Пиърсинг на лицето - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг на лицето:
как се прави
на лицето, видове

Пиърсингът на лицето се различава по форма и разположение.

Това е най-забележимата модификация на тялото, която привлича вниманието на околните. Какъвто и вид пиърсинг на лицето да изберете, първата задача е да намерите опитен майстор, на когото да се доверите. Грешката ще се отрази негативно на външния вид и може да провокира здравословни проблеми - развитие на възпаление или алергична реакция. Дори след коригиране на недостатъците може да има нежелани последици под формата на белези, които ще останат за цял живот.

Пиърсинг на лицето

Пиърсинг на лицето:
основни видове

Съществуват около 100 варианта на пиърсинг в различните части на лицето.

Благодарение на разнообразието от възможности има повече възможности за творчески експерименти.

 1. Преграда
  1. Пиърсингът на носната преграда, септума, е един от най-популярните видове модификации на тялото в областта на лицето. Причините за неговата популярност се дължат до голяма степен на универсалността на пиърсинга. В зависимост от избраните бижута септумът може да бъде напълно невидим или забележим и привличащ вниманието. С такъв пиърсинг можете да бъдете примерен гражданин с консервативни възгледи за живота през деня, а вечер да се преобразявате в бунтар.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
 1. Устни
  1. Пиърсингът на устните привлича вниманието към тази част на лицето, насърчава сексуалността и чувствеността. Почти няма ограничения за разположението на пиърсинга. Наличните опции включват пиърсинг на:

 • Горна устна.
 • Долна устна.
 • Област малко над горната устна от дясната страна (Монро).
 • Област малко над горната устна от лявата страна (Мадона).
 • Френулум на горната устна (Smile).
 • Френулум на долната устна (Anti-Smile).
 • Жлеб между носа и устната (Медуза).
 • Два пиърсинга от едната страна на горната устна (Далия).

Изберете единичен или множествен пиърсинг, така че във втория случай можете да носите няколко пръстена или лабрета едновременно. Двойният пиърсинг на устните включва различни възможности за поставяне - един до друг в центъра или отстрани, от двете страни.

Пиърсингът на устните изисква специални грижи и защита. Важно е да се предотврати травматично увреждане на тъканта по време на хигиенно миене или хранене.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
 1. Ноздри
  1. Пиърсингът на една ноздра (Nostril) е един от най-разпространените варианти. Универсалният пиърсинг става невзрачен, ако носите обеци с шипове или малки барбарони. За да привлечете погледа, изберете пръстени, спирали или големи обеци с шипове.
 2. Вежди
  1. Както и при устните, веждите са подходяща платформа за създаване на разнообразни бижута. Пиърсингът на веждите може да бъде хоризонтален или вертикален, единичен или множествен. Мястото варира - по-близо до моста на носа или до външния му край. За да изберете най-добрия вариант, вижте произведенията на майстора на салон «VeAn». Скоростта на заздравяване - 6-12 седмици. Често срещаните орнаменти за вежди са извити пръчици или пръстени.
Пиърсинг на лицето
 1. Мост
  1. Пробиването в областта на преградата (Мост) е един от най-бързо заздравяващите пиърсинги. В повечето случаи раната заздравява за 2-3 месеца, след което можете да експериментирате с бижута самостоятелно. Трябва да избягвате този вариант, ако носите очила.
 2. Висока ноздра
  1. Хай Нострил е вид пиърсинг на ноздрите, който обикновено се избира от хора с опит в пиърсинга. По-често те вече имат пробита носна преграда, мостче на носа и ноздра отдолу. Решението ви позволява да направите цялостния образ по-ефектен и привличащ вниманието. Периодът на заздравяване е около 2-3 месеца.
 3. Език
  1. Въпреки разпространеното мнение, пиърсингът на езика е сред по-малко болезнените видове пиърсинг. Усещането, което се появява, когато специалистът пробива езика, се описва от мнозина като щипане. Нивото на болка е сравнимо с усещането, което се появява, когато захапете езика си със зъби, докато се храните. Характерна особеност на пиърсинга е силното подуване на меките тъкани непосредствено след процедурата. Езикът се подува, което затруднява храненето. Обикновено отокът намалява или напълно изчезва след 5-7 дни.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
 1. Бузи
  1. Обикновено пиърсингът се прави, за да се създаде имитация на "ямички". Пиърсингът на бузите подчертава привлекателността на усмивката. Лабретите по-често се избират като бижута. Особеност - дълъг оздравителен процес (до 6 месеца), който се дължи на голямата подвижност на тази част на лицето поради мимиката и дъвченето. Важно е след отшумяването на отока майсторът да замени бижуто с по-малък лабрет. Първоначално се поставя дълга пръчка заради отока. Когато отокът спадне, свободната част на пръчката прилепва към структурите на устата, като травмира лигавицата и зъбите.
 2. Скули
  1. Обикновено скулите се подчертават с помощта на микродермали - бижута, които се поставят в плитък отвор в кожата. Предимството на технологията за интрадермална имплантация е възможността бижутата да се поставят във всяка част на лицето - на слепоочията, челото, брадичката. Недостатъкът на микродермалите е голямата вероятност от разместване и изпадане на бижуто. Оздравителният период е около 2 месеца.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Колко време отнем
а зарастването на
на лицето?

