Скици на татуировки с очи - VeAn Bulgaria
Очи

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли очи?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с очи.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировки
с очи

Татуировката на око винаги изглежда доста необичайна, много оригинална и интересна, понякога дори загадъчна и плашеща.

Татуировката с това изображение е широко търсена сред представителите и на двата пола. Изпълнява се татуировка в различни цветове, стилове и техники, като към една и съща подложка се изобразяват не само човешки очи, но и очите на птици, животни и дори анимационни герои. Доста често можете да намерите изображение на плачещо око, с тази татуировка хората обикновено оставят спомена за починали близки или изгубени любими хора. Татуировката на око и дърво символизира добро здраве, плодородие и стабилност.

Татуировката на окото носи няколко значения и още от древни времена хората са ѝ придавали специален смисъл.

Скици на татуировки с очи
Скици на татуировки с очи
Скици на татуировки с очи

Тълкуване на различни
култури

  • В Древен Египет е имало обичай да се поставят очите на боговете върху тялото, за да служат като талисман. Образът на окото на Ра давал на човека голяма сила, за да се справи с всички видове предизвикателства, които животът му поднасял. Окото на Ра също така дава на човека мир и способност да се лекува от много болести. То е и символ на радостта и светлината. Египтяните вярвали и в голямата сила на изображението на окото на бог Хор, изображението служи за хората като мощен амулет, хората вярвали, че с негова помощ може да се види какво се крие в човешката душа. Окото на Хор е изобразявано предимно на фона на пирамида или в триъгълник, като освен във връзка с бога това изображение е било известно и като знак на общността на масоните. Те имат това изображение като официална емблема на своята тайна ложа, а татуировката върху тялото на човек може да показва, че той е член на тази общност.

Скици на татуировки с очи
Скици на татуировки с очи
  • Християните вярват, че образът на окото представлява душата и вярата на човека. Доста често се среща изразът "Всевиждащото око" или "Окото на Бога", като много хора вярват, че Бог вижда абсолютно всичко, което се случва в човешката душа и мислите ѝ. Хората свързват този образ с интуицията и вътрешното усещане, но също така много религии вярват, че образът върху тялото не само помага за общуването с Бога, но и служи на човека като пазител. Те често рисуват изображения на окото, за да се предпазят от различни зли очи, нещастия, да се предпазят от недоброжелатели и неземни сили.
  • В турската култура се вярва, че изображението на окото носи късмет. Обикновено в такива скици окото е в човешка длан.
  • За будистите татуировката на око представлява мъдрост и те вярват, че изображението ще им помогне да постигнат божествено просветление.
  • За шаманите окото представлява силата на пророчеството и портал към отвъдното. Те вярват, че то им помага да общуват с другия свят и да получават информация от него.

Скици на татуировки с очи
Скици на татуировки с очи
Скици на татуировки с очи

Общо обозначение

Както виждаме, татуировката на окото има няколко обозначения, в различните религии окото носи своята семантична идея.

Ако свържем тези символи в едно цяло, можем да кажем, че изображението на око върху човешкото тяло е символ на късмет, защита от всяко зло. За някои то е духовна връзка с Бога, защита от зли духове. Смята се също, че окото представлява интелектуална сила, мощно вътрешно чувство. В повечето хора избират какво точно ще символизира татуировката му, мнозина избират скица, в която няма никакъв смисъл, а просто да подчертаят своята уникалност или просто да харесат изображението.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.