Пиърсинг микродермал - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Микродермал

В света има огромен брой видове модификации на тялото, които са еднакво популярни както сред момчетата, така и сред момичетата.

В областта на пиърсинга почти няма възрастови ограничения, с изключение на някои сложни видове пиърсинг. Микродермал - много популярен вид плосък пиърсинг, който е не само оригинално, но и много красиво бижу. Въпреки че този вид модификация се появи не толкова отдавна, той вече успя да спечели любовта на много почитатели на тази услуга. Какво представлява микродермалът и как се извършва? Нека да разгледаме.

Микродермалният пиърсинг представлява поставяне на бижута под кожата на клиента. В желаната област се прави разрез, в който се поставя пластината "котва" на обицата, докато другата част на обицата остава на повърхността и се фиксира с накрайник. Накрайникът може да бъде с различни форми и цветове: кристал, цвете, звезда, триъгълник, топче и т.н. Дизайнът позволява да се украсяват по този начин гърбът, ключиците, шията, коремът, ръцете, гърдите, лицето, пръстите и т.н.

Предпочитаният материал за микродермала е титанът, който се характеризира със своята здравина и устойчивост на външни фактори. Този метал не се окислява под въздействието на лимфата или кръвта, не е токсичен, не предизвиква алергични реакции в организма. Титанът е съвместим с кожната тъкан, така че вероятността за отхвърляне на обецата от организма е минимална.

Заздравяването на микродермала обикновено е около шест месеца, като всичко зависи от индивидуалните особености на организма на клиента, грижите за увреденото място, както и от зоната, в която се намира обецата.

пиърсинг микродермал

Предимства и недостатъци

Основното предимство на микродермалите е, че с тях можете да украсите всяка част от тялото.

Факт е, че дизайнът е създаден по такъв начин, че да не се захваща за дрехите, да не се деформира при разтягане на кожните тъкани, да не пречи на редовните движения. Микродермалите са абсолютно безопасни, не можете да се притеснявате от външни фактори.

Друго предимство е бързият период на заздравяване при правилни грижи. Периодът варира от два - до шест месеца на заздравяване на увредената тъкан. Редовните грижи за пиърсинга ще намалят значително периода на стягане на канала.

Освен това, ако ви е омръзнал този вид пиърсинг - обръщайки се към майстора, той може лесно да бъде изхвърлен. Майсторът ще го направи по такъв начин, че от пиърсинга ще остане едва забележима следа.

Но, както и при другите видове бодимодификация, този вид също има своите недостатъци:

 • Дизайнът на микродермалите не позволява да ги поставяте близо един до друг;
 • Микродермалите не трябва да се поставят в прекалено тънка кожа и костни образувания;
 • При изхвърляне на продукта може да остане белег или бяла следа от пиърсинга.За да не съжалявате за микродермала в бъдеще, е важно да се запознаете с всички предимства и недостатъци на този вид бодимодификация.

пиърсинг микродермал
пиърсинг микродермал
пиърсинг микродермал

Оптимални зони за микродермали

Въпреки удобния дизайн, все пак майсторите препоръчват за микродермали да се избират онези зони, които са в най-малък контакт с дрехите.

Това ще позволи по-бързо стягане на канала, както и бижуто ще може да се вкорени по-добре, без различни възпалителни усложнения.

Най-предпочитаните и популярни зони за микродермали:

