Пиърсинг на пъпа - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг на пъпа

Пиърсингът на пъпа не може да се нарече нещо необичайно или екзотично, защото този вид украса на тялото се използва от огромен брой представителки на прекрасния пол.

Около тази процедура обаче витаят много въпроси, съмнения и митове. В тази статия ще се опитаме да разгледаме тази тема по-подробно.

Пиърсинг на пъпа

История на пиърсинга
на пъпа

Много хора смятат, че пиърсингът на пъпа като форма на боди арт е нещо ново, докато други, напротив, твърдят, че пиърсингът на пъпа се прави от хиляди години.

И така, кой е прав? Със сигурност е трудно да се каже датата или епохата, когато хората са започнали да пробиват пъпа, но знайте, че още древните египтяни са практикували активно тази процедура. Вярно е, че те са го правили не по естетически причини, за тях това е било отличителен знак, демонстриращ специална позиция, но не и бижу. Пиърсингът на пъпа за красота става масово популярен след въвеждането в модата на женските бикини. Моралът започнал да позволява на жените да се разголват повече и много популярни актриси, певици и модели се възползвали от това. Естествено, техните фенове бяха възприемчиви към "новостта" и пиърсингът на пъпа се превърна в модна и популярна тенденция. Днес пиърсингът на пъпа вече не е нещо толкова шокиращо или уникално, по популярност той отстъпва само на пиърсинга на ушите. Така че спокойно можем да кажем, че пиърсингът на пъпа за подчертаване на красотата и индивидуалността - сравнително младо явление. Въпреки че самата процедура е на десетки хиляди години.

Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа

Пиърсинг на пъпа -
противопоказания

Процедурата за пиърсинг на пъпа, макар и проста, е много отговорна, тъй като изисква достатъчно знания, умения, стерилно помещение, специални инструменти и одобрение от лекар.

В края на краищата, вместо красив и секси пъп, можете да си навлечете сериозни здравословни проблеми. Изрично не препоръчваме да си правите пиърсинг сами или да поверявате тялото и здравето си на приятели или познати. Пиърсингът на пъпа е доста бюджетна услуга, дотолкова, че е глупаво да се излагате на риск. Доверете тялото си само на професионален майстор, който познава темата и има опит и отзиви от клиенти. Дори и така да е, важно е да помните, че всеки майстор на пиърсинга, макар и да има известни медицински познания, но не е лекар и със сигурност не разполага с информация за конкретното ви здравословно състояние. Така че първото нещо, което трябва да направите - да се консултирате с вашия лекар и едва след като получите неговото одобрение - внимателно да изберете къде и кой ще прави пиърсингът на пъпа. Забравете за пиърсинга на корема, ако имате някое от следните състояния:

 • Хепатит;
 • Панкреатит;
 • ХИВ;
 • Остър гастрит;
 • Ревматизъм;
 • Захарен диабет;
 • Кръвно отравяне или нарушение на кръвосъсирването;
 • Хронични кожни заболявания.
Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа

Къде е най-подходящото
място за пиърсинг
на пъпа?

Пиърсингът трябва да се прави само от квалифициран специалист в специално оборудвано и организирано място.

Пиърсинг - салони, салони за татуировки, салони за красота - това е мястото, където трябва да отидете за тази услуга. Тогава е много важно да се уверите, че мястото отговаря на всички важни критерии - то е стерилно чисто и оборудвано, всички материали са за еднократна употреба и висококачествени, майсторът работи с маска и ръкавици, има опит, препоръки и отзиви от клиенти, доказващи професионализма му.

Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа
Грижа за пиърсинга
на пъпа

За да избегнете здравословни проблеми и да накарате мъжете около вас да се радват на красотата ви, не е достатъчно да си направите пиърсинг от професионален майстор.

Това е само половината от битката. Втората и не по-малко важна част е да спазвате всички необходими правила по време на лечението, в противен случай можете да съсипете всичко. Времето за заздравяване е различно за всеки, като в някои случаи то може да бъде дори няколко месеца. Но ако го направите правилно, най-често е един месец. Процедурата за грижа не е сложна и се състои от три основни точки:

 1. Спазвайте лична хигиена.
  1. В допълнение към основните грижи за себе си, опитайте се да избягвате къпането в продължение на 2-3 седмици. Вземайте само топли душове. От почистващите препарати използвайте само антибактериален сапун. Докосвайте пъпа или бижутата само със стерилни ръкавици или предварително обработени със специални разтвори ръце. Винаги поддържайте бижутата чисти.
 2. Лечение на раната.
  1. Специалистът трябва да ви обясни инструкциите за грижа, да ви препоръча изпитан продукт за грижа и да ви даде книжка с цялата необходима информация, в случай че забравите нещо.
 3. Правилни дрехи.
  1. Дрехите трябва да са чисти, леки и свободни; те не трябва да притискат или да стържат върху заздравяващата зона. Предпочитайте естествени материи.
Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа
Възможни последствия
след пиърсинг

Някои мъже и жени понякога изпитват неприятни последици от пиърсинга на пъпа.

Дори ако за пъпа са полагани добри грижи по време на оздравителния процес и пиърсингът е направен от най-добрия майстор в града. За съжаление никой не е застрахован от това.

Най-често срещаното е неприятно или болезнено усещане в областта на пъпа, както в контакт с тялото, така и в отпуснато състояние. Това е така, защото дори заздравялата рана в началото е доста чувствителна. С течение на времето каналът на пробождането ще се втвърди и дискомфортът ще изчезне, ако не се дължи на замърсяване или възпаление.

Тежко възпаление. Струва си да откриете грешката веднага: здравословни проблеми, липса на хигиена, неправилни бижута или пункционна процедура с груби нередности.

Отхвърлянето е много по-рядко срещано. Това се случва най-вече поради неправилен избор на бижута - недостатъчно дълбок пиърсинг, лошо качество на изделието или на материала, от който е изработено, или неправилна форма и размер.

Бихме искали да отбележим, че това се случва много рядко, но никой не е застрахован от него. Ако имате някакви проблеми, винаги трябва да се консултирате със специалист.

Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.