Дракон

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Дракон?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Дракон.

6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Скици на татуировки
с дракон

Драконът е едно от най-могъщите и красиви митични същества.Той е олицетворение на благородство, войнственост, лидерство и мъдрост. Драконът е смятан от много народи и се среща в много култури в Азия и Европа. В Китай е било прието изображението на дракона да се изписва по протежение на гръбначния стълб на императорите, както и на техните съпруги. Драконът е символ на власт и огромна сила. Смятало се е, че драконът защитава не само Буда, но и закона. В Древен Рим и Гърция драконът е бил символ на терор. В келтските среди драконът е бил символ на власт и защита. В Далечния изток драконът бил символ на стихиите.

Татуировки с дракон
Татуировки с дракон
Татуировки с дракон

Разликата между драконите

Изображенията на дракони могат да бъдат разделени на два вида: източен и западен дракон.


Източният дракон се изобразява без крила, със змийско тяло, което има крака. Драконът на запада има разкошни крила, дълъг врат и цялото му тяло е покрито със силни люспи.

Ако изберете татуировка с дракон, обмислете добре къде ще поставите дракона и неговата цветова гама. Драконът е изобразен най-колоритно на гърба; голямата площ напълно разкрива пълната сила, величие, грация и мощ на дракона. Ако татуировката е малка, всички качества на митичното същество няма да бъдат предадени лесно.

Какво точно означава дадено изображение с дракон може да се определи от някои нюанси:

  • Драконът с оголени крила говори за сила и агресия, както и за враждебност;
  • Тъй като митичното същество гледа нагоре, изображението подсказва за добри намерения и за това, че носителят на татуировката е позитивен човек;
  • При стремящ се долу дракон изображението отразява лоши намерения;
  • Дракон в спокоен, мирен полет говори за духовно равновесие и спокойствие на човека.

Татуировки с дракон
Татуировки с дракон

Цветова схема

Цветовете на дракона също носят семантично значение и играят важна роля при избора на татуировка:

  • Драконът в червено се тълкува по няколко начина. Първият означава любов и страст, а вторият - гняв и враждебност. Но си струва да се отбележи, че гневът, който червеният дракон олицетворява, е насочен към защита на семейството му. Изображението е предпочитано от родители, които се опитват да защитят и отстояват децата си.
  • Драконът, боядисан в черно, подсказва, че притежателят му е уважителен, грижовен и внимателен към родителите си.
  • Дракон , боядисан в синьо или светлосиньо, говори за откритост на човека, спокойствие на душата му.
  • Дракон, боядисан в жълто, показва воин, който може да напада, да завладява и да побеждава.
  • Ако митичното същество е със златист цвят, то говори за добротата и нежността на човека, а също така въплъщава голяма мъдрост.

Татуировки с дракон
Татуировки с дракон
Татуировки с дракон

Драконът може да бъде изобразен във всякакъв стил и техника.Изображение на летящ дракон в акварелен стил ще изглежда много цветно и реалистично, точно толкова ярко и зашеметяващо ще изглежда дракон, който изхвърля пламък. Драконът в абстракция изглежда много необичайно и ефектно. Много хора предпочитат да набиват силуета на дракона, има и любители на комбинирането му с различни фонове или други елементи (цветя, шарки и т.н.). По-рядко се срещат фигури в карикатурен стил, които могат да направят дракона да изглежда забавен и малко детски.

Когато става въпрос за предпочитаното място за дизайна, всичко зависи от клиента. Мъжете най-често рисуват дракони на рамото или гърба си, по-рядко на ръцете си. Често можете да видите как изображението на дракона обхваща няколко части на тялото едновременно. Жените предпочитат да получат своите дракони, отпечатани в ориенталски стил, често на ръката, крака, стъпалото или корема. Каквото и място да изберете за своя дракон, с помощта на опитен майстор всяко изображение ще изглежда много ефектно и цветно.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Статията е написана от журналисти и е информативна. Ако откриете грешка или не сте съгласни със съдържанието, моля, уведомете ни contentvean@gmail.com.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС