Татуировка на Лъв: какво означава, видове дизайни и стилове - VeAn Bulgaria
Лъв

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Лъв?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Лъв.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на Лъв

Татуировката на Лъв е популярен вариант на боди арт сред мъжете и жените.


В много култури лъвът се смята за цар на животните, което увеличава стойността на боди арт татуировката за собственика. Смелият хищник е герой в много произведения на фолклора и изкуството. Изображението на животното често се среща в гербовете на държави, земи и благороднически семейства.

Лъвът е грациозно животно, което притежава сила и ловкост, движи се бързо и прави скокове с дължина до 11 метра. Естетическата привлекателност на хищника е още една причина да изберете тази скица за татуировка. Представителят на котешкото семейство привлича вниманието с плетената си грива и ужасява със свирепия си рев.

татуировка на Лъв
татуировка на Лъв
татуировка на Лъв

Значение на татуировката на Лъв

Значението на татуировката на Лъв варира в зависимост от дизайна и личното значение, което собственикът влага в изображението.


Основните интерпретации на татуировките с животното са сила и смелост, мъжество и мъдрост. Хищникът се свързва с царствеността, вътрешната сила, способността да се контролират действията и емоциите.

Символът е широко разпространен в будизма и кришнаизма. Буда и Кришна са сравнявани с царя на зверовете заради златната аура, която обгръща главата на просветлените. Вярността на животното в природата се свързва с чувствата на силна привързаност към членовете на семейството. Татуировката показва, че човекът ще бъде завинаги с хората, които обича. Основни значения:

 • Висок сан и власт.
 • Благородство и достойнство.
 • Свобода и независимост.
 • Котешка грация и елегантност.
 • Защита и покровителство.
 • Семейство и вярност към традициите.
 • Гордост и постижения.
 • Духовност и просветление.В китайската култура лъвът е символ на двойствеността на живота и на природните явления. Образът на животното служи като мощен амулет, който предпазва от врагове и неприятности. Според китайската традиция татуировка под формата на лъв носи късмет и щастие. Много хора избират скица на татуировка с лъв, за да помнят, че най-силният оцелява.

татуировка на Лъв
татуировка на Лъв

Видове скици на татуировки

Татуировката на Лъва изглежда величествена без никакви допълнения.


Това е популярна тема за създаване на изображение на ръкав или мащаб върху гърба, гърдите. Скицата за татуировка с лъв често се избира от военни и хора, които са верни на семейните ценности. Възможности за дизайн:

 • С цветя. Означава комбинация от сила и доброта, нежност и безстрашие, мекота и сила. Собственикът на татуировката показва, че има добро сърце, но е способен на смели постъпки и решителни действия.
 • Със змия. Символизира комбинация от решителност и ловкост, безкомпромисност и мъдрост. Собственикът на татуировката е готов да използва различни методи, за да постигне целите си.
 • С тигър, гепард или вълк. Означава двойна сила, смелост и храброст. Рисунката по тялото показва, че човек е безмилостен към враговете, готов е да защитава собствените си интереси и да защитава близките си.
 • С облаци. Показва желанието на човека за нови постижения и любовта му към пътуванията. Такива хора предпочитат честата смяна на дейността и средата.
 • С мълнии. Символ на върховна власт и високо положение в обществото. Хората избират скица, за да подчертаят лидерските си качества.
 • С череп. Свързва се с придобиването на нов опит и знания. Показва безсмъртието на душата, победата над враговете и постигането на целите.
 • С корона. Символизира високо положение в обществото. Означава власт и господство, сила и лидерство. Друго тълкуване - придържане към законите на християнската религия.
 • С агне. Важен символ в контекста на християнската религия. Комбинацията от две животни противопоставя физическа сила и слабост, агресия и невинност.Разнообразието от възможности за дизайн ви позволява да намерите най-доброто решение за всеки случай. Боди артът в реалистичен стил често се допълва от природни пейзажи. Популярни са изображенията на животното в цял ръст или на отделни части от тялото - глава или лапи. Главата на лъва олицетворява уравновесеност, величие и спокойствие. Очите на лъва спомагат за предаването на пронизващия поглед, който подсказва непоколебимост и решителност да се стигне до край.

Мъжкият лъв олицетворява мъжествеността, а женският - защитата, лова и родителските инстинкти. Изображението на лъвче показва, че зад симпатичния външен вид се крие силен характер.

Вариантът на дизайна е подходящ за хора, които са родени под този зодиакален знак. Символът на зодиака показва енергичност, предприемчивост, изключителни умствени способности и лидерски качества на собственика на татуировката.

татуировка на Лъв
татуировка на Лъв
татуировка на Лъв

Стилове на изпълнение

Татуировката на Лъв се прави в различни стилове.


Изборът зависи от идеята на рисунката върху тялото и личните предпочитания на човека. Популярни стилове:

 • Реализъм. Рисунката по тялото отразява естествената красота на животното, характеризира се с фина разработка на детайлите и сенките.
 • Геометрия. Актуален вариант на татуировка. Основните детайли са геометрични фигури и форми.
 • New School. Цветни рисунки по тялото, в които лъвът често се появява като анимационен герой. Пример - изображение на герой на Дисни от анимационния филм "Цар Лъв". В този вариант татуировката придобива допълнително значение - вярност към приятелите, честност и искреност.
 • Традиционна. Илюстрацията в традиционен стил се отличава с ясни контури и ярки цветове.
 • Племенна. Рисунката, направена с черни геометрични фигури и линии с различни форми, се превръща в сложен модел.Татуировките с лъв се правят върху ръцете и краката, гърба и гърдите. Миниатюрните изображения се поставят на гърба на дланта, пръстите, врата или глезена. При създаването на ръкав изображението на хищника се допълва с други елементи, които разширяват смисъла.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.