27+ татуировки Викинг Значение & За мъже и жени & Скици - VeAn Bulgaria
Викинги

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Викинги?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка Викинги.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировки на викинги

Татуировките на викингите са едни от най-символичните изображения за тяло.

Повечето татуировки на викинги се отнасят до древни традиции, култура и религиозни вярвания. Тези, които избират татуировка на викинг, често искат да покажат своята мъжественост, характер на завоевател и завоевателен дух. Също така не е необичайно татуировката на викинг да служи като мощен амулет. Носителите на тези татуировки вярват, че войнствените скандинавски богове ще ги предпазят от лош късмет и ще им дадат сили да правят нови неща в различни области.

Татуировки Викинг
Татуировки Викинг
Татуировки Викинг

Малко история

През 700 г. от н.е. - 1100 г. от н.е. войнствените викингски племена населяват Норвегия, Дания и Швеция.

Викингите са били опитни мореплаватели, отлични в навигацията. Те използвали знанията си за търговия, но по-често за набези и завладяване на бреговете на Британия и Северозападна Франция. Историята разказва, че викингите са покривали цялото си тяло с татуировки. Всяка татуировка на викингите е била символична и е означавала нещо. Те са били древни символи, орнаменти на природна тематика. Татуировките на викингите съдържали мотиви от митове за герои, богове и битки. Викингите са използвали татуировката и като знак за власт, като визуализация на собствените си житейски ценности, независимо дали става дума за преданост към семейството или придържане към родовия начин на живот.

Татуировки Викинг
Татуировки Викинг

 1. Татуировките на викинги днес. В днешно време татуировките на викинги са търсени от момчета и момичета, които свързват живота си с военната сфера на дейност. Популярността на скандинавските мотиви в татуировките сред мирните професии нарасна след излизането на известния канадско-ирландски телевизионен сериал "Викинги".
 2. Видове татуировки на викинги. Норвежките татуировки се предлагат в широка гама от стилове. Татуировката на викинг може да бъде монохромна (черна, тъмно синя) и цветна, да представлява няколко графични елемента или сложно мащабно изображение. Такова разнообразие от опции позволява на всеки човек, който се интересува от скандинавската тема, да избере опция за себе си.
 3. Популярни теми. Воини-викинги не носели масивни шлемове. Киното обаче разкраси образите им. И днес такива викингски татуировки са изключително популярни:

 • "рогат" шлем;
 • лице с дълга руса коса и брада, сплетена на две плитки;
 • оръжие на викингите.

Татуировки Викинг
Татуировки Викинг
Татуировки Викинг

Символи, често използвани при създаване на скици на татуировки на викинги: 1. Валкнут - възелът на Один. Мистериозният знак, който се нарича още Сърцето на Хрунгнир, Възелът на мъртвите воини и Сърцето на Вала, се състои от три пресичащи се триъгълника.
 2. Шлем на благоговение. Смята се, че Егисхялмур, известен също като Шлема на ужаса, предпазва от нараняване и смърт.
 3. Тройни рога на Один. Знакът от три кръстосани рога за пиене символизира мъдростта на върховния бог.
 4. Тролов кръст. Символът на защита се носеше като амулет срещу черна магия и тролове.
 5. Дървото на живота. Игдрасил е огромно дърво, което свързва деветте свята и ги държи заедно.
 6. Вегвизир – компас на викинги, вълшебен жезъл, който помага на собственика да намери пътя си в буря и лошо време. Освен това е символ на защита, напомняне, че човек не може да се заблуди в живота.
 7. Мьолнир - вълшебният чук на Тор, чието изображение върху тялото осигурява защита, сила и мощ.
 8. Врани Хугин и Мунин. Крилатите слуги на Один летяха по света и получиха информация за него. Хората вярват, че изображението на гарвани помага за подобряване на паметта и дарява с мъдрост.
 9. Мрежата на Вирд. Емблемата се състои от девет дъги, подредени в мрежа и представлява връзката на времената.Татуировки Викинг
Татуировки Викинг

Скици на татуировки
на викинги

Ако търсите идея за татуировка на викинг, ви предлагаме да разгледате каталога на VeAn.

Можете също така да се свържете с нашите майстори, за да поръчате индивидуална скица на татуировка на викинг, като вземете предвид личните желания.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.