Значение на татуировката на Лястовицата | Видове скици на татуировките - VeAn Bulgaria
Лястовицата

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Лястовицата?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Лястовицата.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на Лястовицата

За лястовиците са характерни заострените им крила и дългата опашка.


Те са социални и общителни птици, които често се събират на ята. Татуировката на Птицата предизвиква положителни асоциации. Обикновено тя символизира късмет, надежда и обновление. В много региони птицата се появява с настъпването на пролетта, което се свързва с друга интерпретация на рисунката по тялото - разцвет и трансформация, прераждане, духовно и личностно израстване. Основни значения:

 • Любов и семейни ценности.
 • Просперитет и благополучие.
 • Защита и покровителство.
 • Свобода и независимост.
 • Смелост и издръжливост.
 • Постижения и победи.значение на татуировката на Лястовицата
значение на татуировката на Лястовицата

В гръцката митология лястовиците са тясно свързани с Афродита, богинята на любовта, и символизират късмет и красота.

Птиците се възприемат като пратеници на боговете и защитници от неприятности. В Древен Рим птицата олицетворява душата на починалите близки. В индийските традиции лястовиците са знак за смирение и трудолюбие. В християнската религия птиците символизират безусловната любов на Бога към всички живи същества. В китайската култура лястовицата се възприема като знак за пролет, късмет и жизненост. Птицата е символ на защита и покровителство от страна на висшите сили.

Татуировките с Лястовички са тясно свързани с морските традиции. Птицата е символ на късмет при морските пътешествия. Рисунката по тялото на врата, ръцете или гърдите означавала опит в мореплаването. Според легендата една лястовица показвала 5 хиляди мили изминато разстояние по море, а две птици - съответно 10 хиляди мили.

В Англия и Австралия татуирането на лястовици на гърба на дланта показвало силен и издръжлив боец. Буквално символизирала голямата скорост на летящите юмруци. Изображението на птицата се е смятало за символ на гордост, смелост и мъжество.

Лястовиците са моногамни птици, които остават верни на един партньор. Татуировката може да означава щастлива любов, вярност, отдаденост на семейните ценности. За да се засили значението, често до птицата се изобразява сърце, цветя и други символи на любовта.

значение на татуировката на Лястовицата
значение на татуировката на Лястовицата
значение на татуировката на Лястовицата

Видове скици на татуировките

Съществуват безброй варианти на татуировките на Лястовица, което разширява свободата на избор.


Можете да направите татуировката си уникална с допълнителни детайли и надписи. Възможности за дизайн:

 1. Местоположение на юмрука.
  1. Символ на уличен боец. Друго тълкуване - способността да отстояваш себе си и да защитаваш близките си.
 2. С цветя.
  1. Придобива разширено значение в зависимост от вида на цветето. В комбинация с роза означава щастлива романтична връзка, с лотос - желание за духовно израстване и самоусъвършенстване, със слънчоглед - просперитет, богатство и радост.
 3. В полет.
  1. Олицетворява желанието за свобода или завръщането у дома след дълго отсъствие.
 4. С котва.
  1. Символизира лоялност, сила и смелост, желание за стабилност и намиране на вътрешна хармония.
 5. Две лястовички.
  1. Означава връзката с отвъдното, предците и природата.
 6. Със звезди.
  1. Два символа на късмета и постигането на целите подсилват цялостното значение. Мощен талисман, който служи за защита от неприятности и предсказва успех.
 7. Със сърце.
  1. Класически символ на любовта.
 8. С луната.
  1. Показва мистична сила и свръхестествени способности.
 9. С компас.
  1. Означава избор на нов житейски път, стабилен напредък към поставените цели.
 10. С кръст.
  1. Символизира духовните ценности, желанието да станеш по-добър и да постигнеш вътрешна хармония.значение на татуировката на Лястовицата
значение на татуировката на Лястовицата

В зависимост от цвета на използваното мастило значението на татуировката се променя.

Преобладаването на червеното в сюжета означава енергия и страст, синьото - лоялност, мистерия и загадъчност, лилавото - величие, черното - елегантност и стил, смелост и решителност.

значение на татуировката на Лястовицата
значение на татуировката на Лястовицата
значение на татуировката на Лястовицата
Стилове на изпълнението

Татуировките с Лястовички се правят в различни стилове.


Татуировките в стил Blackwork се правят в черно и бяло. Изображението се характеризира с прост, лаконичен дизайн. В природата лястовиците се характеризират с различни цветови комбинации от кафяво, синьо, оранжево, бяло, което е отразено в татуировките в стиловете Традиционен и Реализъм. Талантливите майстори са в състояние да предадат изяществото и грациозността на пернатите.

Татуировките в съвременните стилове обикновено се създават с помощта на широка палитра от цветове. Цветните рисунки изглеждат ярки и позитивни, обикновено символизират победата над враговете и преодоляването на трудностите. Възможности за избор на стил:

 • Минимализъм. Лаконична рисунка, често направена с една-единствена непрекъсната линия.
 • Абстракция. Модерен вариант на изображението, при който няма ясни контури.
 • Акварел. По-често цветни илюстрации, направени с меки щрихи, напомнящи картини на художници.
 • New school. Анимираните лястовички изглеждат позитивни и забавни.Различни части на тялото - гърба и гърдите, шията и областта зад ухото, дланите и стъпалата - са подходящи за поставяне на изображението. Татуировката на китката често се избира, за да демонстрира любов към семейството и вярност.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.