Плоски пиърсинги - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Плоски пиърсинги

Плоските пиърсинги са популярен вид модификация на тялото, която се характеризира със специално разположение на бижутата.

В този случай почти всички бижута са под кожата. На повърхността остават само навивките. Този вид боди арт осигурява естетиката на микродермалните. За разлика от микродермалните, плоските пиърсинги имат два отвора - входен и изходен, не подлежат на изпадане с течение на времето.

Плоски пиърсинги

Плоски пиърсинги: предимства
и причини да си ги направите

Плоският пиърсинг е стилно бижу, което може да привлече вниманието към определени части на тялото.

Ако носите дрехи, които разкриват раменете ви, изберете плосък пиърсинг на ключицата. Пиърсинг в областта на бедрата ще подчертае красотата на тази част от тялото. Подходящ е за хора, които носят дънки с ниска талия и изрязани топове. Обърнете внимание на красивите гърди, като си направите пиърсинг в областта на деколтето.

Основното предимство на плоските пиърсинги - възможността за разполагане върху почти всяка част на лицето и тялото. Той се прави в областта на веждите, скулите, челото и бузите, на гърдите и бедрата. Входният и изходният отвор са разположени един до друг в горния слой на кожата. За да направи пробиването с игла, майсторът притиска и отдръпва част от кожата с пръсти. След това в отвора се вкарва бижуто.

Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги

Плосък пиърсинг:
основни видове

Пробиване на кожата може да се направи почти навсякъде по лицето и тялото.

Разкажете за желанията си на майстора на салон "VeAn", който ще ви препоръча най-добрия вариант за поставяне. Популярни видове плоски пиърсинги:

 • Срещу вежди. Пункцията е разположена на скулата под ъгъл.
 • Мостът на носа. Хоризонтална пункция в областта между очите.
 • Пъп. Възможности за поставяне - над, под, покрай пъпа.

Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
 • Гръден кош. Области на местоположение: ключица, централна част на гръдния кош.
 • Деколте. Обикновено говорим за вертикална пункция, която се намира между гърдите.
 • Вежди. Пиърсингът на веждите технически се класифицира като плосък пиърсинг.
Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
 • Бедро. Изберете единичен или множество пиърсинг, за да украсите бедрата си. Популярен стил е симетрично разположен пиърсинг на дясното и лявото бедро.
 • Китка. Пробивите създават имитация на гривна.
 • Задната част на главата. Изберете вертикално или хоризонтално оформление.

Отделно си струва да се отбележат сложните видове плоскостни пиърсинги, например корсет. Няколко пиърсинга са разположени на гърба. Бижутата са свързани с лента, която създава имитация на корсет. Широко разпространени са плоските пиърсинги на гениталиите и пубисната област.

Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
: видове бижута

Често срещан вид бижута са щангите, които се предлагат в прави, извити и U-образни форми.

U-образните обеци са специално предназначени за плоски пиърсинги. Напомнящи на скоби, те се отличават с наличието на ниски крачета, които са разположени перпендикулярно на щангата. Изберете бижута, изработени от хипоалергенни материали - неръждаема стомана, титан, злато, платина, сребро. За да разнообразят бижутата, производителите предлагат барове с приставки, изработени от различни материали - перли, благороден метал и естествен камък.

Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
Плосък пиърсинг:
колко е болезнен?

Болезнените усещания при плоските пиърсинги обикновено са умерени.

Интензивността на болката зависи от местоположението на пиърсинга и индивидуалната чувствителност на човека. Много хора твърдят, че пиърсингът в областта на очите, гениталиите и задната част на главата е по-болезнен, отколкото в областта на гърдите или ключицата.

Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
Плосък пиърсинг:
особености на грижата

Майсторът на салон "VeAn" ще ви разкаже подробно как да се грижите за мястото на пиърсинга.

Спазвайте стриктно препоръките на пиърсъра, за да ускорите процеса на заздравяване и да предотвратите развитието на възпаление. Продължителността на възстановяването на тъканите зависи от мястото на пиърсинга, качеството на грижите и индивидуалните особености на организма. Средно пълното излекуване настъпва в рамките на 2-12 месеца.

Трябва да се вземе предвид рискът от отхвърляне, който е повишен в сравнение с други видове пиърсинг. Поради разположението на бижуто под кожата, организмът го идентифицира като чуждо тяло и започва да го изтласква. Изборът на подходящи бижута и професионалното изпълнение на пиърсинга са фактори, които намаляват вероятността от отхвърляне.

Плоски пиърсинги

Основни правила за грижа: • Ежедневно третиране с дезинфектанти.
 • Защита от механични повреди при контакт с дрехи, дълга коса и други предмети, напр. гребен и гъба за тяло.
 • Избягвайте къпането в открити води, плувни басейни и горещи вани.

Не злоупотребявайте с алкохолни напитки, които намаляват концентрацията и имат аналгетичен ефект. Под въздействието на алкохол се увеличава рискът от случайно увреждане на пиърсинга. Не докосвайте пиърсинга и не премествайте бижутата, докато пиърсингът не заздравее напълно. Ако желаете да смените бижуто, свържете се с пиърсинга.

Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги
Плоски пиърсинги

Плоските пиърсинги са склонни към отхвърляне, поради което е необходимо внимателно да наблюдавате мястото на пиърсинга през цялото време на носене на бижуто.

Признаците на отхвърляне включват повишена болезненост и чувствителност в областта на пиърсинга, изместване или твърде свободно позициониране на бижуто, разширени дупки.

Ако се появят признаци на инфекция, като зачервяване и подуване на кожата, гнойно течение, повишена телесна температура, трябва незабавно да се консултирате с пиърсър или лекар.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.