Значение на татуировката на Птица | Стилове на изпълнението - VeAn Bulgaria
Птица

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Птица?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Птица.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Tатуировка на Птица

Значенията на татуировките с Птици се различават в зависимост от вида на птиците.


Рисунката по тялото придобива индивидуален смисъл благодарение на различни допълнения - предмети, цитати. В Древен Египет птицата е символ на свободата и духовността. Древноегипетският бог на небето Хор с глава на сокол е покровител на фараоните. Образът символизира защита и безопасност, божествено ръководство и наставления. Основни значения:

 • Връзка с царството на мъртвите.
 • Пътуването на душата.
 • Преследване на високи цели.
 • Сила и издръжливост.
 • Храброст и смелост.
 • Творчество и способност за пеене.
 • Мъдрост и интелигентност.В келтската култура птиците се възприемат като пратеници между земния и неземния свят. В келтската интерпретация птиците символизират мъдростта, знанието, духовните ценности, връзката с висшите сили и природните стихии.

В индианската култура птиците са смятани за свещени, свързани с достойнството, военните битки и победите. Индианците са използвали перата за ритуали и церемонии. Перата на главата са представлявали върховна власт. Бижута от пера са носили вождовете и благородните воини. Татуировката в индианската интерпретация означава защита и безопасност, сила и безстрашие, връзка с природата.

Като цяло птиците отразяват желанието да се живее свободен и щастлив живот. В азиатската култура птиците се отъждествяват с добродетелта, просперитета и късмета, верността и дълголетието. В китайската митология птицата феникс е означавала прераждане и безсмъртие.

В скандинавската култура птиците се свързвали с боговете. Гарваните са постоянни спътници на бог Один, който е известен с мъдростта и проницателността си. Татуировките с птици в контекста на скандинавската митология отразяват интелигентност и защита, прозорливост и интуиция, духовно израстване и мистично познание.

значение на татуировката на Птица
значение на татуировката на Птица
значение на татуировката на Птица

Видове скици на татуировките

Скиците на татуировки на Птици изумяват с разнообразието си и вдъхновяват творчески експерименти.


Татуировката придобива специално значение в зависимост от вида на изобразените пернати. Възможности за дизайн:

 1. Феникс.
  1. Митична птица, способна да възкръсва и да се възражда от пепелта. Символизира дълголетие и късмет, просперитет и устойчивост, изцеление и надежда.
 2. Сова.
  1. Символ на мъдростта, интелектуалните способности, дарбата за прозорливост и интуицията. В индийските традиции совата представлява пратеник на боговете, пазител на духовността.
 3. Гарван.
  1. Означава прераждане, свръхестествени способности, магическа сила и мъдрост. Други тълкувания са мистерия и знамение.
 4. Гълъб.
  1. Всепризнат символ на мира и любовта.
 5. Паун.
  1. Величествена птица с ярко, красиво оперение означава възвишеност и безсмъртие. В хиндуистката митология символът е тясно свързан с богинята Сарасвати, показва стремеж към знание, придобиване на мъдрост и вътрешна хармония.
 6. Врабче.
  1. Олицетворява свободата и любовта към живота, късмета и благословията, безгрижието и ентусиазма. В древногръцките практики врабчето се свързва с богинята на любовта Афродита. В този контекст татуировката означава щастливи романтични отношения.
 7. Колибри.
  1. Миниатюрното създание е известно със своята грациозност и бързи удари на крилете. Честотата на ударите на крилата достига 80 в секунда. Колибрито се свързва с издръжливост и енергия. В индийската интерпретация носи късмет и любов.
 8. Лебед.
  1. Олицетворява любовта, отдадеността и верността към един партньор.
 9. С цветя.
  1. Значението зависи от вида на цветето. С роза означава красота и любов, а с лотос - просветление и духовно израстване.
 10. Със знака на безкрайността.
  1. Символизира големите възможности, желанието за неограничена свобода и себепознание.При избора на татуировката с Птицата се вземат предвид значението и асоциациите, които отразяват планираната концепция, убежденията и опита на бъдещия собственик. Символиката варира в зависимост от личната интерпретация.

значение на татуировката на Птица
значение на татуировката на Птица

Стилове на изпълнението

За създаването на татуировката на Птица се използват различни стилове.


Особено популярни са рисунките по тялото в стиловете Реализъм, Акварел и Неотрадиционализъм. Цветните и ярки илюстрации се отличават със своята художествена стойност и естетическа привлекателност. Други стилове:

 • Минимализъм. Малки татуировки, които често се правят с една-единствена линия.
 • Black work. Рисунки по тялото, направени с черен пигмент с плътно засенчване на фрагменти.
 • New School. Анимиран формат за създаване на забавни, позитивни изображения.
 • Геометрия. Актуален вариант на татуировка, която се създава с помощта на геометрични фигури с различен размер и форма.Татуировките на Птици се поставят в различни части на тялото - на гърба и гърдите, на ръцете и краката. Изборът на място зависи от размера на рисунката върху тялото и от желанието на собственика да скрие или демонстрира своите бижута. Това е подходящ сюжет за запълване на ръкав или за създаване на голяма картина.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.