. Необходимо е да се отбележи, че руският народ е отредил на вълшебната рибка собствено обозначение - както на нас ни е позната от приказката на Пушкин "Приказка за рибаря и рибката", господарката на моретата е способна да изпълнява желания.
  • Образът на златната рибка се харесва повече на женския пол, макар че татуировката е универсална. Върху женското тяло рибката изглежда лесна и мека, подчертавайки нежната природа на притежателката на татуировката, както и предпазвайки я от негативни сили.
  • Рибката, чиито перки и опашка леко се извиват, символизира женственост, мекота и чувствителност. В този случай изображението на рибата може да бъде допълнено с различни шарки.
  • Сдвоената татуировка на златна рибка означава силен, щастлив съюз на две сърца.
  • Златна рибка и лотос означават години на просперитет.
Скици на татуировки със златна рибка
Скици на татуировки със златна рибка

Златната рибка в татуировката има много вариации на изображението. Това може да бъде рибка, направена в стила на реализма, или колоритен морски живот в акварелен стил. Карикатурните изображения на господарката на морските дълбини също са популярни. Цветът на рибката, като правило, е в ярко жълти, оранжеви тонове. Но тъй като в областта на татуировките няма ограничения, вие сами можете да изберете цвета за вашата златна рибка. Във всеки случай татуировката на златна рибка носи редица положителни обозначения, независимо от нейния цвят и размер. Най-важното е, че татуировката винаги ще ви развеселява, ще привлича късмет и ще ви предпазва от различни проблеми и неприятности.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.