Оздравителният период зависи от вида на пункцията и е 1,5-6 месеца.

Фактори, които оказват влияние върху продължителността на оздравяването:

 • Индивидуални характеристики на организма.
 • Качество на грижите.
 • Защита от дразнещи външни въздействия.

За да заздравеят бързо лицевите пиърсинги, е необходимо мястото на въздействие и бижутата да се обработват ежедневно с дезинфектанти. Забранено е да се докосва пиърсингът или да се движат бижутата. Важно е да се спазват препоръките на майстора. Сменяйте бижутата само след като пиърсингът е напълно заздравял.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Боли ли да си направите
пиърсинг на лицето

Степента на болезненост е индивидуална характеристика, която зависи от личната чувствителност към болка.

Лицето има много нервни окончания, което допринася за чувствителността. Опитният техник избира зони, които са разположени далеч от основните нерви и кръвоносни съдове.

Степента на чувствителност към болезнени дразнители зависи от текущото ви емоционално състояние. Ако не сте спали добре предишната нощ, може да усещате повече болка, отколкото след добра нощна почивка. Пиърсингът на носа и устните обикновено се смята за най-болезнен.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Колко струва
пиърсингът на лицето

Цената на пиърсинга на лицето зависи от местоположението и сложността на пиърсинга.

Двойният пиърсинг на устните, веждите и носа струва повече от единичния пиърсинг.

Разберете точната цена на безплатна консултация в салон "VeAn".

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Причини да си направите
пиърсинг на лицето

Хората си правят пиърсинг на лицето, за да подчертаят индивидуалността си, да изразят чувствата си и да протестират срещу стандартите.

Често решението да си направят пиърсинг се дължи на примера на известни личности, близки хора и приятели. Научете повече за видовете пиърсинг и бижута в консултация с майстора на салон "VeAn".

Популярността на пиърсинга на лицето нараства, което до голяма степен се дължи на промяната в обществените нагласи към този вид модификация на тялото. Днес пиърсингът на лицето не се възприема като нещо необичайно или провокативно. Хората с пиърсинг работят в офиси, медицински и търговски и развлекателни заведения. При избора на кандидат работодателите обръщат повече внимание на личните качества, компетентността и опита на бъдещия служител, отколкото на наличието на нестандартни бижута на лицето.

Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето
Пиърсинг на лицето:
видове бижута

Бижутата се избират според мястото на пиърсинга.

Популярните видове бижута включват прави и извити пръчки, лабрети, банани и кликери, обеци и пръстени. За да намалите риска от развитие на алергична реакция, избирайте бижута, изработени от неръждаема стомана, титан, сребро, злато и платина.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.