Бик

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Обичаш ли Бик?

Побързайте да получите отстъпка за всяка татуировка с Бик.

6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Скица на татуировка на бик

В много народи бикът се свързва с неукротима сила и невероятна сила.

Но образът на чифтокопитно беше идентифициран със знака на мъжкия принцип. Това животно е пълно с благородство и сила, много култури го свързват с богове, като Зевс. Древногръцкият бог, познат ни от митологията, често се появява в образа на бик. Това изображение носеше двойно послание: бикът действаше като знак за силата и мощта на Бог, а от друга страна, подчертава любовта, тъй като самият бик действа като знак за сексуална сила и плодородие. И както знаем от митовете, Зевс е имал много връзки със земни жени, в резултат на което са родени герои като Ахил, Херкулес, Персей, Тезей и така нататък. Всички те бяха полубогове, получовеци.

Това мощно животно съчетава едновременно няколко елемента, силата на живота и величието - които са неговите преки качества. Различните култури на народите описват величественото животно в по-голямата си част с благоприятни качества:

 • Будистите вярват, че бикът олицетворява личността;
 • Иранците вярват, че бикът е олицетворение на душата на света;
 • Келтското чифтокопитно означава сила и мощ.
 • Специално отношение към биковете в Индия, защото за тях това е свещено животно.
Татуировка на бик
Татуировка на бик
Татуировка на бик

Обозначаване на скица на татуировка на бик

Скица на татуировка на бик означава мъжко начало, сила, мощ, плодовитост и въз основа на това можем спокойно да предположим, че тази татуировка е по-подходяща за мъже.

 1. Черен бик с огнен поглед може да означава смъртоносна игра.
  1. Бикът от Корида е знак за укротяване. Като цяло мнозина вярват, че изображението на бик е вид амулет, който защитава собственика си от зли сили и злото око. Има мнение, че татуировката може да даде на човек енергия и жизненост.
 2. Скица на татуировка на бик в трайбъл стил.
  1. Този стил произхожда от древните келтски племена, племената маори и хайда. Бикът, направен в този стил, е знак за сила, плодородие и власт.
 3. Ядосан бик.
  1. Татуировка с такова изображение е знак за примитивната сила на мъжете.
 4. Теле.
  1. Зодия, която в изображението си прилича на глава на бик. По правило такова изображение за татуировка се избира от хора, родени под това съзвездие. Това са силни и упорити личности, но меланхолията, мекотата и спокойствието също са им присъщи. Родените под съзвездието Телец са склонни да обичат комфорта, уюта и сигурността и се стремят да ги намерят в живота си.
 5. Бик в келтски стил.
  1. В тази интерпретация бикът ще бъде изпълнен с много келтски възли и тъкани. Татуировка в този стил носи обозначението на мощност и сила.
 6. Череп на бик.
  1. В изкуството на татуировките това е знак за живот и просперитет.
Татуировка на бик
Татуировка на бик

Вариации на татуировка

Правейки общо заключение от горните качества и значения на бика, можем спокойно да кажем, че това е най-подходящата татуировка за самоуверени, силни и упорити мъже.

В скиците на татуировка бикът е изобразен както в пълен растеж, така и с една глава. Често има изображения на буйно чифтокопитно, съчетано с матадор, въпреки че това изображение изисква голяма телесна площ, за да разкрие характера на бика в цялата му слава.

Има много скици за татуировка на бик, изпълнени в черно и бяло и с бунт от цветове. Изображението може да бъде изпълнено във всеки стил, който предпочитате: реализъм, келтски, племенен, акварел, дотуърк и така нататък. При избора на татуировка на бик изображението обикновено се нанася върху гърдите, предмишницата, прасеца или гърба на клиента. Във всеки случай, татуировка с такова мощно животно ще даде на собственика на татуировката не само индивидуалност, но и ще служи като отличен амулет за цял живот.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Статията е написана от журналисти и е информативна. Ако откриете грешка или не сте съгласни със съдържанието, моля, уведомете ни contentvean@gmail.com.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС