Татуировка на семейното дърво - VeAn Bulgaria
Семейното дърво

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Семейното дърво?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на семейното дърво.

Попълни формата
и получи скидку в 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка
на семейното дърво

Една от най-символичните татуировки несъмнено е изображението на семейното дърво.

Това е огромна тенденция, която може да включва както класически минималистични дизайни, така и сложни авангардни произведения.

Татуировка на семейното дърво

Значение на татуировката
на семейното дърво

Семейното дърво е визуализация на роднинските връзки, изображение, което отразява сложни и разклонени семейни връзки.

Най-познатият образ на родословно дърво е дърво с корени, представляващи предците, и клони на потомците. Възможни са обаче и други очевидни варианти. Изображението на семейното дърво може да бъде много подробно и да включва информация за раждания, бракове, разводи и смъртни случаи, като съдържа подробна информация за всеки член на семейството или за цялото семейство.

Татуировката с изображение на родословно дърво има дълбоко символично значение на тясната връзка на човека с неговите предци, историята на семейството. Освен това татуировката със семейно дърво показва приоритета на семейните ценности за нейния притежател, отговорността към децата и бъдещите поколения, желанието да се запазят семейните традиции.

Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво

Техники на
изпълнение

Татуировката на семейното дърво може да бъде направена с множество техники.

Трудно е да си представим в какъв стил това изображение би изглеждало зле или неподходящо. Представяме ви само някои варианти на техники:

 • Акварел. Татуировката с акварел на семейното дърво изглежда изтънчена и ефирна. Често се допълва с различни елементи - цветя, птици или други символи, които са близки до вас и вашето семейство.
 • Blackwork. Татуировката на семейно дърво в този стил може да изглежда невероятно ефектна и стилна, много графична и минималистична - благодарение на преобладаващия черен цвят в рисунката. Работата с негативното пространство ще направи това изображение много необичайно.
 • Минимализъм. Семейното дърво в минималистичен стил представлява изображение на малко дърво с клони и листа. На клоните могат да бъдат изписани имената на членовете на семейството. Друг чудесен вариант е да стилизирате имената под формата на клони или корени на дърво. Минимумът детайли и простотата на линиите правят този стил идеален за тези, които не харесват твърде ярките и крещящи татуировки. Обикновено се използват приглушени и спокойни цветове, което ви позволява да създадете усещане за хармония и мир.

Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво
 • Lettering. Lettering е стил на писане, който се характеризира с използването на обемни и изразителни букви. В този стил дървото може да бъде под формата на надпис, където всяко клонче е име. Буквите се изработват в различни стилове - от класически до модерен. Цветовете са ярки и наситени, за да се подчертае индивидуалността на всеки член на семейството.
 • Реализъм. Реалистичното семейно дърво често се изобразява с много детайли, като листа, клони, корени и дори животни, които живеят на дървото. Използват се ярки и реалистични цветове, за да се създаде усещането, че дървото наистина съществува. Контурите могат да бъдат много фини и подробни, за да се предаде всеки клон и лист.

Отново отбелязваме, че това е изключително малък списък от възможни опции. Татуировката със семейно дърво може да се направи с почти всякаква техника. Всичко зависи единствено от вашето въображение и уменията на майстора.

Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво
Идеи за изготвяне
на скици

Голямото разнообразие от варианти за желаната скица понякога затруднява спирането на избора ви върху нещо конкретно.

Представяме на вашето внимание няколко идеи за създаване на скица на татуировка със семейно дърво.

 • Традиционните татуировки на семейно дърво често изобразяват голямо дърво с клони, на които са изписани имената на членовете на семейството. Те често се правят в реалистичен стил с ярки, жизнени цветове.
 • Вдъхновени от стари гравюри и картини, татуировките на семейно дърво изглеждат невероятно изискано и необичайно. Татуировките в стил гравиране могат да бъдат черно-бели или цветни, с фини линии и елегантни детайли.
 • В някои творби авторите съчетават два различни символа: генеалогичното дърво като знак за привързаност към семейството и неговите традиции, и дървото на живота. Трябва да се отбележи, че дървото на живота (или дървото на света) се среща в огромен брой митологии и вярвания. Ето защо преди създаването на скица трябва да се запознаете със значението на този символ и да изберете най-подходящия.
 • Дървото в келтски стил обикновено се изобразява под формата на сложен модел, състоящ се от преплитащи се клони и листа. Моделът може да бъде изработен под формата на спирала, която символизира вечността и непрекъснатостта на живота. В келтския стил често се използват символи като трикветри, възли и кръстове, които означават различни аспекти на живота и семейството.

Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво
Местоположения
за татуировки
на семейно дърво

Татуировката на семейното дърво може да бъде направена на различни части на тялото в зависимост от предпочитанията на клиента и размера на композицията.

Сред най-популярните места за поставянето ѝ обикновено се избират:

 • рамото или предмишницата - това е класически вариант, при който татуировката, изобразяваща генеалогично дърво, ще бъде видима за околните;
 • горната част на гърба или цялата му повърхност - ако има желание да се получи подробна и цветна композиция, която ще включва голям брой символи, информация за членовете на семейството или рода;
 • гърдите - също отличен избор за сложни и мащабни вариации на тема семейно дърво;

Татуировка на семейното дърво
Татуировка на семейното дърво
 • крак (бедро или подбедрица) - ще ви позволи по-често да се любувате на татуировката си, да усещате връзката си с предците и потомците си;
 • шия - отличен избор за геометрично балансирано, хармонично изображение с дълбок смисъл;
 • китката - тук много печелившо изглеждат малки акварелни или изключително лаконични татуировки, които могат да бъдат направени във връзка с появата на собственото семейство или неговото разрастване.

Независимо от избора на стил, скица, размер и площ на тялото за татуировка, много е важно да изберете студио и майстор, на когото можете да поверите такава задача. Експертите препоръчват да прегледате портфолиото на майстора, да разгледате няколко варианта на скици за татуировка на семейно дърво и да изберете най-добрия вариант.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.