 • Зоната на деколтето е популярна сред момичетата като място за поставяне на пиърсинг от този вид. Декорациите се въвеждат в центъра на гърдите или над тях, като подобна модификация изглежда много ефектно и красиво. Но трябва да се отбележи, че зоната на гърдите е доста проблематична за заздравяването на пиърсинга, защото има голяма вероятност от триене и пробиване на сутиена. Което може да доведе до отхвърляне.
 • Много популярни са микродермалите на шията. Това може да бъде ямка в предната част на шията или в задната ѝ част. При втория вариант можете да извършите разпръскване на бижута, разстоянието между които трябва да се спазва в седем до осем милиметра.
 • Зона на лицето: В зоната на лицето се намират две ямки, които се изработват в зависимост от вида на лицето. Върху лицето има много варианти за поставяне: скули, бузи, чело, мост на носа, долна част на лицето, отстрани и т.н. Препоръчително е да се избират миниатюрни размери, което свежда до минимум улавянето на обецата от ръцете или от елементи от гардероба. На лицето оздравителният период е около два месеца, като болезнените усещания продължават не повече от седмица. Основният недостатък на тази зона е много честото третиране на увредената зона, тъй като възпалителният процес може да възникне от попадане в пробождането на козметични продукти (фон дьо тен, пудра и т.н.).
 • Зона на ключицата. Върху ключиците пиърсингът изглежда особено привлекателно, освен това това е най-подходящата зона за микродермал. Факт е, че ключиците са много удобни за грижа за пиърсинга, както и че на практика не се допират до дрехите.Гореспоменатите зони са не само най-оптималните за този вид модификация, но и най-популярните за микродермал. В тези зони процедурата по пробиване е практически безболезнена и обеците се вкореняват най-добре. Но това не означава, че само шията, ключиците и деколтето са подходящи за такава модификация. Както вече беше споменато по-горе в текста, бодимодификацията в този план е подходяща за всяко място по тялото. Много момичета украсяват корема си по този начин, като симетрично поставят пиърсинги отстрани. Момчетата предпочитат да изпълняват пиърсинг на гърба или ръцете. Но трябва да се отбележи, че на такива места пиърсингите ще се вкоренят доста трудно, така че трябва да положите всички усилия, за да запазите микродермалите в тялото си.

пиърсинг микродермал

Изпълнение на процедурата

В професионален салон майсторът ще ви помогне да изберете подходящия микродермал, ще оформи необходимия "джоб" за пластината на продукта, ще монтира компетентно обецата, ще даде подходящи препоръки за грижа.


Освен това специалистът ще извърши процедурата при пълни хигиенни условия, стерилизирани инструменти, при спазване на всички правила за хигиена.

Как се извършва микродермал:

 • Майсторът и клиентът избират подходящо бижу;
 • Микродермалът и инструментите се изпращат в стерилизатора;
 • Избраната зона за пиърсинг се обработва с антисептичен препарат;
 • С помощта на перфоратор се прави дупка;
 • След това майсторът прави два вътрешни разреза под размера на пластината;
 • Пластината се поставя в направения "джоб", като е много важно специалистът да го е направил от първия път, в противен случай повторното поставяне на пластината ще се извърши в отворената рана, което ще причини на клиента болезнени усещания;
 • Към външната част се завинтва фиксатор;
 • Пресният пиърсинг се обработва с антисептик;
 • Върху пиърсинга се поставя пластир, за да се предотврати навлизането на прах и мръсотия в увредената зона.Ако наистина сте попаднали на опитен, квалифициран специалист, процедурата ще бъде доста бърза и практически безболезнена.

пиърсинг микродермал
пиърсинг микродермал
Основни препоръки за обработка

Оцеляването на пиърсинга зависи от опита на пиърсинга, грижата за увредената кожа, както и спазването на хигиенните стандарти.

Много важен аспект е редовната грижа за мястото на пункцията:

 • През първите три дни трябва да поставите пластир върху пиърсинга, за да предпазите раната;
 • За една седмица ограничете триенето на обицата на дрехите, защото има голяма вероятност от увреждане на канала и инфекция в раната;
 • Не посещавайте открити басейни или водни обекти, докато увреденото място не заздравее напълно;
 • Редовно третирайте пиърсинг;
 • Не докосвайте пиърсинга с мръсни ръце;
 • Не сменяйте винта, докато отворът не е затегнат напълно.При продължителна болка, продължителен оток, кървене или лимфоотлив незабавно потърсете помощ от специалист. Има възможност за възпалителен процес, който може да доведе до отхвърляне на обицата.

пиърсинг микродермал
пиърсинг микродермал
пиърсинг микродермал
Смяна на бижуто

Микродермалите са уникални с това, че при подмяната на обицата се сменя само горната ѝ част.

Самата основа - пластината под кожата, остава незасегната. Обицата може да се смени само след пълното заздравяване на канала. Смяната трябва да се извърши бавно, в стерилни условия, с добре измити ръце. Ако винтът е фиксиран здраво и не може да бъде свален, не полагайте повече усилия - отидете в професионален салон. Майсторът ще ви помогне при смяната на винта.

В случай че бижуто ви е омръзнало и искате да се отървете от него, не бива да го изхвърляте сами. Специалист ще отстрани обецата от кожата така, че да остане едва забележима следа. Ако отстранявате бижуто сами, съществува риск от травмиране на кожата, което ще доведе до забележим белег.

Не се страхувайте да експериментирате с външния си вид, най-важното е да се обърнете към опитни, квалифицирани специалисти, които ще ви помогнат в качествената бодимодификация.

Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.