Татуировка на кръст - VeAn Bulgaria
Кръст

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Кръст?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка а Кръст.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Символизъм и сила:
тайните на
на кръст върху тялото

Какво е посланието на татуировката на кръст за съвременните почитатели на боди арт индустрията?

Отговорите ще ви изненадат, защото мненията на повечето собственици на татуировки с това изображение могат да бъдат разделени на диаметрално противоположни категории: за някои изображения на кръст върху тялото - символ на вярата, за други - стилен атрибут и нищо повече. Уважавайки мненията на интервюираните от двете категории, може да се стигне само до един общ знаменател - татуировката на кръст е търсена от всички, независимо от религията, мирогледа и отношението към боди арт индустрията. Нека разберем тънкостите на стилистично толкова крехката, но обемна по смисъл рисунка. Да започнем!

Татуировка на кръст
Татуировка на кръст

Татуировка на кръст -
източник на християнска догма
или древно знание?

Всеки вярващ осъзнава значението на символа на кръста, неговото значение и влияние върху хората.

Не всеки обаче знае, че още древните хора са използвали рисунки, изобразяващи кръста като олицетворение на вечните противопоставяния: добро и зло, живот и смърт. Това разкриват учените, които изследват разкопките от епохата на неолита. Ако се доверите задълбочено на изследванията на научните дейци, можете да научите, че в исторически план за различните народи кръстът има свое собствено значение.

Татуировка на кръст
Татуировка на кръст
Татуировка на кръст

Така например за:

  • Скандинавският кръст е чукът на Тор, който е проявление на силата и волята на Боговете.
  • За древните американски народи той олицетворява живота или по-скоро Дървото на живота.
  • За славяните и представителите на будизма изображението на кръста е слънчева сила. Самият символ се трансформира в знака „свастика“, който до известно време носи само положително семантично значение, но Втората световна война промени хода на събитията и възприемането на тълкуването на знака.
  • На Изток, по-специално в Китай, кръстът служи като символ на стълбата, чиито стъпала водят към небето.

Татуировка на кръст
Татуировка на кръст

Радикално се променя ситуацията със зараждането на християнството, още повече че популяризирането на символа на кръста оказва влияние върху бързото развитие на този вид религия.

Към днешна дата поставянето на изображението на кръста върху тялото показва личното отношение на човека към вярата, принадлежността му към някое от изповеданията. Въпреки това, както беше посочено по-рано, можете да разглеждате татуировката под формата на кръст като органичен естетически символ и нищо повече.

Татуировка на кръст
Татуировка на кръст
Татуировка на кръст
Какво демонстрира татуировката на кръста?

Когато си направите татуировка на кръст, трябва да сте подготвени за това, че хората около вас ще имат много въпроси.

Мощният християнски символ може да разкаже много за своя притежател, демонстрирайки неговата:

  • Отдаденост на религията.
  • Устойчивост на собствените принципи.
  • Вярност.
  • Добри намерения.
  • Защита.

Трябва да се отбележи, че в армията се използва нанасянето на татуировка на кръста, като амулет от нараняване, начин за защита от врага. Вярата прави чудеса, а такъв светъл символ не ви позволява да забравите за нея. Преди да изберете кръст за татуировка, трябва да узреете морално, да осъзнаете, че това не е просто рисунка, а указание за нормите, по които трябва да живее всеки християнин.

Татуировка на кръст
Татуировка на кръст
Татуировката на кръста
и нейните негласни правила
за поставяне върху тялото

Повечето хора разбират, че с религиозните символи не се шегуват, към тях се отнасят с уважение и страхопочитание, но дори и да сте човек, който не е вярващ, не бива да правите изключение.

По подразбиране в повечето случаи изображението на кръста се нанася върху горните части на тялото. Не бива да нарушавате това правило, да се подигравате с чувствата на вярващите хора.

Големите изображения на кръста се нанасят на гърба или на гърдите. Често можете да видите татуировки с кръст на рамото. Миниатюрните изображения на кръстове се нанасят върху пръстите, задната част на дланта или китката, понякога и върху врата.

Татуировка на кръст
Татуировка на кръст
Татуировка на кръст
Стилистични нюанси
в изобразяването на татуировка
на кръст

Кръстът е самодостатъчен религиозен символ.

Той не се нуждае от "група за подкрепа" под формата на допълнителни символи или модели. Ясният почерк на професионален майстор на татуировки ще създаде истинско чудо, ще получите татуировка, която носи мощна енергия, без допълнителни игри с цветовете. В повечето случаи татуировките се създават с черна боя, минимализмът в този случай работи максимално, подчертавайки дълбоката интерпретация на символа, поставяйки акцента върху него.

Ако желаете, можете да добавите афоризми, библейски истини като допълнение към татуировката на кръст. Символът е включен в религиозни композиции, но трябва да обърнете внимание на факта, че при създаването на скица е важно да се разработи всеки елемент, не трябва да се допускат семантични противоречия.

Татуировки с религиозна тематика - това е право на избор на всеки човек. Да направите или да не направите, това зависи от вас. Но, за разлика от другите видове рисунки по тялото, към избора на татуировка на кръст трябва да се подхожда с особен трепет. Безразлична такава рисунка няма да остави никого, тя винаги ще ви напомня какъв път сте избрали, да се отклоните от пътя му не си струва. Ако сте готови за такива решителни действия, то татуировката на кръст ще се превърне за вас в амулет, символ на вяра и вдъхновение.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.