Скици на татуировка на горгона - VeAn Bulgaria
Горгона

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Горгона?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Горгона.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировка
на горгона

В изкуството на татуировките образът на Медуза Горгона е много популярен.

От митологията знаем, че Горгона Медуза е чудовище с отровни змии вместо коса. Но както ни разказва легендата за Горгона, тя не винаги е била чудовище. Според легендата морските богове Кето и Форхия имали три дъщери: Сфено, Евриала и Медуза. И трите сестри са притежавали неземна красота. Една от трите сестри - Медуза, Посейдон много хареса, той искаше да овладее неземната красота. Но Медуза отказала на повелителя на моретата и Посейдон, против волята ѝ, я обладал в храма на Атина. Атина била невероятно зла и смятайки Медуза за отговорна за инцидента, превърнала нея и сестрите ѝ в ужасяващи чудовища. Момичетата се превърнали от красавици в ужасни същества: покрили се с люспи, израснали им жълти кътници, на ръцете им вместо нокти имало стоманени нокти, а косите им се превърнали в змии. Но най-голямото наказание бил погледът, който превръщал в камък всички, които го погледнели. Оттогава Горгона погубила много души, докато не била победена от Персей.

Татуировката с изображението на Медуза Горгона, макар и да не е толкова стара, колкото легендата, се радва на голямо търсене от години.

Скици на татуировка на горгона
Скици на татуировка на горгона
Скици на татуировка на горгона

Обозначение на
татуировка

Татуировката на Медуза Горгона носи специално и доста сложно обозначение.

В крайна сметка Горгона е едновременно олицетворение на грозотата и красотата, красивото и чудовищното, човешкото и животното, любовта и предателството, отмъщението и победата над злото. Въз основа на това татуировката на Медуза Горгона е изпълнена със следните интерпретации:

Скици на татуировка на горгона
Скици на татуировка на горгона
  • Двуличие. Човек, който е избрал татуировка на Горгона, на пръв поглед може да изглежда безотговорен. Но ако се окаже в безнадеждна ситуация, тогава отмъщението му може да бъде не само жестоко, но и безумно.
  • Защита на своите интереси. Избирайки образа на Медуза, собственикът на татуировката демонстрира, че може не само да отстоява себе си, но и да защитава близките си хора и своите интереси на всяка цена.
  • Умерена агресия. Това тълкуване е, че собственикът на татуировката никога не атакува първи, но външният му вид показва, че е готов да се противопостави яростно на всеки, който се изпречи на пътя му.Скици на татуировка на горгона
Скици на татуировка на горгона
Скици на татуировка на горгона
  • Друго обозначение на татуировка е свързано с измама, защото Медуза Горгона, с помощта на измамата си, уби много души.
  • Горгона върху женското тяло подчертава сексуалността на собственика, но също така демонстрира своенравния характер на момичето.
  • Горгона върху мъжкото тяло се тълкува като желание за победа, смелост, жажда за приключения, хитър ум на собственика и неговия героизъм.
  • Най-необичайното обозначение на татуировка Горгона е, че принадлежи към висшата мода. В края на краищата, образът на Горгона Медуза служи като емблема на модната компания на известния моден дизайнер Джани Версаче.

Скици на татуировка на горгона
Скици на татуировка на горгона

Как да изберете място
за татуировка?

Татуировка с образа на Медуза Горгона винаги привлича очите на околните хора.

Обикновено това изображение се поставя на места с широка площ: гръб, предмишница или горната част на крака. На широките части на тялото можете напълно да прехвърлите цялото величие и мистерия на Горгона. Особено впечатляващо изглежда татуировката в 3D техника. На малки части от тялото: китката или шията, изображението на Горгона Медуза изглежда по-малко впечатляващо, но все пак оригинално. Тъй като няма ограничения, Медуза Горгона може да бъде изобразена върху всяка част от тялото, във всеки стил, който желаете.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.