Видове пиърсинг на устни: Препоръки за грижа & Зарастване - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг на устната

За първи път европейските страни научиха за пиърсинга през Средновековието, по време на изучаването на народите на Африка.

Много племена украсяваха телата си по такъв необичаен начин, показвайки към кое племе принадлежат, тяхната професия, мястото, което той заема в своето общество. Днес пункцията на части от тялото се счита за оригинална декорация, както и за начин на себеизразяване. Има много видове модификация на тялото, в тази статия ще разгледаме по-отблизо пиърсинга на устните. Това е един от най-популярните видове пиърсинг, който е много търсен сред момичетата и момчетата. Този тип пиърсинг има много стилове, които ще бъдат разгледани по-долу.

пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове

Стилове за пиърсинг на устни

 1. Монро.
  1. Красив, стилен и елегантен вид пиърсинг на устните. Той е особено популярен сред момичетата. Пиърсингът се прави над горната устна от дясната страна, като се имитира бенката на известната Мерилин Монро. Много рядко се прави втори пиърсинг на устната от противоположната страна, в този случай симетрията играе важна роля, тя трябва да е перфектна.
 2. Мадона.
  1. Този тип пиърсинг на устните се изпълнява над горната устна, от лявата страна.
 3. Усмивка.
  1. Пиърсинг, който се вижда само по време на усмивка. Пробива се горната френулума под устната, като процедурата е практически незабележима.
 4. Медуза.
  1. Доста елегантен стил на пиърсинг на устните. Пробива се назолабиалната вдлъбнатина, фиксира се специална обеца с плоска закопчалка. Също така от две хиляди години насам съществува разновидност на "медузите": хоризонтални и вертикални. За обеци се използват банани или щанги.
пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
 1. Ловбрет.
  1. Пиърсингът се извършва под долната устна. Този стил също може да бъде вертикален и хоризонтален. При вертикалния пиърсинг обецата достига до брадичката.
 2. Ашли.
  1. Пиърсингът се извършва в центъра на долната устна (от външната или вътрешната страна на устната). Рядък, но много шикозен вид модификация на устните. Съпроводена е с болезнени усещания, заздравява дълго време.
 3. Еструм.
  1. Вертикален пробив на долната устна. Пиърсингът се прави и в центъра.
 4. Лабрет.
  1. Долната устна се пробива под нивото на венците. От бижутата най-подходящи са бананите, полупръстените, пръстените.

В допълнение към всички горепосочени видове модификации на устните има още много стилове, наречени "хапки". Например: ухапване от змия, ухапване от далия, ухапване от паяк, ухапване от делфин и т.н. Най-оригиналният от всички съществуващи ухапвания е ухапването от далия. Този вид се извършва чрез пробождане на ъглите на устата. Използват се украшения под формата на пръстени и полупръстени от банани, както и шипове, микро - банани.

пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове

Препоръки за грижа
за пробита устна

Всеки вид пиърсинг изисква внимателни грижи, а модификацията на устните - още повече, защото това е много чувствителна зона на лицето.

Когато третирате пробитото място, е необходимо да помните, че пиърсингът трябва да се третира от двете страни. Много е важно да не забравяте за изплакването на устната кухина с разтвори, които майсторът ще ви препоръча.

пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове

Ограничения за пиърсинга
на устните

Модификацията на тялото от всякакъв вид може да носи определен процент рискове за здравето.

Ето защо е необходимо да се запознаете с основните противопоказания за процедурата за пиърсинг:

 • Основното противопоказание е херпесът, както и други различни кожни заболявания;
 • Простудните заболявания също са противопоказани;
пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове

 • По време на бременност, за периода на бременността трябва да се въздържате от пробиване на която и да е част от тялото, тъй като не се препоръчва по време на бременност чужди намеси в организма;
 • Също така пиърсингът е противопоказен за хора с кръвни заболявания; Пиърсингът ще заздравява много дълго време, може да има нежелани последствия;
 • Намалената имунна система също е ограничение по отношение на пиърсинга.Основните последици от пиърсинга на устните включват: подуване, гниене или инфекция. В случай на гниене е необходимо да премахнете обицата, да приложите компрес с антисептични препарати на мястото на пункцията и също така да се грижите по-внимателно за пробитата област на тялото. Но си струва да се отбележи, че пункцията може да нагнои не само от лоша грижа, металът на обицата или нейното тегло също може да не пасне. Много тежкото бижу отдръпва кожата, пречи й да се възстанови напълно. В този случай декорацията трябва да бъде заменена с по-лека версия. Ако металните бижута не пасват, също си струва да изберете друга сплав: злато, сребро или медицинска сплав.

пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
Изпълнение на пиърсинга на
устните стъпка по стъпка

Пиърсингът на устните може да се направи със специален пистолет или с игла.

Много майстори казват, че именно иглата е идеалният инструмент за пиърсинг. Защото при работа с пистолет в пластините му могат да попаднат частици от кожата, които да доведат до отравяне на кръвта при по-нататъшни процедури по пиърсинг. Някои мнения на хора казват, че можете да замените професионалната игла и с обикновен катетър, който се продава във всяка аптека. Как точно да се извърши пиърсингът, зависи от Вас.

И така, как се прави пиърсинг на устните? Разгледайте един от популярните стилове за модифициране на устните - "смайл".

 • Първата стъпка от процедурата за пробиване на горния френулум е да се намали производството на слюнка. Необходимо е да използвате памучни тампони, които да поставите под езика и близо до челюстта, за да намалите количеството слюнка в устата. Памучните тампони могат да се усучат сами или да са готови за закупуване в аптеката.
 • Необходимо е да се обработи зоната на пиърсинга.
 • Горната устна се издърпва нагоре колкото е възможно по-високо, така че да е лесно да се пробие френулумът.
 • Върху френулума е необходимо да се намери светла зона, която да се подложи на пиърсинг. Ако френулумът е доста голям, обицата ще се вижда много слабо; ако френулумът е нисък, обицата ще се вижда, когато се усмихвате или говорите.
 • След приключване на процедурата по пробиване на пиърсинг памучните тампони трябва да се извадят от устата и устата да се изплакне обилно с “Миромистин”." Смайл" не е придружен от болка, както и по време на процедурата няма кръв.

пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове

За да пробиете всяка друга област на устните или места в близост до областта на устните, трябва да използвате специални щипки.

Щипките са необходими за фиксиране на устната, както и за да се гарантира, че пиърсингът е бил идеално равен, а не косо.

Важно е да се разбере, че пиърсингът на устните е процедура, която изисква специални знания, умения и добър опит. Затова е по-добре да не експериментирате със самопробиване, а да се обърнете към добър специалист в областта на пиърсинга. Ако все още не сте взели решение за истински пиърсинг на устните, но желанието да имате пиърсинг на устните не ви напуска - на помощ идва фалшивият пиърсинг. С други думи - лъжлив пиърсинг, при който не се извършва пробиване. Просто се слага имитация на обеца, която за известно време ще украси желаната област на устната.

Не се страхувайте да експериментирате, станете по-оригинални и ярки, не се страхувайте да покажете своята индивидуалност с помощта на пиърсинга на устните. Свържете се с добри, опитни специалисти, открийте света на пиърсинга на устни и новите ярки усещания.

пиърсинг на устни видове
пиърсинг на устни видове
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.