Значение на татуировката на Тигър | Стилове на изпълнението. Видове скици. - VeAn Bulgaria
Тигър

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Тигър?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Тигър.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на тигър

Значенията на Татуировките с Тигър варират значително в контекста на различните култури.


Общото значение за всички традиции е сила и власт, безстрашие и безмилостност към враговете. Много хора си правят татуировка с хищник, за да подчертаят собствените си качества на характера. За други татуировката служи като напомняне за необходимостта твърдо да се противопоставят на трудностите в живота. Изображенията с Тигър са предназначени да вдъхновяват и мотивират. Основни значения:

 • Власт и могъщество.
 • Гордост и благородство.
 • Независимост и желание за свобода.
 • Сексуалност и привлекателност.
 • Свирепост и агресия.
 • Защита и закрила.
 • Интуиция и доверие в собствените инстинкти.
 • Увереност в себе си, спокойствие и уравновесеност.
 • Военна доблест и победа.
 • Хитрост и опасност.
 • Твърдост и сила на волята.Тигрите се смятат за господари на джунглата. Силното и пъргаво животно има малко врагове и съперници в дивата природа. Хищникът е известен със своята свирепост и пластичност. Скача на височина до 4 метра, бяга със скорост 65 км/ч. Тигърът е национално животно в Индия, където към него се отнасят с почит и страхопочитание. В много азиатски региони животното е главен герой на легенди и предания.

Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн

В китайската култура тигърът е символ на достойнство и суровост, сила и мъжка енергия Ин.


Той е символ на щедрост, просветление и високо положение в обществото. Хищникът в Китай се смята за водач на мъртвите хора - защитава душите и помага да се намери покой.

В азиатската култура тигърът се свързва с бога на богатството Цай Шен и богинята на войната Дурга. Поради възникналите асоциации татуировката с тигър придобива значение - използване на всякакви възможности за постигане на цели, късмет и просперитет. В японската митология хищникът символизира защита от демони и болести.

В корейската интерпретация тигърът е мощен амулет, прогонва злите духове и носи късмет. Вярва се, че собственикът на татуировката е благословен от висшите сили. Татуировката на гърба означава, че висшите сили покриват, защитават гърба по време на битки. Друго тълкуване е откъсване от миналото, отхвърляне на негативните спомени и неприятните преживявания.

Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн

Видове скици на татуировките

Татуировките с Тигър се различават по размер и цвят.


В зависимост от допълнителните елементи и надписи те придобиват разширено значение. Възможности за дизайн:

 1. С дракон.
  1. Присъствието на дракон в рисунката на тялото засилва значенията - просперитет и материално богатство, изпълнение на желанията, сила, власт и могъщество.
 2. Очите на тигъра.
  1. Популярен вариант на скицата, който предава пронизващия и изразителен поглед на животното. Смята се, че очите на тигъра - последното нещо, което вижда плячката преди смъртта. Друга интерпретация е съсредоточеност, решителност и готовност да се приеме предизвикателство.
 3. Тигърчета.
  1. Рисунката на тялото означава баланс между сила и невинност, показва, че зад сладкия и безобиден вид се крие волева и решителна природа. Друго тълкуване - вярност към семейните ценности, любов на родителите към децата.
 4. Бял тигър.
  1. Предпазва от грабежи, бедствия и други катастрофи.
 5. Черен тигър.
  1. Контролира елемента Вода.
 6. Син тигър.
  1. Контролира елемента Земя.
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
 1. Червен тигър.
  1. Контролира елемента Огън.
 2. Жълт тигър.
  1. Върховен владетел, свързан със слънцето, показва сила и власт.
 3. Ревящ тигър.
  1. Означава способност за отпор на враговете и защита на своите интереси.
 4. Със змия.
  1. Символизира контрол над емоциите и чувствата.
 5. С кинжал.
  1. Предупреждава за опасност.
 6. С часовник.
  1. Показва способността да се контролира съдбата и рационално да се използва отреденото време на живота.Независимо от вида на дизайна, татуировката на Тигър е колоритна украса на тялото, която няма да остане незабелязана от околните. Цветните илюстрации приличат на произведения на изкуството.

Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Татуировката на Тигър: какво означава, опции за дизайн
Стилове на изпълнението

Татуировката на Тигъра изглежда страхотно независимо от стила на изпълнение.


Популярни стилове са Реализъм и Традиционен, New School и Акварел. Реалистичните рисунки върху тялото напълно предават грацията и елегантността на голямата котка. Илюстрациите в стил реализъм често се изпълняват на фона на природни пейзажи. При 3D татуировките страховитият хищник буквално оживява. Изображенията в стиловете New School и Акварел изглеждат ефектно и цветно. Стилове за татуировки:

 1. Blackwork.
  1. Перфектният избор за създаване на мощни, брутални визии.
 2. Племенен.
  1. Дизайните на тялото, създадени с черни линии, точки и къдрици, изглеждат елегантно и стилно. Подчертават символиката на духовната енергия и сила.
 3. Японски.
  1. Татуировка в стила на Ирезуми, който се характеризира с изобилие и специална комбинация от малки елементи. Изображенията на животно се допълват от цъфтяща сакура, листа и йероглифи. Илюстрациите в японски стил служат като мотивация за постигане на целите.Татуировката с тигър изглежда чудесно във всяка част на тялото. Често сюжетът се използва за запълване на ръкава или за създаване на мащабни картини върху гърба или гърдите. Места за поставяне на малки рисунки по тялото - рамене и подбедрици, предмишници и китки, стъпала и длани.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.