27+ татуировки Име Значение & За мъже и жени & Скици - VeAn Bulgaria
Име

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Име?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Име.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировки "Име"

Сред многото различни татуировки изображенията с имена са особено търсени.

Скиците "Име" се избират от много хора, в различни стилове, на различни езици и шрифтове. Защо татуировките с имена привличат хората и какво означават те? За това и за много интересни неща ще ви разкажем в тази статия.

Татуировка Име  значение
Татуировка Име  значение
Татуировка Име  значение

Как са се появили имената?

На нашата планета имената съществуват от много векове и дори хилядолетия.

Още преди нашата ера е било обичайно да се дава име на човек. Хризип от Сол - философът на Древна Гърция, взе имената в отделна група думи.

Учените смятат, че навикът да се дават имена на хората произхожда от Палеолита, когато хората са живели в общности и са развили реч. В крайна сметка, когато трябва да се обърнете към някого, не винаги е било възможно да се приближите и например да дръпнете ръката. Тогава гласовите съобщения бяха много полезни. Започнаха да дават имена на всеки, защото беше ясно към кого точно се обръщат. Преди това имената бяха измислени въз основа на външния вид. Например, човек с червена коса се наричаше Слънце. Или, ако човек често плачеше, той се наричаше Дъжд.

Цивилизованото общество действаше според други обичаи. От раждането на бебето е дадено име, което носи определени качества. Например, Елена - от древен гръцки се превежда като просветена. Александър е защитник.

Днес, когато избират име за дете, родителите изхождат от това дали името е подходящо за бащиното име или дали те самите харесват това име или не.

Татуировка Име  значение
Татуировка Име  значение

Обозначаване
на имена в татуировки

В допълнение към значението и произхода на името, което научаваме от етимологията, татуировката с име може да носи друго обозначение.  • Скицата «Име» се избира от хора въз основа на емоционални мотиви. Например, това може да бъде татуировка с името на дете, любим човек, имената на родители, братя или сестри, любим актьор, музикант и т.н. Така човек изразява топлите си чувства към този, чието име е изобразено на тялото му.
  • Татуировката на нечие име изразява гордост от инициалите. Човек толкова харесва собственото си име, начина, по който то звучи, че решава да го нанесе на тялото си.
  • Има мнение, че татуировката с име прави човешката енергия по-силна. Това тълкуване се обяснява с факта, че всеки буквен символ е зареден със специална енергия. Ако в живота на човек много често се включват неговите азбучни знаци, толкова по-силен става той енергийно.
  • Известно е, че различните звуци влияят на различни части на мозъка. Колкото по-често се произнася вашето име, толкова по-активни стават областите на мозъка, свързани с тези звуци.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.