Татуировка на Стрела - VeAn Bulgaria
Стрела

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Стрела?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Стрела.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на Стрела

Изображението на стрела е един от най-силните символи в културата на татуировките.

Този символ има огромен брой значения, а използването на различни допълнения към композицията само разширява обхвата на възможните интерпретации. Така татуировката стрела, направена от талантлив майстор, изглежда много ефектно и привлекателно, идеално подхожда на мъже и жени.

Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела

Значението на символа
на стрелата в
на татуировките

Символът на стрелата, използван в скиците на татуировки, е един от най-древните, интересни и значими.

От древни времена лъкът със стрели служел на собственика си по време на лов и във военни битки, а изкуството да се постави точно стрела в целта било изключително ценно - от нивото на владеене на тези оръжия често зависел животът на стрелеца. Стрелите са доста популярен символ в хералдиката, свидетелстващ за военна слава и героизъм.

Древните гърци с лък или сноп стрели изобразявали бог Аполон, а римляните почитали богинята Диана, способна да порази всяка цел със златния си лък. И днес символът на стрелата има различни нюанси на значение в мъжките и женските татуировки.

 • В мъжките скици за татуировки стрелата до голяма степен е знак за доблест, смелост и храброст. Въпреки това, за да може стрелецът да се прослави с подвизи в битка или ловни трофеи, той трябва да има късмет и да е силен, смел и целеустремен. Именно за тези качества информира татуировката, чийто централен елемент е стрела.
 • При женските татуировки стрелите също са много разпространени, символизират търсенето, решителността, способността да се преодоляват всякакви препятствия. Въпреки това, в зависимост от стила на татуировката, стрелата може да има романтична интерпретация - като стрелата на Купидон, служеща в сърцето. Освен това в женските татуировки такъв символ повтаря слънчевите лъчи, изпълващи света с енергията на живота.

Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела

Поради многозначността на образа на стрелката авторите на скици на този повече от лаконичен символ го допълват с различни предмети, които правят семантичния товар много по-конкретен.

Ето няколко популярни версии на стрелата в естетиката на татуировките:

Няколко стрели, свързани с шнур - говорят за бдителност и желание да се борят за своите идеали.

Но татуировките, изобразяващи стрели, преплетени с бодливи издънки, често се избират от хора, живеещи в състояние на сложни, объркани отношения.

В същото време кръстосаните стрели без допълнителни елементи обикновено показват желание за хармония и равновесие, еднаква стойност на любовните и приятелските отношения.

 • Стрелка, сочеща към север - символ на знанието и мъдростта.
 • Стрелка, летяща към юг - показва желание за благоразумие и осъзнатост.
 • Стрелката, сочеща на запад, е характерна за човек, който често се ръководи от интуицията си.
 • Стрелка, която е насочена на изток - знак за далновидност при вземането на решения.

Така че символичното значение на стрелката за татуировка, освен общоприетите стойности, може да има за всеки човек свое собствено, индивидуално тълкуване. Собственикът на такава татуировка е свободен да свърже с такъв избор собствените си ценности, възгледи, убеждения и вътрешно състояние.

Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела

Стилове на татуировки
със стрелка

Татуировката, изобразяваща стрели, може да бъде направена в различни стилове.

Сред най-популярните варианти майсторите на татуировки често предлагат такива решения:

 • Татуировки в традиционен стил - стрели, украсени с геометрични орнаменти, напомнящи оръжията на американските индианци или австралийските аборигени.
 • Близкият до него племенен стил, също включва използването на декорация под формата на шарки, като обаче е взискателен към спазването на симетрия, баланс и хармония.
 • Реалистичните изображения, предаващи много детайли, ясно изрисувани върхове и оперението, са невероятно ефективни и изглеждат много стилно.
 • Готически - изисква използването на мрачни елементи и баланси в рамките на тъмна гама от нюанси. Към изображението на стрелата често се добавят и други елементи - черепи, кръстове, свещи, букви.
 • Old-school - впечатлява с гротескна яркост на цветовете и умишлено смели контури. Стрелките в такива скици често се комбинират с надписи, лентички.
 • Минимализъм - много лаконични изображения, без излишни детайли, много изразителни и ефектни.

Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела
Къде да си направите
татуировка със стрелка

В по-голямата част от случаите татуировките със стрели са доста компактни, така че можете да изберете всяка област от тялото за такова бижу.

Ето няколко примера:

 • на рамото или предмишницата - стрелката се поставя по протежение на ръката, така че да е ясно видима за околните;
 • стрелка на гърба - изглежда смело, дръзко и много ефективно;
 • на гърдите - обикновено се правят по-фини, изящни изображения с ясно изрисувани детайли;
 • на бедрото - при женските татуировки стрелката с това място придава образ на сексуалност и пикантност;
 • на китката - могат да се разположат стилни миниатюрни изображения, които придават особен чар на външния вид;
 • на лопатката - изглежда чудесно в комбинация с други татуировки;
 • на пръстите - отличен избор, ако тази татуировка е много важна за вас и сте готови да я покажете на всички без изключение.

Татуировка на Стрела
Татуировка на Стрела

Независимо от избора ви, качествената татуировка със стрелка ще ви помогне да подчертаете своята индивидуалност, ще ви придаде чар и стил.

До голяма степен изборът на място за татуировка се определя от начина на живот и необходимостта да се спазва дрескодът. Ако татуировките не са добре дошли на работното ви място, струва си да намерите място за ново изображение с изящна стрелка, което може лесно да се прикрие от облеклото.

Много е важно да запомните, че удоволствието от новата стилна украса върху тялото до голяма степен зависи от избора на студио, опита и разнообразието от умения на майстора. Не бъдете мързеливи да проучите портфолиото на майстора, отзивите за студиото, да обсъдите различните варианти на скиците - в този случай вашата нова татуировка със стрелка или друг модел ще предизвика само възхитените погледи на околните.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.