Хеликс пиърсинг: Грижа & Зарастване & Предимства - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Helix пиърсинг

Едно от най-популярните места за пиърсинг е ухото.

Пробива се на различни места - на ушната мида, на хрущяла. Пиърсинг в горната извивка на ушната мида се нарича Helix пиърсинг или спирален пиърсинг.

Място на Helix пиърсинг

Този тип пиърсинг често се нарича пиърсинг на хрущял, тъй като пиърсингът се извършва в горната част на хрущялната част на ухото. Helix пиърсинг се предлага в следните версии:

 • Единичен, двоен или троен.
 • Прав и обратен.Класическата версия на спираловиден пиърсинг е единичен пиърсинг на външния хрущял на горната част на ухото. Но повечето клиенти си правят два или три пиърсинга, поради което тази процедура се нарича двоен или троен пиърсинг. Трябва да се признае, че пробиването на спиралата във всяко изпълнение изглежда много впечатляващо и привлекателно. Стилно бижу, вмъкнато в такава пункция, ще добави ефектност към всеки външен вид.

Helix пиърсинг
Helix пиърсинг

Колко болезнен
е Helix пиърсинг

В различни специализирани форуми и информационни сайтове в Интернет можете да прочетете много отзиви на хора, които са пробили горния хрущял в ушите си.

Повечето от тях, особено тези, които са направили Helix пиърсинг преди няколко години, признават, че изпитват доста силна болка по време на тази процедура. Някои дори припаднаха. Беше отбелязано също, че поради силната чувствителност на тази област на ушната мида, не всеки можеше да носи бижута. В резултат на това пробитите дупки просто се затвориха с времето.

Но в момента възможностите на индустрията за красота значително се разшириха и подобриха. Операцията по пробиване на спирален пиърсинг днес е почти безболезнена. Също така се изключва рискът от някакво възпаление. Самото убождане се описва от повечето клиенти като внезапно, средно по сила щипка, след което болката изчезва след 2-3 минути.

Веднага трябва да предупредите, че Helix пиърсингът на правото изпълнение е по-малко болезнен от обратния. Това се обяснява с факта, че хрущялната тъкан на дръжката на къдрицата е по-дебела.

Helix пиърсинг

Препоръки преди процедурата
за спирален пиърсинг

Преди да пристъпите към процедурата Helix пиърсинг, препоръчително е да следвате препоръките на хора, които вече са правили Helix пиърсинг.

Благодарение на тези съвети процесът на пункция и периодът на възстановяване ще бъдат по-лесни:

 • Ако клиентът планира да направи 2-3 хрущялни пункции на две уши наведнъж по време на една сесия, силно препоръчваме да не правите това. Много е важно да оставите едното ухо чисто (непокътнато). Това трябва да се направи, за да можете да спите спокойно. Тъй като заздравяването на спирални пункции е доста дълъг и понякога болезнен процес, е необходимо да се осигурят необходимите условия за почивка. Спокойният сън ще осигури поза на гърба или отстрани, от страната, където главата лежи на възглавницата със здраво ухо.
 • Не забравяйте да помолите майстора да маркира предварително местата за пробиване. Това ще ви позволи да си представите как ще изглежда бижуто върху тази част на ухото след Helix пиърсинга.Ще трябва да се консултирате с майсторите на пиърсинга повече от веднъж, преди да извършите пиърсинг на ушната спирала. Също така трябва да се консултирате със специалист за възможни противопоказания.

Helix пиърсинг
Helix пиърсинг
Helix пиърсинг

Противопоказания
след пункция

За да може възстановяването след процедурата за пробиване на хрущяла на горната част на ухото да премине без усложнения и бързо, е необходимо да се спазват следните изисквания:

 • Не използвайте бижута, които могат да притиснат ушната тъкан, да влошат кръвообращението. Например, аксесоар под формата на пръстен, в допълнение към горните проблеми, също увеличава болката и забавя възстановяването. Най-добрият вариант са ултратънките лабрети под формата на гвоздеи. Също така е нежелателно да се избират тънки пръти, на които от двата края могат да се завинтят дюзи (топки, колела и др.). Те могат да се придържат към кожата, дрехите, като по този начин нараняват ухото.
 • Първите 2-3 дни е необходимо да се предпазват свежите пробиви в ушите от влага. Ако трябва да измиете косата си, използвайте сух шампоан. За 2-3 седмици се препоръчва да откажете да посетите баня, сауна, басейн, както и плуване на плажа. Този период на ограничение е минимален и е предназначен за бърз оздравителен процес.
Helix пиърсинг
Helix пиърсинг
Колко време е
възстановителният период

Процесът на заздравяване на рани от пункция на хрущял е доста болезнен и отнема от три до шест месеца.

Продължителността зависи както от индивидуалните характеристики на тялото на клиента, така и от това доколко съвестно ще се спазват препоръките на майстора на Helix пиърсинг.

Не забравяйте да третирате раните с дезинфекционен разтвор (антисептик). За да направите това, използвайте марлени тампони или превръзка, сгъната няколко пъти. Избягвайте памучните тампони. Когато ги използвате, малки власинки могат да попаднат в раната. Обеците, поставени в пробиви, не трябва да се пипат първите 3-4 седмици, но е по-добре да изчакате повече.

Helix пиърсинг
Медицинска помощ

Неприятен факт е, че пиърсингът Helix понякога не зараства добре.

В този случай трябва да посетите лекар. Ако на мястото на убождане усетите пулсация, парене, зачервяване и удебеляване на кожата, това трябва незабавно да ви алармира. Няма време за губене, ако от раните излиза гноен или прозрачен секрет. В никакъв случай не се самолекувайте, особено не се опитвайте да изстискате съдържанието на подкожните уплътнения. Това може да доведе до по-сериозни усложнения.

Като правило, навременното посещение на лекар ви позволява бързо да премахнете възпалителния процес. Съвместната консултация с майстора ще ви позволи успешно да завършите периода на възстановяване.

Helix пиърсинг
Helix пиърсинг
Кога мога да сменя обеци
в спирален пиърсинг?

Бижутата за спирален пиърсинг се сменят лесно.

Но първо трябва да се уверите, че пункциите са зараснали успешно. Препоръчително е да смените обеците за първи път заедно с вашия майстор. Той също така ще ви посъветва как сами да направите смяната.

Helix пиърсинг
Helix пиърсинг
Helix пиърсинг
Разновидности на бижута
за Helix пиърсинг
 1. Лабрет.
  1. Външно прилича на тънък гвоздей, дължината варира между 4-10 мм. За фиксиране върху върха се завинтва обвивка с резба, която може да има различна форма.
 2. Прът.
  1. Прилича на лабрет, само на пръчка (дължина 4-10 мм), обвивки са прикрепени от двете страни.
 3. Пръстен.
  1. Популярни бижута за спирален пиърсинг. Диаметърът на бижуто е около 8 мм, диаметърът на материала на пръстена е в рамките на 1,0-1,2 мм. Като декоративен елемент може да се използва топка. Не се препоръчва използването на пръстени за монтаж веднага след пункция.Като материали за бижута се използват титан, злато, хирургическа неръждаема стомана и биопластмаси (безцветни, обикновени или цветни).

Helix пиърсинг
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.