Сплит на езика: какво е, как да се направи, особеностите на грижата - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Сплит на езика: какво е,
как да се направи, особеностите
на грижата

Сплитът на езика включва разделяне на върха на органа.

Това е вид модификация на тялото. Разцепването на езика се прави, за да се постигне ефект на змийски или гущеров език. Хората прибягват до тази процедура в търсене на нови усещания или по примера на приятели и роднини. За други разцепването на езика се превръща в акт на самопознание и самоусъвършенстване. В много страни процедурата е забранена поради вероятните нежелани последици:

 • Инфекция и възпаление.
 • Масивно кървене.
 • Увреждане на нервите.
 • Увреждане на речта.
 • Проблеми с преглъщането и дишането.
 • Сетивни смущения, изтръпване на езика.Ако решите да си направите разцепване на езика, обърнете се към салон «VeAn», където работят опитни пиърсъри. Професионалното изпълнение на процедурата значително намалява риска от усложнения.

Сплит на езика
Сплит на езика
Сплит на езика

Сплит на езика: история

В историята раздвоеният език се споменава във връзка с практиките на Хатха йога и Кумбхака йога, възникнали през XI век.

Раздвоеният език се използва в индийските практики за изпълнение на дихателни упражнения. Целта на упражненията е да се блокира изтичането на енергия от тялото. Йогите практикуват ритуала, за да постигнат състояние на кататония и единение с Бога. През XX в. разцепването на езика става популярно в западните култури.

Сплит на езика
Сплит на езика

Сплит на езика: как се
извършва процедурата

Обикновено разклонението се прави във върха на органа.

Дължината на разреза варира между 3 и 5 см, като в някои случаи разрезът достига до средата на езика. По време на процедурата се увреждат мускулите и нервните окончания. Местната анестезия е задължителен подготвителен етап. Продължителността на процедурата е около 20 минути.
Основни техники:

 1. Разрез със скалпел.
  1. Майсторът използва хирургически инструменти, за да направи разреза. Той изрязва тъканта, като започва от върха и завършва в точката, която клиентът е посочил. След това отрязаните части на езика се зашиват, за да се намали кървенето.
 2. Лазерна дисекция.
  1. Лазерен лъч преминава през меките тъкани по линията на разцепване. В резултат на това езикът се раздвоява. В същото време раната се припечелва, за да се намали кървенето. След като разрезът е направен, пиърсърът поставя шевове.


В областта на езика има големи артерии. За да се избегне увреждане на кръвоносните съдове, е важно процедурата да се извърши в надежден салон. Непосредствено след сеанса се появяват болка и подуване на меките тъкани. Болезнените усещания и подуването често продължават до пълното оздравяване. Ако кървенето от раната не спре в продължение на няколко дни, телесната температура се повиши, появи се лош дъх, е необходимо да се свържете с пиърсър или лекар.

Сплит на езика
Сплит на езика
Сплит на езика

Сплит на езика:
характеристики за грижа

В салон «VeAn» ще получите подробни инструкции за това как да се грижите за разреза си, за да предотвратите инфекция и да ускорите заздравяването.

Можем да закупим професионални продукти за грижа за разцепения език. Периодът на заздравяване е 2-3 седмици. Основни препоръки:

 • Ежедневна дезинфекция на мястото на разреза.
 • Защита от механични увреждания.
 • Консумация на мека и течна храна.В случай на силна болка приемайте обезболяващи. След като разрезът заздравее, ще трябва отново да се научите да работите с разделения орган. Процедурата е обратима. Ако вече не желаете да имате разделен език, половинките могат да бъдат зашити заедно. Зашиването обикновено се извършва от пластичен хирург или зъболекар.

Сплит на езика
Сплит на езика
Допълнителни препоръки

За да ускорите възстановяването на тъканите и да се върнете към обичайния си живот за кратко време, трябва да спазвате правилата:

 • Спазвайте стриктно препоръките на пиърсъра.
 • Спете на възглавница, така че главата да е над нивото на тялото. Тази позиция помага за намаляване на отока.
 • Не поглъщайте кървав секрет от раната, който може да предизвика дразнене на стомашната лигавица и повдигане.
 • Не докосвайте раната с ръце, избягвайте травматично увреждане на разреза чрез контакт със зъби и други предмети - четка за зъби, прибори за хранене.
 • Консумирайте само течности със стайна температура в продължение на 12 часа след процедурата. Избягвайте горещи течности, които могат да увеличат болката и отока.През първия ден можете да ядете сладолед, млечни шейкове, кисело мляко, пюре от извара. На следващия ден преминете към мека храна - зеленчуково пюре, супи на пюре, пастети. Всяка позната храна, която не изисква дъвчене, е подходяща. Започнете да тренирате езика едва след като раната е напълно заздравяла - не по-рано от 2 седмици след процедурата. Тренировката ви позволява да контролирате самостоятелно различните части на езика. Някои хора се научават да увиват едната половина на езика около другата и да изпълняват други трикове.

Сплит на езика
Сплит на езика
Сплит на езика
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.