Пиърсинг монро - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг монро

Пиърсингът е изключително популярен сред хората от различни полове и възрастови групи.


Един от най-популярните видове тази услуга е пиърсингът на устната - Монро.

Какъв е този вид пиърсинг: пробива се кожата над устната от лявата страна, след което в пиърсинга се поставя обеца, която е с формата на мънисто или топче. Този пиърсинг изглежда много красиво и оригинално, благодарение на него в образа има известна привлекателност, чар. Пиърсингът се извършва в професионален салон, като се използва местна анестезия.

Този пиърсинг е наречен в чест на Мерилин Монро, защото наподобява нейната бенка, която се намира вляво над устната. Този вид украшение изглежда много елегантно, така че можете спокойно да посещавате различни делови събития и да не се притеснявате за външния си вид.

Пиърсингът Монро своята популярност придобива от 90-те години на миналия век, така че стилът им се индивидуализира от музиканти от стила "хард рок". По правило това е по-женствен тип пиърсинг, но някои мъже също се украсяват по този начин.

Пиърсинг монро

Характеристики на пробиването

Пробиването се извършва на разстояние приблизително един сантиметър от устната, което много зависи от структурата на лицето.


Самата процедура трае около двадесет минути, но подготовката за нея започва поне два дни предварително.

Процедурата за пиърсинг Монро изисква катетър, стерилна игла и лабрет (бижу за пиърсинг на устните). Използването на циганска игла е неподходящо, тъй като тя може лесно да травмира венците.

Обеца за пиърсинг Монро изглежда по следния начин: пръчка, която се вкарва в кожата, фиксира топчето ѝ - външната част на бижуто. Дължината на пръчката е приблизително десет милиметра, а дебелината ѝ се състои от около два милиметра. Какъв размер обеца да изберете зависи от дебелината на кожата: колкото по-дебела е кожата, толкова по-голямо е бижуто.

Върху пробитата зона на кожата няма много нервни окончания, така че пиърсингът на практика не се усеща. Тъй като жените имат по-тънка кожа в тази област, пробиването е лесно и бързо и клиентът не усеща почти нищо. Но мъжката половина понася по-трудно тази процедура, тъй като те имат по-дебела кожа. Дискомфорт и болезнени усещания се срещат най-често при хора, занимаващи се с вокал, те имат по-развита кръгова мускулатура на устата. В този случай е необходимо да се използват анестетични препарати, чийто ефект продължава около четири часа. Анестезия се използва и в случай на деликатна, чувствителна кожа.

Пиърсинг монро
Пиърсинг монро

Ограничения на процедурата

Основното ограничение за пиърсинга е да сте непълнолетни.

Този вид пункция се извършва само от навършили пълнолетие. Освен това има редица противопоказания за тази процедура:

 • Проблемите с кръвосъсирването са важно ограничение, защото съществува риск от кървене;
 • Кожни заболявания - включват псориазис, екзема, дерматит и други кожни заболявания; ако е налице, пиърсингът може да причини сериозни възпалителни процеси;
 • Склонност към развитие на келоидни белези - в този случай пункцията ще се забави дълго време, има висок риск от придобиване на белег;
 • Хепатит B, C - строго е забранено извършването на пиърсинг процедурата при остра форма на хепатит;
 • Хипергликемия – при диабетици раните заздравяват много по-дълго и по-трудно;
 • ОРВИ също е ограничение на процедурата;
 • Предразположеност към алергични реакции – процедурата не се провежда при наличие на алергия към метални изделия, както и към използваните лекарства;
 • Остри хронични заболявания - процедурата е ограничена, ако клиентът има остра форма на синузит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, панкреатит, гастрит.Преди да посетите салона за пиърсинг процедура, най-добре е да изберете плодова или зеленчукова салата или млечни продукти за вечеря. Също така се препоръчва да си легнете рано преди процедурата.

Пиърсинг монро

Избор на бижута

Пиърсингът "Монро" изглежда много ефектно, оригинално и красиво, при условие че е направен с висококачествени и правилно подбрани бижута.

