Татуировка на лилия: видове и стилове на изпълнение - VeAn Bulgaria
Лилия

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Лилия?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на лилия.

Попълни формата
и получи скидку в 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка на лилия

Скицата на татуировка на лилия е един от популярните варианти, който се избира от представители на различен пол и възраст.

Лилията е едно от най-красивите цветя. Красотата се проявява в изящната форма на пъпката и грациозните очертания. Татуировката с лилия често е символична. Изображението се прави в различни стилове и размери, като се използват черни и сиви пигменти или широка цветова палитра. Татуировките, изобразяващи цветето, се прилагат на различни части на тялото.

Татуировка на лилия
Татуировка на лилия

Значение на татуировката
на лилията

Скицата на татуировка на лилия може да се тълкува по различни начини поради няколко варианта на значение.

В различните култури цветето се свързва с различни понятия. В Египет лилията се свързва с плодородието и прераждането, а в Китай - с изобилието и чистотата. В Гърция цветето е символ на сексуалността. Във всеки случай цветето върху тялото ще представлява значението, вложено от носещия го.

Най-често срещаното значение, вложено в рисунката, е чистота и невинност. Обикновено в този контекст художникът избира бял цвят за венчелистчетата на цветето. Традиционните представи за лилията са тясно свързани с вярата и християнството. Смята се, че цветето носи късмет и предпазва от беди. Жените често си правят татуировка с лилия, за да се омъжат щастливо.

В християнската култура лилията се свързва с образа на Дева Мария, така че цветето символизира присъщите ѝ черти на целомъдрие и чистота. На много християнски картини Дева Мария е изобразена с букет от лилии. Друго значение в християнската религия е вярата в Бога. Много религиозни хора си правят татуировки с лилии, за да подчертаят любовта и връзката си с Бога. Други често срещани значения са:

 • Красота и сексуалност.
 • Спокойствие и уравновесеност.
 • Нежност и женственост.
 • Семейни ценности.

Татуировка на лилия
Татуировка на лилия
Татуировка на лилия

Татуировката придобива определено значение благодарение на използването на различни цветове при създаването ѝ.

Така червените пъпки представляват страст и чувствено привличане. Розовите листенца символизират нежност и докосване. Жълтите цветя са символ на радост и просперитет. Лилавата лилия има магическата способност да привлича богатството, подчертава принадлежността към най-висшата кралска класа. Тигровата (оранжева) лилия означава ярка индивидуалност и независимост на собственика.

Скицата за татуировка на лилия е подходяща за хора, които ценят естетиката, стремят се към благополучие и просперитет. Рисуването на цвете върху тялото може да означава, че собственикът обича да пътува или мечтае да посети екзотични страни.

Много хора избират скица за татуировка с лилия заради естетическата привлекателност на цветето. Умело изпълненото изображение върху кожата изглежда елегантно и изтънчено, идеално за декорация на тялото като част от боди арт.

Татуировка на лилия
Татуировка на лилия

Варианти на изпълнение

Татуировките с лилия се различават по размер, цвят и дизайн.

За да направите ярко изображение, изберете розово, червено, оранжево, лилаво или друго мастило. Белият пигмент е слабо видим върху кожата. Възможности за дизайн:

 • Венчелистчета от пъпки.
 • Цвете на стъбло с листа.
 • Комбинации с други цветове.
 • Комбинации с надписи и символи - пеперуди, звезди, водни кончета, сърца.

Изображението на лилия е универсална основа за създаване на безброй различни композиции. Пъпка с пеперуда показва женственост и желание да се промени животът към по-добро. Изображението на цвете с надпис или име - възможност за разширяване на идеята и значението на татуировката.

Ново ниво на значение придобива лилията в комбинация с други цветове. С рози рисунката символизира чувственост и отдаденост на любимия. Комбинацията с хибискус означава целомъдрие и богатство, а със слънчоглед - женственост и духовност. Популярни са рисунките на лилии с колибри. Птицата символизира оптимизма, искрените намерения и креативността на личността. В комбинация с цвете показва предприемчивия дух на собственика. Татуировка на лилия с меч е символ на сила и власт.

Татуировка на лилия
Татуировка на лилия
Татуировка на лилия
Стилове на изпълнение

Татуировките с лилии са чудесен избор за любителите на цветя.

Най-често скицата се пренася върху глезена, китката, рамото, областта на гърдите или лопатките. Мястото на рисунката често придава допълнителен смисъл или привлича вниманието към части от тялото. Изображението се изпълнява в различни стилове:

 • Акварел. Илюстрациите са цветни и художествени.
 • Blackwork. Изображения, изпълнени с черен пигмент, с широки контури на венчелистчетата и други елементи. Дебелите линии и плътното запълване помагат за създаването на драматични изображения.
 • Минимализъм. Миниатюрни цветя, изработени предимно с черен туш.
 • New school. Рисунката в този стил е изпълнена с ярки цветове, отличава се с динамика и цветови разтеж.
 • Реализъм. Направено в този стил, цветето изглежда като истинско, живо растение.

Големите гъвкави венчелистчета и изразителните тичинки изглеждат чудесно върху кожата, независимо от стила на изпълнение. Илюстрациите, изпълнени в черно и сиво, се отличават с ясни детайли на фрагментите. Мъжете обикновено избират изображения в черно, а жените - цветни рисунки.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.