Анубис

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Анубис ?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Анубис.

6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Скици на татуировки
«Анубис»

Египет, арабска република, е изпълнен с мистерии и много легенди за фараоните и техния задгробен живот.

В страната има редица архитектурни постройки, които и до днес идват да видят туристи от цял свят. Древната цивилизация е много загадъчна, а културата ѝ е изпълнена с тайни и мистерии. Освен в туризма, египетската тема е доста популярна и в изкуството на татуирането. А особено широко търсена е символиката, която има непрекъсната връзка с митологията на републиката. Изображенията на пирамиди, бръмбари скарабеи, всевиждащото око на Ра и т.н. са много популярни в света на татуировките. Сюжетите на Арабската република са популярни по всяко време, особено сред почитателите на египетската митология. Както знаем, в митовете има доста богове, като един от добре познатите, чиито изображения също са популярни в тату-сферата, е Анубис.

татуировки на Анубис
татуировки на Анубис
татуировки на Анубис

Обозначение в областта
на татуировките

Образът на всеки бог носи специална енергия, която се предава и на притежателите на татуировки с техните изображения.

И така, какво представлява татуировката на Анубис? Според митологията това божество е най-загадъчното от всички богове. Божеството е покровител на задгробния живот и водач на душите на починалите. Той е покровител на некрополите и гробищата и един от главните съдии в царството на мъртвите. Въз основа на това мнозина смятат, че татуировките с неговия образ не трябва да се отпечатват върху тялото ви, ако не искате да си навлечете в живота много проблеми. Но въпреки подобно мрачно описание, няма нищо лошо в татуировката на покровителя на подземния свят.

Древният Анубис е бил и пазител на лекарствата и отровите. На тази основа тълкуването на значението му може да се опише като отваряне на пътя към нещо ново. Между другото, много от психолозите и анестезиолозите смятат божеството за свой покровител.

Синът на Озирис е покровител на аптекарите и води починалите в отвъдния свят, така че татуировката с неговия образ се тълкува като Бог, който отваря пътя.

В скиците за татуировки Анубис обикновено е изобразен с човешко тяло и глава на чакал или куче. В скиците на Анубис преобладават три цвята:

 • Зелено - означаващо прераждане;
 • Бяло - представляващо превръзките на мумията;
 • Черно - изобразяващо смъртта и задгробния живот.
 • Черният цвят е най-често използваният в тази татуировка, тъй като освен че е цветът на нощта, той е и цветът на балсамиращата смола.
 • Божеството разполага с множество аксесоари, с които периодично е изобразявано:
 • Двойна корона, носена от владетелите по онова време;
 • Имиут, фетиш, изработен от животинска кожа;
 • Знаме с куче;
 • Сехем - проява на силата на Бога;
 • Жълти, бели птици - тези птици са били принасяни в жертва на божеството;
 • Везни - на които, според Книгата на мъртвите, водачът на мъртвите претеглял сърцата на мъртвите.
 • Същото може да се види и в скици, на които Анубис е изобразен заедно с мумия.

татуировки на Анубис
татуировки на Анубис

Варианти за изображения
на татуировки

Татуировката на Анубис ще бъде чудесно допълнение към всяка част от тялото ви.Но татуировката отстрани, на гърба или на гърдите е особено забележителна, когато е изобразена в голям мащаб. Това може да бъде черно-бяло изображение или цветна татуировка. Дизайнът на Анубис е универсален, еднакво подходящ както за силната, така и за слабата половина. Но най-вече мъжете предпочитат да украсяват телата си с образа на божеството. Избирайки татуировка на Анубис, със сигурност ще привлечете вниманието на хората около вас и на минувачите. Анубис е отличен водач в живота, който ви открива много нови граници и ви посочва правилната посока.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Статията е написана от журналисти и е информативна. Ако откриете грешка или не сте съгласни със съдържанието, моля, уведомете ни contentvean@gmail.com.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС