Скици на татуировки «олд скул» - VeAn Bulgaria
Олд Скул

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Олд Скул?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Олд Скул.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на
татуировки «олд скул»

В областта на татуировките има значителен брой различни стилови вариации на изображения.Всеки може да избере стил по свой вкус. Тази статия ще се съсредоточи върху най-стария стил на изкуството на татуировките, наречен Олд Скул.

Днес Олд Скул е най-популярният стил в сферата на художествена татуировка. Въпреки факта, че стилът датира от деветнадесети век, той все още е в голямо търсене сред ценителите на изкуството на татуировките. Първоначално той беше разпространен на територията на страни като Америка и Европа, но скоро целият свят научи за него.

Първосъздатели на този уникален стил са моряци и скитници. Животът на моряците е труден за завиждане, защото е доста суров и непредсказуем. По време на дълги пътувания по морските вълни те се очакват от много природни стихии, в които освен това не всички моряци успяват да оцелеят. Ето защо, като амулети, те правиха различни татуировки с молитви и други религиозни мотиви върху телата си. По този начин моряците се предпазвали от физически наранявания, различни болести, както и от природни бедствия.

В допълнение към амулетите, върху телата на моряците имаше и други изображения, напомнящи за техния дом и близки. Тъй като за пореден път отплавайки, никой не знаеше колко време ще отсъства от дома, а татуировките даваха надежда, че скоро морякът ще види близките си. Освен това хората от тази професия обичаха да залагат, така че често върху телата им бяха открити татуировки, изобразяващи карти за игра, камъни или пари.

Скици на татуировки «олд скул»

Обозначение на олд скул

Днес скиците на татуировка Олд Скул са популярни не само сред хората, чийто живот е свързан с морето, но и сред други хора.

Що се отнася до мястото на тялото за татуиране, в това отношение няма ограничения. Можете да изберете всяко изображение и да го поставите върху всяка предпочитана част от тялото. Най-често срещаните места за Олд Скул татуировки са раменете, гърба, гърдите и ръцете. Особеността на стила е да защити собственика на тази татуировка, тъй като първоначално моряците са го създали за талисман. Често срещани изображения, по които лесно можете да разпознаете стила, са русалка, кости, черепи, цветя и огън. Също са популярни изображения:

  • Котви - изображението защитава и помага на човек да се върне у дома от всяка точка на картата; също скица може да означава, че човек е прекосил Атлантика;
  • Лястовици - също служат като талисман и показват, че морякът е успял да преодолее повече от пет хиляди мили море;
  • Роза на ветровете – често срещано изображение, което служи като своеобразен компас;
  • Сърце - означава благородство, сила на духа и чест на човек.
Скици на татуировки «олд скул»
Скици на татуировки «олд скул»
Скици на татуировки «олд скул»

Характерни особености на стила

Скиците на Олд Скул са доста лесни за разграничаване от другите стилове на татуировки по ярката цветова палитра от бои, както и по дебелия контур на черен цвят.Стилът не изисква точно придържане към реализъм, триизмерни изображения с правилни форми. Също така, това е универсален стил, който е еднакво популярен както сред мъжете, така и сред жените. Ако по-рано хората се чудеха какво означава този или онзи детайл, днес татуировките от Олд Скул се избират повече от естетическа страна.

През шейсетте години на двайсети век някои страни приеха закон за забрана на татуировките, тъй като имаше чести епидемии от болести. Стилът Олд Скул беше на ръба на изчезване. Но въпреки това той успя да преодолее толкова трудно време и днес има много фенове на този стил в света.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.