Ин-ян

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Ин-ян?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Ин-ян.

6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Скици на татуировка
на ин-ян

Ин-Ян е популярен знак в сферата на татуировки.

Въз основа на митологията на Китай, той олицетворява хармонията, която се формира чрез комбиниране на противоположни страни: мъжки и женски. Ин (черен цвят) олицетворява женската и отрицателна енергия, която е знак на луната и нощта, злото и тъмнината, студа, земята и смъртта. Той също така означава пасивност, четни числа, плодородие и хармония в отношенията. Ян (бял цвят) е олицетворение на мъжкото начало, положителната енергия, която е знак за доброта и светлина, топлина, слънце и живот. И обозначава нечетни числа и активност. Ин и Ян, въпреки че са противоположности, се допълват взаимно и по този начин създават баланс.

Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян

Комбинацията от противоположности в кръг означава безкрайност, тоест вечното противопоставяне на двете страни. Формата на капката, в която се появяват двете страни, е обозначението на водата. Без вода всички живи същества не могат да съществуват. Точките, които са в средата на всяка капка, показват, че нищо не е перфектно. Няма съвършена доброта, както няма абсолютно зло. Всяка капка има частица от противоположната страна.

Според Фън Шуй борбата на противоположните страни означава битка на противоположни енергии. Но в същото време енергиите се пораждат една друга, тъй като в самостоятелна форма тяхното съществуване не е възможно. От това сливане се формират всички живи същества и самият живот, най-важното е, че във всичко цари хармония. Когато хармонията е нарушена, структурата се разрушава. Вълнообразната линия, свързваща енергиите, говори за безкрайни промени.

Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян

Тълкуване в областта
на татуировките

Поради привличането на противоположните страни, Ин-Ян винаги действа като пълноценен неразделен знак. Обозначавайки хармонията в целия свят и самата цялост на света, този знак върху човешкото тяло му помага в житейските несъгласия, изпълва го с увереност и вътрешна сила.

Обикновено татуировките Ин-Ян се избират от хора, които се интересуват или са свързани с културата на Изтока, както и философски личности. Такава татуировка помага на собственика да направи важен избор или помага да намери себе си.

Скица на татуировка Ин-Ян носи оптимизъм, спокойствие и себепознание. Означава способността на човек да се наслаждава на малките неща и също така помага на собственика на татуировката да намери положителни аспекти дори в черната ивица на живота.

Най-общо можем да кажем, че скицата Ин-Ян показва, че за собственика на тази татуировка духовната част заема значителна стъпка в живота му.

Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян

Опции за изпълнение
на татуировката

Изображението на знака Ин-Ян може да бъде пълноценна татуировка или с добавяне на различни елементи.

Знакът на баланса може ефективно да допълни всеки елемент от източната култура:

  • Източен дракон;
  • Тигър;
  • Лотос и други цветя;
  • Птици и много подобни предмети.
Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян

Татуировката с изображение на знака на баланса е универсална, върви добре с други татуировки, внасяйки своя собствена жар в сюжета. На коя част от тялото е най-добре да поставите татуировка зависи от размера на самото изображение, както и от формата. Най-препоръчваните места за прилагане на татуировка Ин-Ян са шията, гърдите, предмишницата, рамото и лопатката.

Тези, които се интересуват от културата на Изтока, вземат своето ръководство от ученията за енергийните центрове в човешкото тяло.

  • В този случай татуировката на врата е знак за хармония между дума и мисъл, стимул и действие, искреност и откровеност.
  • Татуировката на гърдите позволява на човек да постигне емоционално освобождение.

Като цяло, скицата на татуировката Ин-Ян е изпълнена с изключително положителна енергия и е идеална както за жени, така и за по-силен пол.

Татуировка на ин-ян
Татуировка на ин-ян
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Статията е написана от журналисти и е информативна. Ако откриете грешка или не сте съгласни със съдържанието, моля, уведомете ни contentvean@gmail.com.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС