"Име"

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Име?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Име.

6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Скици на татуировки "Име"

Сред многото различни татуировки изображенията с имена са особено търсени.

Скиците "Име" се избират от много хора, в различни стилове, на различни езици и шрифтове. Защо татуировките с имена привличат хората и какво означават те? За това и за много интересни неща ще ви разкажем в тази статия.

Татуировка "Име"
Татуировка "Име"
Татуировка "Име"

Как са се появили имената?

На нашата планета имената съществуват от много векове и дори хилядолетия.

Още преди нашата ера е било обичайно да се дава име на човек. Хризип от Сол - философът на Древна Гърция, взе имената в отделна група думи.

Учените смятат, че навикът да се дават имена на хората произхожда от Палеолита, когато хората са живели в общности и са развили реч. В крайна сметка, когато трябва да се обърнете към някого, не винаги е било възможно да се приближите и например да дръпнете ръката. Тогава гласовите съобщения бяха много полезни. Започнаха да дават имена на всеки, защото беше ясно към кого точно се обръщат. Преди това имената бяха измислени въз основа на външния вид. Например, човек с червена коса се наричаше Слънце. Или, ако човек често плачеше, той се наричаше Дъжд.

Цивилизованото общество действаше според други обичаи. От раждането на бебето е дадено име, което носи определени качества. Например, Елена - от древен гръцки се превежда като просветена. Александър е защитник.

Днес, когато избират име за дете, родителите изхождат от това дали името е подходящо за бащиното име или дали те самите харесват това име или не.

Татуировка "Име"
Татуировка "Име"

Обозначаване на имена в татуировки

В допълнение към значението и произхода на името, което научаваме от етимологията, татуировката с име може да носи друго обозначение.

  • Скицата «Име» се избира от хора въз основа на емоционални мотиви. Например, това може да бъде татуировка с името на дете, любим човек, имената на родители, братя или сестри, любим актьор, музикант и т.н. Така човек изразява топлите си чувства към този, чието име е изобразено на тялото му.
  • Татуировката на нечие име изразява гордост от инициалите. Човек толкова харесва собственото си име, начина, по който то звучи, че решава да го нанесе на тялото си.
  • Има мнение, че татуировката с име прави човешката енергия по-силна. Това тълкуване се обяснява с факта, че всеки буквен символ е зареден със специална енергия. Ако в живота на човек много често се включват неговите азбучни знаци, толкова по-силен става той енергийно.
  • Известно е, че различните звуци влияят на различни части на мозъка. Колкото по-често се произнася вашето име, толкова по-активни стават областите на мозъка, свързани с тези звуци.
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Статията е написана от журналисти и е информативна. Ако откриете грешка или не сте съгласни със съдържанието, моля, уведомете ни contentvean@gmail.com.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС