Гарван
Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировка
на гарван

Гарваните са изключително интелигентни и проницателни птици, които често се смятат за зловещи.Смята се, че тези представители на птиците могат да живеят около триста години, затова често изображението им се свързва с дълъг живот и дори с вечността. На човек, чието тяло е украсено с образа на тази птица, обикновено се гледа с опасения, защото в древни времена тези птици не са предизвиквали симпатии сред хората, а напротив, били са смятани за предвестници на злото. Днес скицата на татуировка на гарван носи няколко тълкувания, както положителни, така и не особено приятни. Обикновено те означават мъдрост, дълголетие и самота. В изображенията обикновено се използват само монотонни, мрачни цветове с много черен пигмент. Но има и скици с добавени ярки цветове, като например акварелни капки или цветни птичи пера.

Скиците на татуировка на гарван се радват на голямо търсене както сред мъжете, така и сред по-слабата половина. Мнозина смятат, че тази популярност зависи от мистериозността на птицата, както и от асоциацията със силите на мрака. Татуировките се поставят на всички предпочитани места, но птицата изглежда най-красиво на мащабни места, като гърба, гърдите или отстрани.

Татуировка на гарван значение
Татуировка на гарван значение

Означения на татуировките
в различните страни

  • Келтите свързвали птицата със зли предзнаменования, сатанизъм и магия. Гарваните се свързват и с богинята на войната Мориган. Широко разпространено е мнението, че тези птици могат да живеят до триста години, като се хранят с мърша и ловуват други птици и дори животни. На тази основа хищната птица често олицетворява самотата.
  • Християнската религия свързва птиците със самия дявол и същевременно представя гарвана като покровител на отшелниците. Вярва се, че зловещата птица помага на отшелника да намери правилния път.
  • В Древен Египет гарванът се свързвал с разрушението. В Скандинавия птицата е била водач на Один - бога на войната.
  • Някои народи свързват крилатата граблива птица с отвъдния свят. В руските приказки птицата е водач на вещици и магьосници.
  • Но освен мрачните си значения гарванът има и добри качества.
Татуировка на гарван значение
Татуировка на гарван значение
Татуировка на гарван значение
  • В Древен Рим гарванът е бил олицетворение на надеждата, защото викът на птицата наподобява "крас", което на латински се превежда като "утре".
  • В Китай гарванът се свързва със силата и се смята, че изображението на птицата върху тялото, придава на човека твърдост, прави собственика по-решителен и силен. Освен това в китайската митология съществува легенда за свещения гарван, който живее на слънцето. Той е олицетворение на движението на слънцето - от изгрева до залеза.
  • Африканските народи вярват, че гарваните са най-верните спътници на хората.
  • За древните индианци гарванът е тотемна птица, затова е на почит.
  • Японците вярват, че гарванът олицетворява силата и е знак за любов и семейство.

Татуировка на гарван значение
Татуировка на гарван значение

Места за татуировка

Най-често срещаните места за татуировка на гарван са: гърбът, предмишницата, рамото и страната.


Гарваните се изобразяват във всеки предпочитан стил, като изглеждат еднакво впечатляващо както в реалистичен план, така и в стил траш-полка или акварел.

Скицата на татуировка на гарван обикновено е изобразена в черни тонове. Но могат да се намерят и изображения с ярки допълнителни цветове.

В татуировката на гарвана може да има допълнителни елементи, които също влияят върху обозначението на рисунката върху тялото. Най-често срещаните значения, свързани със скицата на гарван, са: знак за мъдрост, вечност, хитрост, самота, надежда, плодородие, връзка с подземния свят и връзка със злите сили.

Въпреки броя на обозначенията, най-важното тълкуване е това, което носителят на татуировката влага в изображението.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС