Smile пиърсинг: Грижа & Зарастване & Предимства - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Smile пиърсинг

Пиърсингът на френулума на устните, който се нарича smile пиърсинг, е популярна форма на модификация на тялото.

Бижуто се вкарва в отвора на френулума - кожен капак, който свързва устната с венеца. Френулумът се вижда само когато човекът се усмихва. Декорацията става забележима, ако сте в добро настроение и има повод за забавление, което обяснява и името на пиърсинга. Позитивен орален пиърсинг често избират поради възможността за смяна на бижута и експериментиране с външния вид. Можете да пробвате вампирски зъби или да носите пръстен със скъпоценни камъни, за да изглеждате скъпо и елегантно.

Smile пиърсинг
Smile пиърсинг

Характеристики и предимства

Smile пиърсингът не е за всеки.

Няма да можете да си направите пиърсинг на френулума, ако носите скоби, имате заболяване на венците или инфекциозни патологии на устната кухина. Пречка за изпълнението на пункцията е малкият размер на френулума. Майсторът ще препоръча друга опция за пиърсинг, ако френулкмът ви не е подходящ за носене на бижута. При липса на подходяща грижа се увеличава рискът от инфекция и развитие на възпалителни заболявания на лицево-челюстния апарат. Предимства:

 • Подчертава красотата на усмивката.
 • Изглежда необичайно и естетично.
 • Невидим, докато не се усмихнете, което може да е важно при строг дрескод в офиса.
 • Лесен за смяна декорации.За да направите пункцията почти невидима, можете да носите минималистични бижута и да не се усмихвате много. Ако се занимавате с контактни спортове, свалете бижутата си, докато тренирате.

Smile пиърсинг

Бижута за smile пиърсинг

Smile пиърсинг е вид модификация на тялото, която ви позволява да носите различни бижута, за да изглеждате оригинално всеки ден.

Често срещани опции:

 • Пръстени с топчета, сменяеми мъниста и други декоративни елементи.
 • Щанги във формата на подкова с издатини в краищата за сигурно задържане на бижутата.
 • Пръстен с лаконичен дизайн без декоративни елементи.Бижутата за smile пиърсинг са изработени от злато, медицинска стомана и титан. Това са хипоалергенни материали, които са химически инертни и биологично съвместими с живите тъкани. Използването на бижута, изработени от висококачествени материали, спомага за по-бързото заздравяване. В същото време се намалява рискът от усложнения - инфекция и отхвърляне.

Smile пиърсинг
Smile пиърсинг
Smile пиърсинг

Ред на процедурата

Преди да извърши smile пиърсинг, майсторът ще третира засегнатата област и бижутата с антисептичен разтвор.

Ако имате свръхчувствителност към болкови стимули, майсторът ще извърши локална анестезия. След това пиърсърът издърпва малко назад горната устна, за да разтегне френулума. За направата на дупката се използва стерилна игла. Майсторът вкарва и фиксира декорацията в направения отвор. Процедурата отнема 10-15 минути.

Пункцията на меките тъкани може да бъде придружена от болезнени усещания, които продължават няколко секунди. Непосредствено след процедурата е възможно леко кървене и подуване на тъканите. Лигавицата се възстановява достатъчно бързо. Лечебният период е около 1-4 месеца. Продължителността на лечението зависи от индивидуалните характеристики на тялото и качеството на грижите.

Smile пиърсинг
Smile пиърсинг
Грижа за пункция

Правилната грижа за smile пиърсинга ще ускори заздравяването на тъканите и ще предотврати развитието на възпалителния процес.

Важно е да следвате препоръките на майстора и да използвате специални продукти за грижа. Основните правила са да поддържате устата чиста и да избягвате допълнително нараняване на раната, което може да се получи при докосване на бижута. Измивайте зъбите си внимателно, за да не докосвате пиърсинга. Допълнителни препоръки:

 1. Не използвайте агресивни пасти за миене на зъбите. Мекият ароматизатор ще помогне за предотвратяване на лош дъх.
 2. Изплакнете устата си със специална антибактериална вода след всяко хранене. Течността за изплакване не трябва да съдържа алкохол. Майсторът ще избере специални продукти за грижа за пробиви в устната кухина. Алтернативен вариант е разтвор на морска или обикновена сол.
 3. Не говорете много 3-5 дни след процедурата.
 4. Не докосвайте пиърсинга с език или пръсти.
 5. Откажете пушенето и пиенето на алкохол.
 6. Изключете от диетата твърдите, жилави храни, чиито частици могат допълнително да наранят раната.
 7. Избягвайте да ядете пикантни и кисели храни – портокали, домати, сосове.
 8. Не дъвчете дъвка, не пийте напитки през сламка.
Smile пиърсинг
Smile пиърсинг
Smile пиърсинг

По време на периода на зарастване на пиърсинга на усмивката е по-добре да откажете целувки, които могат да причинят проникването на патогенни бактерии в раната.

В случай на признаци на инфекция, свържете се с майстора или лекаря. Алармени симптоми:

 • Непрестанно кървене.
 • Подуване на меките тъкани.
 • Зачервяване на лигавицата в областта на пункцията.
 • Изпускане на течност или гной от раната.
 • Силен сърбеж.
 • Лош дъх.След като пункцията зарасне, бижутата могат да се сменят. Преди да докоснете пиърсинга, трябва да измиете ръцете си със сапун и да ги дезинфекцирате. Ако махнете бижуто преди раната да е зараснала напълно, дупката ще се затвори. Докато свикнете с декорацията, може да има проблеми с артикулацията и правилното произношение на думите.

Smile пиърсинг
Smile пиърсинг

Защо е важно да изберете професионален пиърсър?

Поради местоположението на smile пиърсинг в устата, рискът от усложнения се увеличава:

 • Отхвърляне на бижута. Обикновено възниква поради неправилно подбрани бижута, които са изработени от нискокачествен материал.
 • Инфекция на раната. Това се случва поради използването на нестерилни инструменти, нарушаване на санитарните правила по време на процедурата или в процеса на грижа за пункция.
 • Увреждане на лигавицата на венците и устните. Бижутата с остри ръбове могат да увредят меките тъкани поради постоянното триене.
 • Увреждане на зъбния емайл поради постоянен контакт с твърдата повърхност на бижуто.За да сведете до минимум риска от усложнения, изберете надежден салон с добра репутация. Майсторът ще извърши пункция в стерилни условия, ще избере бижу, което няма да създава проблеми при носене.

Smile пиърсинг
Smile пиърсинг
Smile пиърсинг
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.