Татуировка на скорпион - VeAn Bulgaria
Скорпион

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Скорпион?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Скорпион.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на скорпион

Една от най-популярните теми в областта на художествените татуировки е тази на животните.


Изображенията на различни животни винаги изглеждат ефектно и много красиво, особено ако са изпълнени в реалистичен стил. Едно от тези животни е скорпионът. Това паякоподобно същество е много търсено в сферата на татуировките, като неговото изображение за татуировки избират както момчета, така и момичета.

Татуировката на скорпиона изглежда много интересна и привлекателна, но освен това изображението му носи и определено значение. Кое е то, ще разберете в тази статия.

Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион

Обозначения в различните култури

Африканските племена са имали двойно отношение към скорпионите.


От една страна, скорпионът е бил възприеман като вестител на смъртта и като знак за отмъщение. От друга страна, това животно символизирало уравновесеност и обективност. Дори великите воини са го почитали. Скорпионът е бил и съдия, способен да убива, но и да лекува. Но изцелението трябвало първо да се заслужи.

Северноамериканските индианци вярвали, че това членестоного е олицетворение на богиня, която управлявала душите на починалите хора. Богинята наказвала душите за лошите неща, които хората вършели, докато били живи.

В древни времена в Египет скорпионът също олицетворявал богинята Селкет, която също била пазителка на душите на мъртвите хора. Обичайно изображението на скорпиона се поставяло на входовете на гробниците. Образът на скорпиона е бил свещен талисман, който е защитавал гробниците.

В Япония скорпионът представлявал обективност и рационалност. В тази култура често можете да намерите изображение на скорпион и цвете, като тази картина е знак за силна брачна двойка и вечна любов.

В гръко-римската митология скорпионът е смъртоносно оръжие, използвано от Артемида, за да убие Орион.

Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион

Обозначаване в областта на татуировките

Често татуировките на войници са предпочитани от членовете на въоръжените сили, като в този случай скорпионът символизира смелост, твърдост и воля за победа.Скицата на скорпиона носи и обозначение като: страст, защита, саможертва, смелост и благородство.

Скорпионът е двойствен знак. От една страна, това малко животно, на пръв поглед изглежда безобидно същество. Но от друга страна, то притежава смъртоносно оръжие, което внушава страх. Въз основа на това с татуировката на скорпион човек показва силата на духа си.

Не забравяйте, че скорпионът е един от зодиакалните знаци. Доста често човек избира това изображение за татуировка именно заради това. Тези хора са склонни да бъдат емоционални, упорити, чувствителни, да притежават остра интуиция и да са уверени в себе си.

Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион

Места за нанасяне на татуировки

Татуировките на скорпиона изглеждат чудесно на предмишницата, шията и корема.Въпреки че няма конкретни ограничения, при желание скорпионът може да бъде изобразен върху всяка част на тялото. Има много възможности, може да бъде реалистично изображение, в анимационен вариант и във всеки желан стил.

Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион
Татуировка на скорпион

Татуировката на скорпион изглежда много интересно и привлекателно, но освен това изображението ѝ носи определено значение.

Кое е то, ще разберете в тази статия.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.