Татуировка на Лотос - VeAn Bulgaria
Лотос

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Лотос?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Лотос.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на Лотос

Лотосът е един от най-удивителните и ярки образи в източната култура.

Той е надарен с дълбоко, многоизмерно свещено значение в различните религиозни култове на Индия, Япония, Китай и много други азиатски страни. Невероятната елегантност и нежност на цветето вдъхновяват поети и художници. В съвременната култура татуировката с лотос е много популярна, използва се в женски и мъжки татуировки.

Татуировка на Лотос
Татуировка на Лотос

Тълкуването на лотоса
в духовните
на Азия

Образът на лотоса се среща в религиозните текстове на известни религиозни движения и духовни източни практики.

В хиндуизма и будизма лотосът е признат за символ на духовното пробуждане, на неукротимия стремеж към морално и духовно израстване. Алегория е кълнът на лотоса, който расте насред вонящо блато, проправя си път през калта и тинята и отваря нежните си листенца към слънчевите лъчи. Традицията свързва красивия лотосов цвят, носещ светлината на радостта и надеждата, с тайната на раждането на Великия Буда.

Неслучайно будистките монаси се потапят в медитативен транс, заемайки позата на лотоса и фокусирайки мислено погледа си върху красивото цвете. В будизма то служи като въплъщение на победата на доброто и светлината над силите на мрака, олицетворява съюза на противоположностите, символизира всепобеждаващата сила на любовта. В даоизма лотосът понякога се използва като символ на космическото колело на живота, както и на чистотата на сърцето и мислите.

Татуировка на Лотос
Татуировка на Лотос
Татуировка на Лотос

Какво означава
лотосовото цвете
в различните култури?

Ето някои особено ярки примери за използването на символа лотос в различни азиатски страни:

 1. Индия. В езотеричните учения, разпространени в тази страна, лотосът е символ на женското начало, на плодородието. Образът на лотоса в индийската традиция наподобява купа. В Тибет лотосът е смятан за пазител на непознати тайни.
 2. Египет. Изображението на лотоса тук се тълкува като знак на "огъня на интелигентността", а също така се използва като емблема на Горния Нил. Освен това лотосът се сдобил със званието символ на вечния живот. Ето защо той често бил изобразяван до египетските божества.
 3. При финикийците, хетите и асирийците символът на лотоса обикновено се тълкувал като знак за прераждане.
 4. Китай. Тук лотосът е едно от осемте съкровища и се отнася до благоприятни знаци.
 5. В културата на древна Гърция лотосът е тясно свързан с образа на Афродита, олицетворяваща любовта и красотата.
 6. В символиката на Япония лотосът служи като символ на чистотата и целомъдрието.
 7. Маите свързвали лотоса със земята, а жителите на Иран виждали в него въплъщение на слънчевата енергия.
Татуировка на Лотос
Татуировка на Лотос

Символът на лотоса
в татуировките

В културата на татуировките изображението на лотоса е с определено значение в зависимост от нюанса: • бяло - говори за стремеж към духовно съвършенство;
 • розово - призовава за божествена закрила;
 • червено - символ на неугасваща страст, любов, искреност;
 • синьо - дарява с много знания и мъдрост.

Татуировка на Лотос
Татуировка на Лотос
Татуировка на Лотос

Лотосът може да се използва много ефективно в татуировките за жени и мъже, но се препоръчва да се прави по различен начин:

 • За мъжете - като допълнение към основното изображение. В този случай той може да означава амбиция, гъвкавост на природата.
 • За жените лотосът може да се използва като централно изображение на татуировката, означаващо твърдост, целомъдрие, сила, както и - женственост, нежност, плодородие.

Лотосът може да бъде изобразен върху всяка част на тялото. Татуировката с лотос винаги изглежда много привлекателна и ефектна, тя винаги ще привлича погледите на околните.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.