27+ татуировки на Дракон: Значение & За мъже и жени & Скици - VeAn Bulgaria
Дракон

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли дракон?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с дракон.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Скици на татуировки
с дракон

Драконът е едно от най-могъщите и красиви митични същества.Той е олицетворение на благородство, войнственост, лидерство и мъдрост. Драконът е смятан от много народи и се среща в много култури в Азия и Европа. В Китай е било прието изображението на дракона да се изписва по протежение на гръбначния стълб на императорите, както и на техните съпруги. Драконът е символ на власт и огромна сила. Смятало се е, че драконът защитава не само Буда, но и закона. В Древен Рим и Гърция драконът е бил символ на терор. В келтските среди драконът е бил символ на власт и защита. В Далечния изток драконът бил символ на стихиите.

Татуировки с дракон значение
Татуировки с дракон значение
Татуировки с дракон значение

Разликата между драконите

Изображенията на дракони могат да бъдат разделени на два вида: източен и западен дракон.


Източният дракон се изобразява без крила, със змийско тяло, което има крака. Драконът на запада има разкошни крила, дълъг врат и цялото му тяло е покрито със силни люспи.

Ако изберете татуировка с дракон, обмислете добре къде ще поставите дракона и неговата цветова гама. Драконът е изобразен най-колоритно на гърба; голямата площ напълно разкрива пълната сила, величие, грация и мощ на дракона. Ако татуировката е малка, всички качества на митичното същество няма да бъдат предадени лесно.

Какво точно означава дадено изображение с дракон може да се определи от някои нюанси:

 • Драконът с оголени крила говори за сила и агресия, както и за враждебност;
 • Тъй като митичното същество гледа нагоре, изображението подсказва за добри намерения и за това, че носителят на татуировката е позитивен човек;
 • При стремящ се долу дракон изображението отразява лоши намерения;
 • Дракон в спокоен, мирен полет говори за духовно равновесие и спокойствие на човека.

Татуировки с дракон значение
Татуировки с дракон значение

Цветова схема

Цветовете на дракона също носят семантично значение и играят важна роля при избора на татуировка:

 • Драконът в червено се тълкува по няколко начина. Първият означава любов и страст, а вторият - гняв и враждебност. Но си струва да се отбележи, че гневът, който червеният дракон олицетворява, е насочен към защита на семейството му. Изображението е предпочитано от родители, които се опитват да защитят и отстояват децата си.
 • Драконът, боядисан в черно, подсказва, че притежателят му е уважителен, грижовен и внимателен към родителите си.
 • Дракон , боядисан в синьо или светлосиньо, говори за откритост на човека, спокойствие на душата му.
 • Дракон, боядисан в жълто, показва воин, който може да напада, да завладява и да побеждава.
 • Ако митичното същество е със златист цвят, то говори за добротата и нежността на човека, а също така въплъщава голяма мъдрост.

Татуировки с дракон значение
Татуировки с дракон значение
Татуировки с дракон значение

Драконът може да бъде изобразен във всякакъв стил и техника.Изображение на летящ дракон в акварелен стил ще изглежда много цветно и реалистично, точно толкова ярко и зашеметяващо ще изглежда дракон, който изхвърля пламък. Драконът в абстракция изглежда много необичайно и ефектно. Много хора предпочитат да набиват силуета на дракона, има и любители на комбинирането му с различни фонове или други елементи (цветя, шарки и т.н.). По-рядко се срещат фигури в карикатурен стил, които могат да направят дракона да изглежда забавен и малко детски.

Когато става въпрос за предпочитаното място за дизайна, всичко зависи от клиента. Мъжете най-често рисуват дракони на рамото или гърба си, по-рядко на ръцете си. Често можете да видите как изображението на дракона обхваща няколко части на тялото едновременно. Жените предпочитат да получат своите дракони, отпечатани в ориенталски стил, често на ръката, крака, стъпалото или корема. Каквото и място да изберете за своя дракон, с помощта на опитен майстор всяко изображение ще изглежда много ефектно и цветно.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.