Индустриал пиърсинг: Грижа & Зарастване & Предимства - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Индустриал пиърсинг

Оригиналният пиърсинг за уши - Индустриал пиърсинг, се състои от две дупки, които са обединени от едно бижу, обикновено щанга.

За декорация използват прав прът или извит прът с различни форми. Преди това този вид модификация на тялото се свързваше с пънк културата. Днес двойните пробиви се правят от хора, които искат да се откроят сред другите, да привлекат вниманието и да бъдат като своите идоли. Индустриалният пиърсинг може да се види при британския музикант Зейн Малик, холивудските звезди Скарлет Йохансон и Ема Уотсън. Най-често се прави пункция с игла с диаметър 1-1,6 мм.

индустриал пиърсинг зарастване

Характеристики и предимства

Индустриал пиърсинг е ефектна декорация, която ще ви помогне да създадете модерен външен вид.


Вместо щанга можете да носите два пръстена, като Ема Уотсън или Скарлет Йохансон, както и други бижута. Поради наличието на два отвора поддръжката може да бъде трудна. Лечебният период е около 4-6 месеца, през които е необходимо да се третира пункцията ежедневно. Заздравяването на хрущяла отнема повече време от кожата. Първите 3-5 дни след направата на дупката са възможни болезнени усещания при докосване. Поради разликата в анатомичната структура на ушите при различните хора, industrial пиърсинг може да изглежда различно на вас и вашите приятели.

индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване

Организация на грижите

За да се избегне инфекция и други усложнения, е необходимо да се третира пункцията два пъти дневно през деня.

Процедура:

 • Измийте ръцете си със сапун.
 • Навлажнете памучна гъба с антисептичен разтвор, препоръчан от майстора.
 • Третирайте повърхността на ухото около мястото на пробиване, за да отстраните остатъците, засъхналата кръв и коричките (твърдата кожа).
 • Внимателно преместете щангата напред, за да работите върху стърчащия връх.
 • Преместете щангата назад, за да завършите върха от другата страна.
 • Внимателно преместете щангата напред-назад, за да влезе антисептичният разтвор в дупката.Ако носите халки, внимателно ги завъртете. В допълнение към стандартната грижа е важно да вземете предпазни мерки при миене и разресване на косата. Дългата коса често се усуква около щангата. В резултат на това можете да издърпате щангата заедно с косата си, причинявайки болка и повторно нараняване на раната. Понякога е по-добре да носите хрущялни лабрети или халки вместо щанга, докато индустриалният пиърсинг не заздравее напълно.

индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване

Как да ускорим
заздравяването

Обикновено заздравяването настъпва в рамките на 4-6 месеца.

Въпреки това, в някои случаи периодът може да продължи по-дълго (9-12 месеца), в зависимост от индивидуалните характеристики на тялото и качеството на грижите. Препоръки, които ще помогнат за ускоряване на лечебния процес, избягване на усложнения и инфекция:

 • Дръжте косата далеч от пробиване. Дългите къдрици са най-добре събрани в кок или опашка.
 • Не докосвайте декорацията.
 • Избягвайте да упражнявате натиск върху мястото на убождането. Не спете от страната на пробитото ухо. По-добре е временно да спрете да носите слушалки за поставяне в ушите и модели над главата.
 • Изберете проста декорация за лесна поддръжка. Най-добрият вариант за начинаещи е права щанга със средна дължина. Изпъкналите ръбове на дългата щанга прилепват повече към косата, аксесоарите и шапките.
 • Носете бижута от хипоалергенни, химически инертни материали. Опции - титан, медицинска стомана, злато. Висококачествените метали са биологично съвместими с живите тъкани, което намалява вероятността от отхвърляне на бижута.Всеки натиск върху индустриал пиърсинг може да доведе до изместване на бижуто и да причини допълнително нараняване. Бижутата от злато, титан и стомана са подходящи за хора с чувствителна кожа.

индустриал пиърсинг зарастване

Видове бижута

За индустриален пиърсинг можете да изберете много бижута с различен дизайн, които ще ви помогнат да изглеждате оригинално всеки ден.

Бижутата могат да се сменят след пълно заздравяване на мястото на пункцията. Ако раната не е зараснала, смяната на щангата може да провокира инфекция и развитие на възпалителен процес. Не трябва да премахвате напълно бижуто, докато хрущялът не заздравее напълно. В противен случай дупката може да се затвори. Опции за бижута:

 • Една права щанга, свързваща двата отвора. Щангата може да бъде допълнително украсена с топка, камък или талисман в средата.
 • Една фигурна (извита) щанга, свързваща двата отвора.
 • Две щанги - по една за всеки отвор.
 • Халки с различен диаметър и ширина за всеки отвор.Декорацията може да бъде минималистична или голяма и ефектна, в зависимост от повода и настроението. Днес можете да си купите златни щанги, украсени със скъпоценни камъни, които изглеждат скъпо и статутно. За да смените щангата, трябва да развиете фиксиращата топка от едната страна и внимателно да издърпате пръта.

индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване
Кога е по-добре да не си
правите индустриал пиърсинг?

Майторите не препоръчват двойно пробиване на собствениците на малки ушни миди.

По-добре е да не избирате тази опция за модификация на тялото като първи опит. Наличието на две дупки е фактор, който налага по-задълбочена грижа, опит и практически умения. Възможни усложнения след индустриал пиърсинг:

 1. Отхвърляне.
  1. Обикновено се свързва с неправилен избор на бижута или свръхчувствителност.
 2. Инфекция.
  1. Навлизането на патогенни микроорганизми в раната и възпалителният процес по-често са резултат от недостатъчна грижа за мястото на въздействие.
 3. Келоидни белези.
  1. Белези, които се образуват в отговор на увреждане на хрущяла и кожата.

Ако следвате препоръките на майстора, рискът от усложнения е сведен до минимум.

индустриал пиърсинг зарастване
Видове индустриал пиърсинг

Опитен пиърсър ще може да сбъдне всяка ваша фантазия.

Въз основа на вашите желания пиърсърът може да пробие къдрицата или част от мидата. Можете да станете собственик на две или повече дупки в хрущяла, който се намира в горната част на ухото. Колкото повече пробиви, толкова повече място за творчески експерименти с външния вид. Единият вариант е четири дупки. Двойки дупки са подредени една до друга за носене на две успоредни щанги.

Разположението на дупките варира значително, което определя по-нататъшното разположение на декорацията. Преди процедурата майсторът ще направи маркировка със специален маркер, за да можете да видите местоположението на бъдещите дупки и да направите своевременни корекции, ако е необходимо. Майсторът винаги извършва пункция със стерилна игла. Процедурата е с продължителност около 15-30 минути.

индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване
индустриал пиърсинг зарастване
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.