По правило в професионалните салони майсторът ще ви даде възможност за избор на бижута и ще ви посъветва за най-подходящия вариант. Но ако искате сами да си вземете обеца, важно е да не харчите веднага за скъпи бижута от благороден метал. Тъй като съществува голям риск металът да започне да се окислява, в бъдеще ще се наложи да повторите процедурата по пробиване.

Ако искате златни бижута, важно е изделието да е изработено от висок клас, минимум - 585-и клас. Но все пак е желателно при избора на обеца да изберете бижу, изработено от титан. За пиърсинга на Монро е важно правилно да се избере размерът на лабрета, като най-оптималната дължина е от пет до десет милиметра, а ширината на обецата - 1,8 милиметра. Също така при избора на обеца трябва да се обърне внимание на пробата, ако тя е на мястото на допиране на обецата с лицето, то пиърсингът ще зараства много по-дълго. Това е така, защото пробата дразни заздравяващата се кожа.

Важно е да се вземе предвид и видът на пиърсинга: ако пиърсингът е надлъжен или напречен, най-добрият вариант ще бъде - микробанан; ако се извършва вертикален пиърсинг, по-добре е да се изберат кръгли или сегментни пръстени. Също така обърнете внимание обецата да не се трие в кожата, в противен случай има голяма вероятност от разраняване на обецата, което ще трябва да се коригира по хирургичен път.

Важна информация! Не приемайте хирургическа стомана, която има значително количество никел в състава си, тъй като съществува риск от интоксикация.

Пиърсинг монро
Пиърсинг монро
Пиърсинг монро
Процедура за пиърсинг монро

За да извършите пиърсинг Монро, е важно да подходите компетентно към въпроса за избора на майстор.

Уверете се, че наистина ще стигнете до квалифициран специалист с опит: разберете предварително отзивите на хората за майстора, разгледайте портфолиото на специалиста, не се колебайте да зададете въпроси на майстора, които ви вълнуват. Също така е много важно да се обърне внимание на стерилността на помещението, в което ще се извършва процедурата, както и на стерилността на инструментите. Уверете се, че майсторът носи ръкавици за еднократна употреба, отваря и стерилизира работния инструмент пред Вас.

Забележка! Ако изпитвате силна тревожност и сте взели успокоително, не забравяйте да кажете на майстора за това.

 • Подготвителен процес. Клиентът се поставя на стол/кушетка, като главата на клиента е поставена под ъгъл от 45 градуса спрямо пода.
 • Стерилизация. Прободената област на кожата се третира с антисептични средства.
 • Място за пробиване. Определят се ръбовете на пункцията, които майсторът одобрява с клиента.
 • Извършване на пункция. Майсторът отдалечава кожата, за да не докосва венеца, след което постепенно вкарва игла в нея. Иглата се насочва отстрани или отгоре, в зависимост от избраната пункция.
 • Поставяне на обеца. Капачката се отстранява от иглата и обицата се нанизва в същата посока, която впоследствие се фиксира с пинсета.Общо процедурата на пункцията отнема около петнадесет минути.

Пиърсинг монро
Грижа за пункция
 • През първата седмица може да се отдели кръв от раната. Прободеното място може да се зачерви и да се образува подуване. Това е нормално явление, не се паникьосвайте, след седмица тези симптоми ще изчезнат. Ако подуването и зачервяването не изчезнат, трябва да се свържете с вашия майстор.
 • По време на зарастването на пункцията не трябва да приемате твърда храна. Тъй като активното движение на челюстите може да допринесе за падането на обицата.
 • Прободеното място трябва да се третира със специален антисептик до пет пъти на ден. Памучен диск или тампон трябва да се навлажни с разтвора и внимателно да се намокри пункцията. В този случай обицата трябва внимателно да се отдалечи, за да се отстрани замръзналата лимфа или кръв.Докато раната не заздравее напълно, не е желателно да сменяте обицата.

Периодът на възстановяване след процедурата по пиърсинг продължава около петнадесет дни. Не забравяйте да следвате препоръките на вашия майстор.

Пиърсинг монро
Пиърсинг монро
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.