Игуана

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Игуана?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Игуана.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировка
на игуана

Игуаната е невероятен обитател на тропическите гори.

Игуаните обикновено живеят в клоните на дърветата, имат отлична координация и гъвкавост, което улеснява придвижването от клон на клон, хранят се с растения. Появата на влечуги е много необичайна, наподобяваща дракон, само малък размер. По гръбначния стълб на влечугото е разположен гребен, който е доста висок, а в областта на долната челюст виси гърлена торбичка. По цялото тяло са разположени различни израстъци, които хармонично изглеждат в комбинация с люспи от различни цветове.

Скиците на татуировка на игуана се избират както поради семантичното натоварване, така и от естетическата страна. Изображението на влечуго може да бъде направено във всяко цветово съотношение, рисунката винаги ще изглежда естествена, тъй като тялото на игуаните е покрито с преливащи се люспи. Такова изображение ще привлече вниманието на всеки минувач, защото изглежда много впечатляващо. Татуировката не носи едно конкретно обозначение, но има няколко интересни тълкувания.

Скици на татуировка <br>на игуана

Тълкуване на различни народи

От древни времена влечугото предизвиква специални асоциации сред различните народи.

В много култури игуаната е била знак за мъдрост, уравновесеност, сръчност, хитрост и спокойствие. Освен това влечугото е олицетворение на смелост и издръжливост. Гледайки поведението на влечугите, някои народи се учат от тях да избягват конфликтни ситуации и да избягват поражението, да бъдат смели воини, ако е необходимо.

  • Индийците свързват игуаните с плодовитостта.
  • Египтяните приписвали значението на успеха и мъдростта на влечугото.
  • Гърция почитала гущерите, сред тези хора игуаната била символ на търговията.
  • Народите на Африка вярвали, че игуаната представлява дипломация. Това тълкуване е свързано със способността на гущера да избягва битки.
  • В митологията на славяните влечугото действа като покровител на героите, предупреждавайки ги за опасност.
  • В Рим вярвали, че игуаната е предвестник на смъртта. Въпреки че мнозина вярват, че едно влечуго, напротив, помага да се избегне такова злощастно събитие.
Скици на татуировка на игуана
Скици на татуировка на игуана
Скици на татуировка на игуана

Значение в изкуството
на татуировките

Смята се, че изображението на игуана привлича късмета на своя собственик. Често тази татуировка се избира от хора, чиято работа е свързана с бизнеса.

Безсмъртието е друга интерпретация на влечугото. Такова обозначение се свързва с рисунката на игуана върху тялото на хора, чийто живот е свързан с екстремни спортове. Но също както това послание в татуировката си поставят и хора, чийто живот е свързан с риск.

Сексуалност - интерпретация, която е по-подходяща за женската половина. Обикновено момичетата избират долната част на гърба, краката или гърба за татуировка на игуана, като по този начин подчертават извивките на тялото си и своята сексуалност. В този случай цветовата вариация на изображението е различна: игуаната може да бъде изпълнена в топли тонове или да бъде в ярък ефектен цвят.

Друго значение на влечугото в татуировъчната сфера е споменът за местата, където се срещат тези удивителни гущери.

Скици на татуировка на игуана
Скици на татуировка на игуана

Опции за скици

Скиците на игуани могат да бъдат направени в голямо разнообразие от цветове, но най-често се използват зелени нюанси с добавяне на червено или оранжево.

Като стил най-често се използва реализъм или акварел. В такива стилови интерпретации татуировките изглеждат най-впечатляващо и ярко.

Избирайки най-подходящата зона на тялото за татуировка, не трябва да се притеснявате много. Влечугото ще изглежда страхотно навсякъде: гръб, предмишница, гърди, крака, корема, долната част на гърба и така нататък. Но все пак татуировката изглежда най-впечатляващо в доста голям мащаб. На обемисти части от тялото майсторът на татуировките ще може напълно да предаде красотата на игуаната и вниманието към вашата личност е гарантирано.

Не се страхувайте да бъдете ярки и ефектни, като изберете татуировка игуана, вие украсявате не само тялото си, но и живота си.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС