Традиционен стил в татуировките | Значението - VeAn Bulgaria
Традиционен стил

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Традиционен стил?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка за татуировка в Традиционен стил.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Традиционен стил в
татуировките: неувяхваща класика

Предлагаме ви пътешествие в богатия свят на традиционните татуировки.

Те се наричат още татуировки от старата школа. Традиционните татуировки са със смели дебели линии, ярки цветове и ясни дизайни. Мотивите, използвани в традиционните татуировки, често са вдъхновени от природата, фолклора и религията. Тези татуировки са неподвластни на времето и имат чар, който привлича хора от всички сфери на обществото.

Откъде идва татуировката като символ на културата и себеизразяването? Какво се крие зад традиционния стил, чиито тайни са се предавали от поколение на поколение? Защо тя остава една от най-популярните форми на изкуство на тялото в целия свят? В тази статия ще навлезем в света на традиционните татуировки, като изследваме тяхната история, значение и дизайн.

Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките

Кратка история на
традиционния стил на татуировки

Традиционният стил на татуировки, признат за един от най-популярните и лесно разпознаваем, има богата история.

Трудно е да се определи точната държава, от която произхожда. Историческите данни сочат, че няколко региона по света са допринесли за традиционното татуиране, каквото го познаваме днес. Някои изследователи твърдят, че екипажът на капитан Джеймс Кук е отговорен за разпространението на татуировките от Изтока на Запад. Имало е обаче и други пионери, които са пренесли бележки и скици от Япония, Индокитай, Африка и тихоокеанските острови в Европа и Новия свят.

Въпреки че в днешно време татуировките са нещо обичайно за всички слоеве на обществото, преди 200 години подобна рисунка по тялото в Америка, откъдето произхожда традиционният стил, е била изключителна рядкост. По-често татуировките са били "носени" от моряци и военни. Норман Колинс, известен в професионалните среди като моряка Джери, също е бил член на Военноморския флот. Той е един от тези, които не само са описали татуировките, но и са ги скицирали. По-късно неговият ученик, Дон Ед Харди, също допринася за образоването на хората, като описва традиционния стил на татуировките.

Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките

Стилът и самата татуировка придобиват още по-голямо внимание, след като през 1891 г. Самюъл О'Райли създава електрическата машина за татуировки.

Но през 50-те и 60-те години на ХХ век интерес към татуировките проявявали предимно престъпници. За тях било важно да покажат принадлежността си към забранени групи, които осъждали нормалността. Те правели това с индивидуални знаци по телата си.

Едва в края на XX век отношението към татуировките се променя. Днес традиционният стил не е просто неусложнена рисунка под формата на котва или морска звезда. Дизайните на татуировките са станали по-сложни, скиците включват изображения от популярната култура, майсторите използват по-ярки цветове и по-смели линии.

Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките

Признаци на традиционен стил

 • Татуировките от старата школа често имат смели, въглеродночерни линии. Това най-вероятно е препратка към полинезийски и индиански корени, които споделят сходни елементи в местните си произведения.
 • Използваното мастило е черно и „растително“, като зелено, жълто, кафяво и червено. Въпреки че днес изборът на пигмент е много по-широк, художниците продължават да избират боя в съответствие с традицията.
 • Засенчването на детайлите е сведено до минимум и частите са запълнени с цветни блокове, което също подобрява дълготрайността на изображението. В тази комбинация цветът и линиите изглеждат добре на всички тонове кожа, изпъквайки на различни фонове.
Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките
Значението на традиционните татуировки

Традиционният стил са татуировките, които имат специално значение за своите носители.

Скиците често са лични и разкриват вярванията и културата на собственика:

 • напомнят за миналото;
 • действат като символ на житейския път;
 • изразяват наследство, генетичен код;
 • отдават почит на своите предци;
 • са своеобразен обред, обозначаващ времето на порастване;
 • използват се като форма на защита, тъй като се смята, че имат духовни сили, които могат да прогонят злите духове.Няма значение защо искате да си направите татуировка в традиционен стил. Поверете въпроса на професионалисти, за да постигнете целта - тялото ви ще бъде украсено с красиво изображение.

Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките
Изображения в традиционен стил

Татуировките в традиционен стил се правят със смел дизайн и ярки цветове.

Сюжетите на скиците, използвани в традиционните татуировки, често са вдъхновени от природата, фолклора и религията. Тези мотиви са непреходни и притежават определен чар. Нека ви разкажем за най-популярните теми:

 1. Животни.
  1. Представителите на фауната са популярен избор за татуировки в традиционен стил. Популярни мотиви са орел, тигър, пантера, лъв. Тези дизайни олицетворяват силата, мъжеството и верността.
 2. Морски.
  1. Моряшките татуировки са едни от най-старите традиционни мотиви. Първоначално те са украсявали телата на пирати и ловци на пирати. Моряците вярват, че такъв знак ще донесе късмет. Популярните мотиви включват котва, морска звезда, морски фар, буревестник.
 3. Pin-up.
  1. Чувствените жени в откровени облекла и провокативни пози са популярен мотив в традиционния стил.
 4. Религиозни символи.
  1. Най-популярните мотиви са кръстове, ангели, ръце, сгънати в молитва.
 5. Фолклорни мотиви.
  1. Дракони, русалки, демони - всичко, свързано с легендите и митовете на различни култури, може да се превърне в тема на вашата татуировка в традиционен стил.
 6. Природа.
  1. Тези рисунки символизират красотата. Популярните мотиви включват цветя, дървета и море.
 7. Надписи.
  1. Скицата може да включва име, цитат, дата. Удебеленият прост шрифт прави посланието лесно за четене.

Традиционен стил в татуировките
Традиционен стил в татуировките
Бъдещето на
традиционните татуировки

Няма дори намеци или признаци за изчезване на татуировките в традиционен стил.

Напротив, популярността им расте с всяка изминала година. Майсторите на татуировки в традиционен стил излагат творбите си в галерии и музеи, показвайки красотата и значимостта на традиционните татуировки. Татуировките са станали толкова популярни, че не съществува проблем с културната адаптация в обществото. Хората от различни слоеве на обществото възприемат положително традиционните татуировки. Те често се виждат върху известни личности, музиканти и спортисти, което ги прави още по-популярни. Традиционните татуировки се срещат все по-често и на работното място. Много работодатели вече разрешават видими татуировки, което улеснява хората да изразяват себе си чрез изкуството на тялото.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.