Татуировка «ловец на сънища» - VeAn Bulgaria
Ловец на сънища

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Ловец на сънища?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Ловец на сънища.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка
«ловец на сънища»

"Ловец на сънища" е един от най-известните амулети, вдъхновил много майстори да създадат дизайн за татуировка.

Какво означава амулетът на племето анишинаабе? На коя част от тялото трябва да бъде изобразен ловецът на сънища?

Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»

Как се е появил
ловецът на сънища?

Според древна легенда първият ловец на сънища е изплетен от жена-паяк, която решила да защити децата, които били особено уязвими за зли духове и болести по време на сън.

Мрежата, която тя изплела, можела да позволи на бебетата да сънуват само ясни и радостни сънища, което забавяло всички неприятности и нещастия. Оттогава майките, научени от мъдрия паяк, сами плетат такива амулети, които закачат на таблата на леглото. Смята се, че леката вибрация на перата в медальоните показва добри, приятни сънища, носи почивка и дарява здраве.

Всеки "ловец на сънища" се състои от дървена кръгла рамка, в която има мрежа от вълнени конци, имитиращи паяжина. От едната страна на кръга са прикрепени три висулки, украсени с мъниста, бисери, красиви камъни и почти винаги - пера на орел или бухал. Използването на пера не е случайно. Перото символизира елемента въздух, то е предназначено да търси благоволението и закрилата на духовете. Перата:

  • на сова - даряват бебето с мъдрост;
  • на орела трябва да дават сила и смелост.

Камъчетата върху висулките служат като символ на пътя и трябва да привлекат късмет по пътя на живота.

Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»

Ловецът на сънища
в културата на татуировките

Дори в нашата прагматична и просветена епоха ловците на сънища са много популярни.

Те се окачват не само на таблата на леглото, но се използват и като дрънкулки, обеци, висулки за колиета. Невинаги е удобно да се носи такъв аксесоар, а и е много лесно да се загуби. За да не се разделят никога с амулета, много мъже и жени предпочитат да си направят татуировка с изображение на ловец на сънища.

Татуировката с ловец на сънища е просто едно невероятно пространство за експериментиране. Такова изображение може да се променя до безкрайност, като се използват различни цветове и допълнения с ефектни елементи. Като такива допълнения художниците, които разработват скици на татуировки, въвеждат растителни и геометрични орнаменти, изображения на животни и птици. Особено ефективно и интригуващо изглежда татуировка, в която ловецът на сънища е съчетан с появата на сови, мечки, вълци. Освен това вместо централния кръг често се използва подкова, която трябва да привлече късмета.

Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»

Обикновено се смята, че такива татуировки:

  • служат като бариера срещу злото око;
  • правят човека неуязвим за разваляне;
  • предпазват от въздействието на отрицателна енергия;
  • осигуряват спокоен и благотворен сън.


Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»
Как да изберем
място за татуировка
«ловец на сънища»

Освен мистичното си значение, «ловецът на сънища» символизира близост с природата и показва уважение към традициите.

Много хора, които мечтаят да си направят татуировка с ловец на сънища, се съмняват и не могат да вземат решение само защото не знаят коя част от тялото е по-подходяща за такава татуировка. Според общоприетото схващане защитата на татуировката «ловец на сънища» се смята за най-ефективна, ако тя се нанесе възможно най-близо до главата - на рамото, на врата.

Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»
Татуировка «ловец на сънища»

Въпреки това е невъзможно да се докаже или опровергае това мнение.

В същото време ловецът на сънища, изобразен на друго място, няма да изглежда по-зле и най-важното - все едно ще бъде с вас! Днес опитни майстори правят татуировка «ловец на сънища»:

  • на гърба - в този случай майсторът има повече възможности за използване на ефектни допълнения (шарки, птици, животни) и по-голяма яснота в рисуването на детайлите;
  • на ръката, шията - максимално съответства на традицията;
  • на женското бедро - подчертава красивите извивки на фигурата.

Ще си направите татуировка «ловец на сънища»? Преди всичко се опитайте мислено да се съсредоточите върху възприемането на предложената скица. Изберете вариант, в който всеки елемент ще ви е приятно да се изпълни с вътрешна енергия - така ще получите най-мощната защита на амулета.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.