Хроники на времето: татуировка на часовник и нейното значение - VeAn Bulgaria
Хроники на времето

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли часовник?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на часовник.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Хроники на времето: татуировка на часовник и нейното значение

На татуировките извън времето и модата могат да се припишат рисунки с дълбок смисъл.


Една красива рисунка с годините омръзва, друго нещо е татуировка с напомняне, която винаги сигнализира на собственика си какъв е пътят му или напомня за важни събития, случили се в живота му. Сред актуалните изображения, поставени върху тялото, специално място заема татуировката на часовник. Нека започнем с това, че да следиш времето означава да пестиш силите си, да цениш това, което имаш, но в същото време да се стремиш към най-доброто, да не затъваш на място. В съвременния стремеж към блага много от нас забравят за това, гледайки стрелките на часовниците-аксесоари, бързайки да обхванат необятността. С татуировката на часовника такъв трик няма да мине, защото с присъствието му върху тялото сякаш забавяте ход, защото стрелките на рисунката не се движат. Съгласете се, че тя е отрезвяваща и ви кара да се замислите.

татуировка на часовник
татуировка на часовник
татуировка на часовник

Татуировка на часовник като символ на преоценка на това, което имаме

Желанието да си направят татуировка на часовник възниква у много хора, които са застинали от стилистичните нововъведения в татуировъчната индустрия.


Всяка година се появяват нови оригинални скици на татуировки на часовник, които привличат със стилния си дизайн. Направете си татуировка, като се съсредоточите само върху естетическия компонент - добре е, но още по-добре е, ако все пак успеете да дарите този ритуал с дълбок смисъл.

Интерпретациите на татуировките на часовник не са особено многостранни, но са силни по своето въздействие. Съществуват две основни значения на този вид татуировки, които означават:

  1. Течението на времето.
    1. Изображението на циферблата върху човешкото тяло казва, че той осъзнава колко мимолетно е то. Оценявайте всяка минута от живота, живейте я в момента - не всеки може да го направи, но да се стреми към такова душевно равновесие си струва да опита всеки. Татуировката на часовник ще бъде чудесен стимул за това.
  2. Напомняне.
    1. Ако в живота ви е имало значимо събитие, приятно и скъпо на сърцето, и искате да го помните винаги, като направите бележка-напомняне върху кожата под формата на татуировка на часовник. Обърнете внимание на цифрите, като правило те показват датата, на която се е случило значимото събитие.Мнозина може да се разтревожат от скиците на часовници с липсващи стрелки. Не се страхувайте, този вариант на татуировката също е популярен, той демонстрира желанието на човек да намери своята дестинация.

татуировка на часовник
татуировка на часовник

Сред скиците на татуировки на часовници можете да забележите особено оригинални композиции с пясъчни часовници. Такъв часовников механизъм носи езотерично послание. Ако човек си е направил татуировка с пясъчен часовник, то за него е важно да осъзнае това:

  • Цикличността. Всичко в този свят тече и се променя. Всичко има своето време и място. Черната ивица винаги е последвана от бяла.
  • Прераждане. Възможност за трансформация на енергията под влияние на времето. Нищо не е постоянно, резултатът зависи от нашите усилия.Ако часовниковият механизъм на татуировката е счупен - това показва, че човек тъгува за изгубеното време.

татуировка на часовник
татуировка на часовник
татуировка на часовник

Как да направите уникална композиция на татуировка на часовник?

За да създадете органична композиция с татуировка на часовник, можете да използвате комбинация от различни елементи.


Най-често часовниковият механизъм се допълва с цветя, дърво сакура и птици. Ако желаете, можете да допълните с шарки, надписи и дати.

Старинните часовници с механичен циферблат и римски цифри изглеждат прилично и без рамки. Истински интерес представляват татуировките - часовникови кули, които подчертават статуса на собственика си, принадлежността му към определени кръгове.

Що се отнася до цветовото решение, препоръчваме да се направи пълна композиция с часовници в цветни бои, но лаконичните старинни циферблати изглеждат по-солидно в черно.

С избора на стил на изпълнение спокойно може да се отиде на експерименти. В тандем с майстора можете да подберете или да създадете достойна скица на татуировка на часовник, като използвате нови техники, цветове и инструменти. Откажете се от готовите шаблонни скици - съмнително удоволствие да имате татуировка като всички останали.

татуировка на часовник
татуировка на часовник

Местоположение на татуировката на часовника: къде е най-доброто място за поставяне на рисунката?

Ако говорим за композиции с часовници с големи размери, си струва да поставите рисунката на гърба (лопатката) или на гърдите, понякога рисунките се нанасят на бедрото.


Самостоятелен циферблат в комбинация с малки шарки или надписи може да се набие на рамото. Пясъчният часовник често се избива като ръкав на ръката, но можете да се отклоните от стандартните правила и да си направите татуировка на крака. Като цяло няма ограничения за мястото на поставяне, най-важното е да не забравяте за семантичната му натовареност.

Ако сте във връзка и искате да си направите двойка татуировки с партньора, то татуировките на часовници ще ви помогнат в това. На циферблата можете да покажете значим за вашата двойка час, допълвайки го с дата и надпис.

Разглеждайки татуировката на часовник от позицията на модните тенденции, се препоръчва да се откажете от сложни рисунки - в този случай е уместен лаконизмът. Пожелаваме ви да срещнете "своя" майстор на татуировки, под чието ръководство ще направите висококачествена, безопасна и стилна татуировка.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.