27+ татуировки на Череп: Значение & За мъже и жени & Скици - VeAn Bulgaria
Череп

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Череп?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Череп.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка с череп

Черепът е една от онези татуировки, които предизвикват смесени чувства у хората.

Като цяло значението на татуировката с череп се свързва с опасност, смърт и осъзнаване на преходността на човешкия живот. По правило тези теми не засягат всички и не всички хора обичат да ги обсъждат.

Значението на татуировката череп има много интересни значения, за които можете да научите в тази статия.

Черепът с кръстосани кости е бил известен пиратски символ и в древни времена е предизвиквал мигновен страх и ужас у хората. Татуировката с череп често се прилага при комарджии и измамници, чийто живот е свързан с постоянен риск и жесток късмет, за такива хора татуировката с череп се е превърнала донякъде в символ на отчаянието.

татуировка на череп значение
татуировка на череп значение
татуировка на череп значение

Значението на черепа
в различните религии

Татуировката на черепа е символ на истината, горчивата истина на времето, която унищожава и умъртвява всичко.

Той може да бъде и символ на прошката и жертвата. Това значение идва при нас от дълбините на християнството, според традицията след страдалческата смърт на Исус - Божия син на кръста, кръвта му от кръста потекла в земята и измила черепа на Адам - първия човек. По този начин със смъртта си Исус изкупил първородния грях на Адам и Ева. Ето защо на всички икони с разпятието под кръста е изобразен черепът с кръстосаните кости - гробът на Адам.

Някои будистки секти използват черепите на хората като амулет, който постоянно им напомня, че животът е свещен.

Древните келти, които странствали почти из цяла Европа, вярвали, че черепът съхранява безсмъртната душа на човека. Затова пазели черепите на своите славни предци и храбри воини и се отнасяли към тях със специални грижи, като се смятало, че притежателят на чужд череп има и сила, и достойнство.

татуировка на череп значение
татуировка на череп значение

Определянето на черепа
в индустрията за татуировки

Черепът може да символизира не само смъртта, но и безсмъртието.

Ако на татуировка е изобразен череп със змия, излизаща от очната му ямка, това символизира безсмъртие и мъдрост и подсказва, че знанията и опитът ни остават на земята и след смъртта ни.

Общото значение на черепа - смърт, разпад, край на земните удоволствия, но от друга страна значението на черепа татуировка казва - "животът е кратък" и казва, че не трябва да се хвалим с живота си и да губим време. За съвременните мотористи (както и за Американските индианци) черепът в татуировката е защита от игрива смърт и напомняне, че от живота трябва да се вземе всичко.

Изображенията на черепи са доста популярни в Мексико, именно там всяка година се празнува празникът на смъртта и това не е тъжен празник, а ден, в който хората се опитват да извлекат максимума от живота. Черепът символизира началото на новия живот, прераждането и превъплъщението.

Като заключение трябва да се каже, че всеки човек, който си прави татуировка с череп, влага в нея свой собствен специален смисъл. За някои той може да бъде спомен за смъртта на любим човек, но за някого е символ на омраза и сляпа ярост. Затова може да се каже, че черепът е доста универсален символ за татуировки.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.