Татуировка с перо - VeAn Bulgaria
Перо

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Перо?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Перо.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка с перо: значение, популярни стилове

Татуировките с пера са търсени от мъже и жени от всички възрасти. Татуировките с пера изглеждат естетично и съдържат специално значение, което допринася за популярността на темата.

Татуировка с перо
Татуировка с перо

Значение на татуировката с перо

Американските индианци са използвали птичи пера при ритуали и церемонии.

Перата означават връзка с духовния свят. При някои племена то показва висок социален статус. Вождовете носят пера на главите си. В африканските и азиатските култури то е символ на смелост, късмет и любов. Татуировката с перо показва желанието да оставите проблемите зад гърба си, тъй като птиците се лишават от оперението си по време на сезонното линеене. Друго тълкуване е преход от един етап на живота към друг. Общи значения:

 • Загуби и спомен за починали близки.
 • Желание да се издигнете високо и да достигнете отвъд облаците.
 • Ангел-хранител, защита от неприятности и зли духове.
 • Духовно развитие и самоусъвършенстване.
 • Способност за адаптиране към нови обстоятелства и намиране на решения на проблеми.

Татуировка с перо
Татуировка с перо
Татуировка с перо

Татуировките с перо показват свобода на духа и независимост, стремителност и упоритост, лекота и уравновесеност на природата.

Татуировката с перо придобива ново значение в зависимост от цвета:

 • Черно. Символизира скръбта и загубата, уважението и паметта на близките. Други значения - решителност, непреклонност в избора на позиция, липса на полутонове в светогледа, идеализъм.
 • Кафяво. Олицетворява комфорт и стабилност, единство с природата, защита при пътуване.
 • Бяло. Символ на чистота и целомъдрие, мир и благополучие.
 • Червено. Означава енергия и страст, огън, сила и чувствени отношения. Червеният цвят на перата показва желанието на човека да привлече късмет.
 • Синьо. Символизира спокойствие, душевно равновесие, единство и ред. Хората, които си правят татуировка със сини пера, се стремят да постигнат просперитет и щастие в живота.
 • Зелено. Значение - духовно израстване, обновяване и прераждане.
 • Жълто. Символ на радост и щастие, вяра и надежда.
 • Розово. Означава романтична природа. Рисунката отразява любовта, нежността и грижата за близките.

Причини да си направите татуировка с пера - естетическа украса на тялото, възможност да покажете индивидуалност. Рисунките помагат да се създаде атмосфера на безгрижие и спокойствие поради асоциацията с хипи културата. За да персонализира татуировката, художникът добавя надписи и други детайли към сюжета.

Татуировка с перо
Татуировка с перо

Видове скици на татуировки с пера

Татуировките с пера се различават по стил на изпълнение, цвят и размер.

Използването на ярки - жълти, червени, оранжеви пигменти, придава яркост на рисунката. Перата на различните птици имат особености, които също определят външния вид и смисъла на изображението. Варианти за дизайн:

 • Перо от паун. Ослепителното оперение символизира чест и достойнство, гордост и благородство. Струва си да изберете дизайн, който да придаде на изображението кралски чар.
 • Орлово перо. То символизира сила и независимост, мъдрост и лидерство, самостоятелност и увереност в себе си.
 • Пуешко перо. Оперението на птицата се характеризира с шарка на ивици, която не може да бъде сбъркана с друга. Естетиката на шарката се допълва от символиката. Показва променливостта на живота, в който мрачните, дъждовни дни се сменят със слънчево време. Други тълкувания са ексцентричност и емоционалност, активност и упоритост.
 • Перо на феникс. Свързва се с мистицизма и прераждането, преодоляването на трудностите и устойчивостта, късмета и просперитета.
Татуировка с перо
Татуировка с перо
Татуировка с перо
 • Перо от сова. Олицетворява мъдростта и интелигентността, знанието и способността да се вземат балансирани, обмислени решения.
 • Перо от птицата кардинал. Означава висше знание, интуиция, способност за предвиждане на бъдещето, свобода и независимост.
 • Перо от гарван. Символизира мъдрост и смелост, магическа сила и защита от зли духове.
 • Перо от ястреб. Символизира ловкост и изобретателност, способност да се правят планове и да се постигат цели.

Перото с форма на стрела символизира динамиката и скоростта, верността към избрания житейски път. Рисунката в комбинация с корона показва власт, лоялност и сила. За да се персонализира татуировката, се добавят имена, цитати и други надписи или елементи. Перо с пеперуда означава лекота и свободен полет, късмет и щастие. Дизайн с роза показва любов и вярност, успешни романтични взаимоотношения.

Татуировка с перо
Татуировка с перо
Стилове на изпълнение

Подходящи са различни стилове татуировки с пера - изборът зависи от личните предпочитания.

Татуировката в стил абстракция или минимализъм ще бъде изящно допълнение към елегантно изображение, а в стил Нео Тредишънл или New School - ярък акцент. Популярни стилове:

 • Традиционни. Чистите и отчетливи контури са оптимизирани за създаване на мащабни рисунки.
 • Акварел. Естетичен дизайн, който привлича вниманието и открива широки перспективи за творчески експерименти.
 • Племенна. Използването на елементи с различни форми за създаване на сложни орнаменти изисква умения и професионализъм. Обикновеният дизайн, пресъздаден върху тялото в този стил, придобива специален привкус.
 • Реализъм. Рисунки, които с фотографска точност предават всички детайли и елементи.

Татуировката с пера изглежда печеливша във всяка част на тялото. Тя е идеална за малка рисунка в областта на китката или за мащабен ръкав, покриващ цялата област на рамото. Многопластовият дизайн изглежда впечатляващо и ефектно.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.