Скица на татуировка на гладиола - VeAn Bulgaria
Гладиола

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Гладиола?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Гладиола.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скица на татуировка
на гладиола

В изкуството на татуирането изображенията на цветя са много популярни.

Особено момичетата обичат да украсяват телата си с изображения на рози, божури, лалета и други цветя. Една от най-популярните татуировки на цветя е изображението на гладиола, което изглежда много цветно и ефектно. Това цвете е изпълнено с нежност и изящество, но въпреки това носи доста дълбоко обозначение. Името на това деликатно цвете на латински се превежда с думата меч, поради тази стойност татуировките с гладиола носят духа на воин. Мечът е наречен на цветето заради стъблото, което е оформено като острие. През Средновековието при воините е било прието да се нанася изображението на гладиола върху тялото им, като се е смятало, че гладиолата ще им служи за защита, един вид амулет. Помага за постигане на целта, дава сила и ловкост, ще ги предпазва от нараняване и смърт. През XVIII в. на цветето е придаден друг оттенък - символ на нежност, женственост и лечебни способности. Цветето е символ на женската същност и женската сила, затова изображението е предпочитано от момичетата, за да подчертае тяхната красота и грация. Но си струва да се отбележи, че момчетата също набиват татуировки с гладиола. Всъщност цветето означава и войнственост, борба за целта си, способност да се действа твърдо и рязко.

Скица на татуировка на гладиола
Скица на татуировка на гладиола
Скица на татуировка на гладиола

Тълкуване за мъже

Гладиолата, подобно на много други цветя, има много легенди, най-известната от които е легендата за воините.

Според легендата един римски командир заповядал на двама воини да се бият, за да направи единия от тях гладиатор. Воините били верни приятели и не искали да се бият един с друг. Вместо да се бият, воините се прегърнали силно и не се сбили. За това неподчинение двамата приятели получили заповед да бъдат убити. В момента, в който воините били убити, от мечовете им поникнали гладиоли. Според тази легенда татуировката на гладиола се смята за знак за силно, вярно приятелство и означава голяма сила на духа. Въз основа на легендата татуировката с гладиола може спокойно да се припише на мъжете, като за тях тя ще бъде знак за приятелство, войнственост, както и талисман. Татуировката на гладиола върху мъжкото тяло също така описва чертите на характера на нейния собственик. Такъв мъж не просто цени приятелството, но и има силата да отстоява достойнството си, устойчив е на всички трудности на живота, има силен дух. Но някои мъже може да изберат да скицират гладиола не защото тя има това значение, а просто заради красотата ѝ.

Скица на татуировка на гладиола
Скица на татуировка на гладиола

Съвместно определяне

Тъй като гладиолата има двойно наименование и е еднакво подходяща както за слабия, така и за силния пол, ще се опитаме да обединим всички нейни значения:

  • Невероятна красота, нежност, грация;
  • Силно приятелство, лоялност;
  • Войнственост, борба в името на справедливостта;
  • Защита, амулет;
  • Жертва в името на любовта.

Скица на татуировка на гладиола
Скица на татуировка на гладиола
Скица на татуировка на гладиола

Татуировките с гладиола обикновено са пълни с ярки цветове, обикновено изпълнени в реалистичен стил. Черно-белите изображения на гладиола също са търсени, особено сред мъжете, но и те често избират цветен вариант. Невероятно колоритно и оригинално изглеждат изображенията на гладиола в стил акварел. Такива татуировки са много ефектни, привличат много внимание и възхитени погледи. В допълнение към тези стилове гладиолата може да се татуира във всяка посока. Например много необичайна гладиола изглежда в стил траш полка, тази татуировка е по-подходяща за момчета.

Татуировката изглежда еднакво поразително върху всяка част на тялото. Така че вие решавате коя част от тялото ви ще бъде украсена с гладиола, дали искате тя да се вижда от всички около вас, или предпочитате да я скриете под дрехите.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.