Татуировка в стила на българската бродерия - VeAn Bulgaria
Българската бродерия

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Българската бродерия?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка на Българската бродерия.

Попълни формата
и получи отстъпка от 20%
Времето за разпространение е ограничено

Татуировка в стила
на българската бродерия:
стилна, ефектна, ярка

Една от най-невероятните тенденции в света на татуировките, горещо обсъждана в специализираните форуми - татуировка в стил българска бродерия.

Под ръцете на майстора се появява хипнотизираща живописна рисунка, състояща се от много щрихи-шивици. Техниката за създаване на татуировка - българска бродерия е сравнително млада, но вече е намерила почитатели по целия свят. Какво е специалното в нея?

Татуировка в стила на българската бродерия

Откъде идва това?

На пръв поглед е трудно да се открият пресечни точки между бродерията и татуировките.

За разлика от бродираните картини или сложните бижута по дрехите, които се свързват с нежност и женственост, татуировките често служат като въплъщение на неукротим бунтарски дух. Въпреки това всяко изкуство винаги е склонно да изненадва и впечатлява, а обединението на две, толкова далечни направления, обещава да донесе наистина невероятни плодове.

Очевидно това са били и разсъжденията на момичето, което представя на обществеността първата татуировка, изобразяваща бродирана роза. Професионалистите оцениха необичайното представяне - и подхванаха идеята! Днес такива български татуировки с бродерия могат да бъдат открити в едноцветен или многоцветен вариант, с имитация на техники за кръстосана или гладка бродерия, и дори - много реалистично изображение на популярните лепенки за дрехи, неведнъж маскирали дупките на любимите дънки, якета и раници.

Татуировка в стила на българската бродерия
Татуировка в стила на българската бродерия
Татуировка в стила на българската бродерия

Сред основните характеристики
на татуировките в стила
на българската бродерия са:

Сред основните характеристики на татуировките в стила на българската бродерия са:

 • липса на черен контур - ръбовете са подчертани с по-тъмен фон;
 • щрихите - имитират шевовете на бродерията;
 • в славянските мотиви преобладават черният и червеният цвят;
 • татуировката на българска бродерия често се допълва от символични изображения на атрибутите на шевицата - обръчи, конци, игли.

Обърнете внимание, че българската татуировка - бродерия изглежда невероятно изразително и стилно, а нейна важна особеност е съчетаемостта с други техники. Това, разбира се, открива широки възможности за експериментиране и създаване на нови дизайни на базата на популярни схеми на българската бродерия.

Татуировка в стила на българската бродерия

Какво означава това?

Всяко, дори най-скромното по размер и лаконично изображение, е надарено с определено значение, символично послание към човечеството и вселената.

Почти всички популярни скици, използващи техники за бродиране, също носят символично значение. Ето няколко примера:

 • силует на жена – действа като талисман;
 • ромб – символизира светлината на духовните ценности;
 • планините са изобразени под формата на счупена линия в бродерия за татуировки;
 • точка в квадрата – служи за символ на полето;
 • розите – считат се за символ на вечната и неувяхваща женственост и красота;
 • дърво – служи като знак за плодородие.

Татуировка в стила на българската бродерия
Татуировка в стила на българската бродерия
Татуировка в стила на българската бродерия

Изброените символи се срещат по-често в женски татуировки в стила на българската бродерия.

В мъжките варианти на татуировки в техниката на българската бродерия тези изображения придобиват малко по-различно семантично съдържание:

 • изображение на полуразцъфнало лале - говори за желанието да се направи или получи признание на чувствата;
 • роза - служи като потвърждение на страст, граничеща с обсебване;
 • листо на детелина - необходимо за привличане на късмет в бизнеса;
 • кестеново листо - показва практичност;
 • цвете хризантема - показва, че собственикът на татуировката предпочита истината и не търпи фалш в отношенията.

Татуировки, изработени в техниката на бродиране на български кръст или различни видове сатен, ефектни и цветни - грехота е да се скрият под дрехите. Ето защо те по-често се прилагат върху различни, често открити за всички гледки, части на крайниците - рамото, предмишницата, ръката, областта на прасеца и глезена. Момичетата, които предпочитат отворените летни тоалети, украсяват образа в стила на българската татуировка - бродерия в горната част на гърба, бедрата, областта на талията.

Татуировка в стила на българската бродерия
Обърнете внимание!

Вече споменахме, че в основата на значителна част от скиците за татуировки в модната техника на бродиране стоят популярни схеми за бродиране.

Ето защо тук лесно ще откриете огромно разнообразие на:

 • смешни животни;
 • романтични символи - флорални мотиви, растителни мотиви;
 • ясни графични модели;
 • необичайни изображения, наподобяващи пиксели.

Независимо от избора на скицата и техниката на нейното претворяване, изключително важно е да подходите най-отговорно към избора на студио за татуировки и майстор, който ще бъде готов да изпълни татуировка в стила на българската бродерия. Подобна рисунка, състояща се от множество ясно различими шевове - щрихи, изисква изключителна прецизност и най-високо ниво на владеене на инструмента, безупречен художествен вкус. Не по-малко важно е спазването на правилата за санитария и хигиена, използването на безопасни сертифицирани пигменти.

За да избегнете неприятни изненади и да не се разочаровате от резултата, е важно да проучите цялата налична информация за ателието и неговата репутация, да се консултирате с майстора предварително.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.