Татуировка на Прилеп - VeAn Bulgaria
Прилеп

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Прилеп?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Прилеп.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на Прилеп

Мистика е една от най-популярните тенденции в татуирането.

Доста голям процент от мъжете и жените избират мистични скици с нощни обитатели като сови, вълци, врани и други. Една от водещите позиции в този списък се заема от прилепите. Заслужава да се отбележи, че изображението на прилеп може да има както положително, така и отрицателно значение. Това е още една от причините за популярността на тези татуировки.

Татуировка на Прилеп
Татуировка на Прилеп
Татуировка на Прилеп

Тълкуване на татуировката
на прилепа

Отрицателни тълкувания:

  • Вампири. Най-популярната версия е отъждествяването на прилепите с вампири. Тъй като прилепите са нощни хищници, които се хранят с кръвта на топлокръвни животни, причината за това отношение е ясна. В този случай прилепът символизира злото и обвързаността с тъмните сили. Тъй като са известни случаи на реални нападения на прилепи върху хора, това същество предизвиква опасност и страх, които всъщност и влагат в смисъла на подобни татуировки.
  • Водач към другия свят. През Средновековието активно се подкрепя версията за връзката между прилепите и другия свят. Подобни уникални способности са били приписвани на тези бозайници още преди появата на християнството като религия. Именно поради способността на прилепите да усещат тайните на природата, те най-често са били използвани като домашни любимци от вещици, магьосници и чародейци за различни ритуали. След появата на християнската религия на прилепите дори се приписва пряка връзка с дявола и се смятат за сатанински символ. Поради тази причина прилепите станаха обект на лов и бяха активно унищожени. Смятало се, че труповете им, окачени близо до къщата, служат като талисман срещу зли духове.

Татуировка на Прилеп
Татуировка на Прилеп

Положителни тълкувания:

  • Прилепите в Древна Гърция и Древен Рим. В тези страни прилепът е бил обект на поклонение. Заради острото си нощно зрение и отличната ориентация в пространството в тъмното прилепът олицетворявал бдителността и проницателността. А в произведенията на Омир се споменава, че прилепът е представител на задгробния живот, защото душите на мъртвите получавали след смъртта крила като на прилеп.
  • Прилепът в Китай. В китайската култура прилепът е надарен само с положителни символи. Той се свързва с късмета, плодородието и дълголетието. В някои части на Китай това животно е символ на достойната смърт.
Татуировка на Прилеп
Татуировка на Прилеп
Татуировка на Прилеп

Татуировка на прилеп
в изкуството

В изкуството на татуировките прилепът също има своя интерпретация.

На първо място е важно значението, което влага, и отношението на човека, който е избрал такава татуировка.

Заслужава да се отбележи, че доста голяма част от съвременната аудитория от любители на татуировки (както мъже, така и жени) отъждествяват прилепа с героизъм и защита. Всичко това се дължи на популярния холивудски филм за Батман.

Каквото и значение да изберете за себе си, не можете да спорите с факта, че такава скица ще изглежда страхотно. Вложете собственото си значение, добавете детайли под формата на пълна луна или паяжина, фантазирайте и се наслаждавайте на резултата.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.